Masové (moučkové )boilie variace

Nástrahy

  • Úspěšné období: spíše teplé období
  • Druhy ryb: kapr
  • Typy revírů: Použijeme- li všechny variace receptu tak snad všude kde zrovna berou
  • Finanční náročnost: 70-120

boilie s masovým(moučkovým) základem

Ingredience

mleté pstruží pelety 200 g (popř. jiné rybí moučky nebo psí granule)
vitalakt nebo aminolakt 150 g
gluten 50 g (popř. kval. ptačí zob či robin red)
LT 94 200g (popř. lososí n. jiná moučka n. kombinace)
sojová mouka 200 g
mleté oplatky(sušenky) 100 g
pšeničné klíčky 100 g
krupička 100 g
mleté konopí 100 g
vejce 9-12, sůl půl lžičky, esence

možné variace: tekutá játra, aminol, glm moučka, tekutá potrava, melasa, lososí olej, belachan, sardinky, atd.

Postup přípravy

Sypké ingredience smíchám. Zhruba dvě třetiny sypkých smíchaných směsí dám do mísy+ sůl+ cukr + jiné sypké přísady. Dále rozbít a rozmíchat vejce+ esence + barvivo + ostatní tekuté složky- vše důkladně promíchat a nalét do mísy se směsí. Vařečkou důkladně promíchat a nechat 10 min. odpočinout. Poté dosypávat další třetinu směsi a dotvarovat těsto. Pokud je pořád řídké dosypat např. krupičkou, hladkou moukou, pšeničnýma klíčkama (popř. kombinací). Těsto necháme dle mé zkušenosti nejméně 3 hodiny(až 12 hodin) v ledničce odpočinout nebo válíme hned.
Ke konečné úpravě těsta před roballováním použijeme "špetku " oleje hladkou mouku a vodu! Pro konečnou úpravu ideální tažnosti těsta mícháme v ruce menší kusy těsta. Potřít roball olejem.

 

Žraločí muž - Profil, 11.1.2015
Průměrná známka: 3,00

Diskuse k nástraze/návnadě

Žádné zápisy.