Střídka rohlíku

Nástrahy > Rostlinné > Pečivo

Tato nástraha je výborná na opatrné nebo přežrané ryby, které odmítají cokoliv tvrdého. Tedy pokud se taková ryba k nástraze dostane dříve než drobotina...

Postup přípravy

Z čerstvého rohlíku (čím mastnější a gumovější, tím lépe), veky nebo toustového chleba utrhněte kousek střídky asi tak jako menší třešeň - spíše placku než hrudku. Položte háček na střídku a tu jím zlehka obalte, nebo háček můžete střídkou propíchnout. Pak kolem lopatky háčku střídku umačkejte. Zbytek střídky musí být co nejvíce kyprý, vzdušný, neuhnětaný.
Nástraha drží překvapivě dobře na háčku, ale samozřemě jen jedno nahození. Ideální je pro lov s volným vlascem a na lehkou plavanou, ideální pro lov na propad. Nehodí se pro lov na položenou.
Nelze rozumně použít na malé háčky, ale praxe ukazuje, že je zde možné použít až překvapivě velké sousta a tedy i háčky. Ideální jsou kolem 10 - 6.

Fotografie:

 

Martin M. - Profil, 27.12.2005
Průměrná známka: 1,64

Diskuse k nástraze/návnadě

Žádné zápisy.