Tavený sýr

Nástrahy > Živočišné > Sýry

  • Druhy ryb: parma, tloušť, kapr...
  • Finanční náročnost: 20 Kč za krabičku

Tavený sýr je tradiční nástrahou pro říční ryby, jako je parma a tloušť, ale chytíte na něj i jiné kaprovité ryby. Je vhodný spíše na plavanou nebo lehkou položenou, protože nedrží až tak dobře na háčku. Lze s ním i zakrmovat.

Postup přípravy

Sýr je celkem měkký, ale lze najít druhy, které jsou tvrdší - většinou to jsou "trojúhelníčkové" sýry. Pokud byste takový nenašli, nebo pokud by pro váše záměry byl stále příliš měkký, můžete jej nakrájet na kostičky a nechat oschnout (asi tak půl dne, možná den) - vznikne na něm tvrdší povrch. Rybám ale více chutná čerstvý, mazlavý.
Místo kostiček můžete dělat třeba i kuličky vykrajovátkem na brambory, nebo jiné tvary - např. ulomit kousek a okousat jej na přijatelný tvar. Zbytky sníte.

Fotografie:

 

Martin M. - Profil, 19.1.2006
Průměrná známka: 2,15

Diskuse k nástraze/návnadě

Dominik Poláček - Profil | Út 15.2.2011 16:01:14

Jdou na to i jeseteři, ale menší velikosti(do 70cm).

LordSniper - Profil | Ne 22.8.2010 21:41:03

Než bych dojel k vodě ten sýr už by byl na dně...ale mého žaludku..xD

GRUPA - Profil | So 19.6.2010 19:01:25

To asi nebude nic moc pro bobkaře mého tipu. :-)) To si ho raději hodím do fazolí....

Stewik - Profil | So 19.6.2010 17:54:12

Ahoj , Nevieš my poradiť aký tvrdý syr je najlepší. Skúšal som eidam 30%, mreny naňho brali, ale dlho na háčiku nevydržal. Sa príliš rozpadal. Ďakujem :)