Lehátko Super Royal Bedchair 8-Leg

Zařazení: Outdoorové vybavení, Zfish
Určeno pro: kaprařina, sumcařina


Společnost Zfishing Sport je na našem trhu už několik let a zaměřovala se především na produkci bižuterie pod značkami Extra Carp a Falcon a distribuci dalších značek jako NGT, Asso, Mapso a další. V letošním roce uvedla na trh novou vlastní značku Zfish, pod kterou bude prezentovat zejména kempingový a outdoorový program. Značka Zfish již nyní představila svá nová lehátka, křesílka a v brzké době se objeví spací pytle, podložky, stolky, stojany, brolly atd.


V této recenzi jsem se zaměřil na jedno ze tří lehátek. K recenzi jsem vybral lehátko Super Royal Bedchair 8-Leg, které je nejvyšší modelovou řadou lehátek značky Zfish. Je osminohé a má pevnou ocelovou konstrukci, díky čemuž je velmi stabilní a má nosnost až 150 kg. Konstrukce lehátka je nalakovaná zelenou barvou.




Nohy jsou teleskopické s aretací výšky a umožňují nastavení výšky od 31 do 45 cm. Tři páry nohou mají také aretaci polohy v rozloženém stavu. Na nohách jsou široké botky o průměru cca 10 cm, které se neboří ani do měkkého terénu. Botky jsou k nohám upevněny na kulových kloubech, které mají velký rozsah a vypořádají se s každou nerovností terénu. Tyto botky a výškový rozsah nohou umožňují postavit lehátko takřka kdekoliv.



Polstrování lehátka je masivní a síla matrace je přes pět centimetrů. To zaručuje pohodlí a tepelný komfort. Vrchní strana matrace je pokrytá pěnovou tkaninou, používanou například u polstrování batohů. Tento materiál dobře odvádí vlhkost, takže nedochází ke kondenzaci vlhkosti na povrchu lehátka. To oceníte zejména v chladné části roku, kdy je kondenzování vlhkosti uvolňované z těla rybáře častým problémem.


Ve středové části má matrace napínací systém, který umožňuje regulovat tuhost matrace a brání jejímu přílišnému propínání. Pro lepší pohodlí je lehátko vybaveno integrovaným, přiměřeně velkým polštářem, takže žádný další už nepotřebujete. V místě polštáře je matrace potažená neoprenem. Spodní část matrace spolu s napínacím systém je z pevného nylonu 600D Oxford.


Celkově se jedná o středně veliké lehátko, široké 75 cm a dlouhé 200 cm, což může být trošku problém, pokud používáte ty největší spacáky, které přesahují svými rozměry délku i šířku tohoto lehátka. U běžně dostupných spacáků s menšími rozměry tento problém nenastává. Můj spacák na lehátko sedí perfektně. Lehátko váží 12,5 kg, což není málo. Mírně vyšší hmotnost lehátka je daná použitím pevné a kvalitní ocelové konstrukce. Ta sice něco váží, ale vzhledem k tomu, že lehátko není nuté tak často přenášet, není to příliš podstatné. Lehátko se vyznačuje stabilitou, pevností konstrukce a možností postavit jej téměř kdekoliv. Jeho hlavní předností je opravdu pohodlné ležení. Matraci lehátka lze vypnout dle vlastních potřeb, díky své tloušťce je pohodlná a dobře izoluje od okolního chladu a její povrchová tkanina dobře odvádí vlhkost.

Technická data
Délka:
200 cm
Šířka:
75 cm
Výška:
31-45 cm
Nosnost:
150 kg
Hmotnost:
12,50 kg

 
Klady a zápory
stabilita
pohodlí
integrovaný polštář
napínací systém matrace
vzhledem k rozměrům budou velké spacáky přesahovat přes okraj
Odkazy
O značce

Výrobce: Zfish, Čína

Dodavatel: Zfishing Sport Wholesale s.r.o., Za Mototechnou 1375/7, Praha 5

O autorovi recenze: Jiří Jakeš, rybaří od roku 1992, vystudoval obor rybář na Střední rybářské škole v Třeboni a nástavbové studium podnikání v oboru na téže škole. Poté pracoval dva roky na rybí líhni a od roku 2007 pracoval jako redaktor magazínu Kapr, který později (2009-2012) vedl jako šéfredaktor. Od jara 2012 je redaktorem rybářského serveru MRK.cz. V roce 2014 se stal hospodářem MO Most.

 
Autor: fotojakes, 2.5.2016

Hodnocení uživatelů

Žádné zápisy.