Boilie s příchutí hřebíčku

Nástrahy

  • Úspěšné období: spíše chladnějši období
  • Druhy ryb: kapr,amur,bílé ryby
  • Typy revírů: všechny
  • Finanční náročnost: já jsem vše měla doma takže jsem nezaplatila ani korunu

Tento recept byl vlastně náhoda protože jsem se nudila a řekla jsem si že si zkusím udělat své prvnı boilies.Vše jsem našla doma nic jsem si předem nepřipravovala.Je možné že nějaké suroviny doma nebudete mít ale určitě je seženete ve zdravé výživě nebo prostě v obchodě.

Ingredience

5vajec
vanilkový puding (dvě čajové lžičky)
100gr rozmixovaných psích granulí
20gr rozmixovaných rýžových vloček
200gr hladké mouky
70gr dětské krupice
70gr klasické hrubé krupice
100gr kukuřičné strouhanky
70gr rozmixovaných mandlí
50gr kukuřičných lupínků
Celý pytlíček hřebíčků
Jedna čajová lžička mleté skořice
Dvě čajové lžičky mletého zázvoru
70gr instantní rýžovo-pohankové kaše(prášek)
Jednu čajovou lžičku muškátového ořechu mletého
Dvě čajové lžičky badyánu mletého

Postup přípravy

Jako první si vezmeme psí granule, kukuřičnou strouhanku,hřebíček,kukuřičné lupínky a rýžové vločky.celý tento miz rozmixujeme.poté přidáme zbytek a až na konec vejce.až všechno smícháte tak až úplně na konec celé těsto pomoučněte(tutp mouku nepřidávám do receptu výše).až se vám těsro nebude lepit na prsty můžete vytvářet hady(párky)já vše dělala ručně)poté si hady,párky srovnejte do stejné délky a nakrájejete poté vytvářejte kuličky.vařila jsem je 3a půl minuty

 

Terka1919 - Profil, 18.2.2012
Průměrná známka: 3,25

Diskuse k nástraze/návnadě

Davep - Profil | So 18.2.2012 20:55:53

každopádně budou mít kapři svěží dech a nebudou je bolet požeráky.
Ted vážně Jinak esence clove hřebíček používá bil coten od nutrabaits a je to jeho oblíbené boilí a v knize a i nástrahách ho doporučují spolu se eo skořice .
Do studené vody to může být dobré, kdysi jsem si to dal do alkoholové esence a v létě a ihned po nahozeníbyl záběr, ryby tam byly najeté tak je silné aroma přilákalo.

Terka1919 - Profil | So 18.2.2012 20:55:35

Je to možné ale hřebíček je velice aromatický když je celý,ale já jsem ho rozemlela na jemné kousíčky takže většinu své vůně ztratit.psí granule které jsem použila byli velice nepěkně cítit tak jsem musela hřebíčku přidat aby byl v boiliesu více cítit.záleží ma těch granulích protože jak už jsem říkala ty moje byli velice cítit.takže když nebudou tolik aromatické můžete hřebíčku přidat méně.a taky jak jsem boilie vařila tak také přestal být tolik cítit.je to na vás.každému to voní jinak a zaléží ma všech možných dalších příchuťích.

tyci - Profil | So 18.2.2012 20:50:31

Preju Ti uspech na tvoji nastrahu,ale dle meho nazoru ,prilis mnoho koreni.....

Terka1919 - Profil | So 18.2.2012 20:45:44

Zatím nic protože jsem tyto boilies vytvořila teprve nedavno,ale zkoušela jsem je jen tak ve vodě a vůbec se norozmočily a to tam byly asi den a půl takže si myslím že tyto boilies budou mí veliký úspěch a hřebíčkovou příchuť jsem opravdu nikde neviděla takže by na ni ryby mohli dobře reagovat.i když si možná někd po bude myslet že tato chuť nebude moc výrazná tak jsem byla překvapena i já sama protože tato příchuť byla kupodivu velce výrazná a voněla velice hezky.

Anýzový dědek - Profil | So 18.2.2012 20:28:55

Nejsem tedy žádný koulísák, ale mám trochu výhradu k tomu množství hřebíčku.
Hřebíček je poměrně hodně aromatický, tak nevím, když ho tam dáš celý pytlík, zda výsledné boilies nebude spíš odpuzovat než lákat.
Ale snad ti to funguje.

MOndo - Profil | So 18.2.2012 20:14:04

Terka1919 - >> A co jsi na to chytla? (: