Boilie na prochytávané vody

Nástrahy > Boilie

  • Úspěšné období: podzim
  • Druhy ryb: kapr, lín, sumec
  • Finanční náročnost: zhruba 150Kč/1kg, pokud nakupujeme ve velkém lze jít s cenou mnohem níž

-toto boilie neobsahuje žádné esence, oleje ani tekuté potravy, jeho síla tkví v suché směsi obsahující 65% prvotřídních živočišných přísad a koření
-má dobré pojivové vlastnosti, dobře se roluje
-ryby toto boilie přijímají i bez předkrmování
-směs je takto postavena pro jaro a podzim, v létě bych přidal více syrovátky či albuminu

Ingredience

recept na 3kg suché směsi (4,25kg hotového boilie):
500g krevetová moučka
1000g lososová moučka
400g syrovátka
250g jemná pšeničná krupice
450g nutric Black protein finish (lze vyměnit za enzymaticky upravenou olihňovou moučku)
400g hrubě mleté konopí(pražené)
5 lžiček sladké papriky
3 lžičky chili
2 lžičky pepře(mletého)
5 lžiček pepře(celého)
pytlík sezamových semínek
sůl
vejce(v nich rozpustit nastrouhaný belachan) – žádné jiné tekuté přísady nepřidávám

Postup přípravy

-zvlášť do malé misky nasypeme sůl, sezamová semínka a koření a promícháme poté nasucho smícháme se všemi suchými surovinami ve větším kbelíku,
-do velké nádoby rozklepeme 24 vajec, rozšleháme vidličkou a nastrouháme do nich polovinu belechanové kostky, necháme rozpustit a pak už klasicky přisypáváme suchou směs a umícháme těsto...
-necháme chvíli uležet v chladnu(mnohem lépe se s ním potom pracuje), vyválíme kuličky a vaříme, potom necháme 3 dny schnout na dobře větraném místě a buďto zamrazíme, nebo naložíme do soli a nebo (což preferuji já) tak po třech dnech nasypeme do kbelíku a prolijeme All Amino nutricem, funguje to jako konzervant, takto vydrží minimálně rok a zároveň není tvrdé na kámen

 

SlavnýLovecPampalini - Profil, 18.1.2014
Průměrná známka: 2,50

Diskuse k nástraze/návnadě

ouskin - Profil | So 18.1.2014 22:22:59

Ještě tam dám do toho těsta panáka grand marniera :)

tonda1953 - Profil | So 18.1.2014 22:17:30

Díky za návod a inspiraci.

Píňas - Profil | So 18.1.2014 21:44:53

ouskin >> já letos koulel něco podobného jen dávám ptačí zob a pár ingrediencí mám rozdílných ale ta myšlenka je dost podobná.

ouskin - Profil | So 18.1.2014 21:40:42

Jo mě se ten recept taky líbí,zkusím něco podobného ukoulet :)

Píňas - Profil | So 18.1.2014 21:31:01

SlavnýLovecPampalini - >> Zdar,ten recept vypadá docela dobře,bylo by fajn kdyby se tady ukázaly další jednoduché recepty na kvalitní a vyzkoušený koulís. Za mě díky.