Domácí boilies

Nástrahy > Boilie

  • Úspěšné období: Jaro, konec léta a podzim
  • Druhy ryb: Kapr obecný, Jelec tloušť
  • Typy revírů: Revíry MRS, řeka
  • Finanční náročnost: 50-60kč/kg

Boilie jsou vyrobeny z běžně dostupných ingrediencí. Směs je postavena zcela na přírodní bázi, nejsou do ní přidány žádné umělé extrakty, posilovače aj. rybí potravinové doplňky. Je velmi jednoduchá, použitelná do všech typů vod a ročních období. Možná se bude někomu zdát jako největší "šmejd", ale opravdu funguje.

Ingredience

Složení je postaveno tak, aby smísením jednotlivých složek vzniklo nerozpadavé těsto, je na každém, kolik čeho přidá nebo ubere, v tom to má také určitě své kouzlo.

Suchá směs:
Sójová mouka hrubá odtučněná ( Základ)
Krupice ( Základ)
Kukuřičná mouka hladká ( asi čtvrtina základu)
Kukuřičná krupice ( asi čtvrtina základu)
Pomleté arašídy pražené nesolené ( asi šestina základu)
Polévková lžíce pomletého anýzu na 4 vejce

Tekutiny:
Melasa ( na 3 vejce 1 polévková lžíce )
Vajíčka
Olivový olej ( 1 čajová lžička na 3 vejce a jen do teplé vody)
Maggi bujón ( 1 kostka)
Plechovka sardinek
Potravinářská ovocná esence ( 2 čajové lžičky na 4 vejce)
- podle ročního období ( podzim a zima - ananas, citron, švestka, jaro a léto - vanilka, jahoda, meruňka, malina)

Postup přípravy

Dříve než smícháme tekutou směs se suchou, měli bysme napřed smíchat všechny složky tekuté spolu. Sardinky z plechovky rozmixujeme společně s trochou vajec úplně na šťávu, pak přidáváme postupně všechny tekuté složky.
Smícháme se suchou směsí a vypracujeme řidší, ale lepivé těsto, z něhož vyválíme kuličky a určeném průměru a vaříme v páře zhruba 3min. Necháme uschnout, pokud možno ihned chytáme, kuličky jsou hodně aromatické, to se kaprům zjevně líbí, nebo necháme zamrazit.

 

Ondra Šesták - Profil, 22.11.2006
Průměrná známka: 1,13

Diskuse k nástraze/návnadě

Michal K. - Profil | St 14.3.2012 17:25:53

Co jsi na to chytil??