Strouhanka

Návnady > Suroviny

  • Finanční náročnost: do 30 kč/kg

Strouhanka se dělá většinou z pomletých rohlíků či jiného pečiva. Buď si ji doma namelete, nebo ji koupíte v potravinách. Je dobré najít si pravidelný "zdroj" (výrobce) strouhanky a naučit se používat právě tuhle a vědět, jak se bude v návnadě chovat a pracovat.
Osobně dávám přednost trochu hrubší strouhance, která není úplně na prach, a takovou koupím v Makru v 5kg pytlích za rozumnou cenu.
V návnadě má pojivé vlastnosti.

Postup přípravy

Strouhanka se často používá jako hlavní ingredience v návnadách, lze ji dokonce používat i samotnou. Většinou se smíchá s ostatními komponentami a pak zvlhčuje. Pokud chcete, aby zrníčka strouhanky stoupala z návnady k hladině, přidejte ji až nakonec do již navlhčené (trochu převlhčené) návnady.

Fotografie:

 

Martin M. - Profil, 22.1.2006
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k nástraze/návnadě

Žádné zápisy.