Jak mám chytat ryby?

Ahoj, přestěhovala jsem se za přítelem do Anglie, který má loď a jezdí často na moře(pro upřesnění západní pobřeží, směr Irsko). Na lodi je nuda, a proto se chci pokusit rybařit. Koupila jsem si samozřejmě nejevnější prut v Tescu, pánové prominou, obsahuje i ball naviják, vlasec, dokonce i malý háček :) a olůvko. Existují někde návody pro "blbé" jako jsem já s instrukcemi jak chytat ryby? Jakou návnadu použít? Příští týden jedeme do Cornwallu kde je krásné pobřeží a já si vezmu prut s sebou a asi se tam budu ztrapňovat, protože s ním moc neumím. Měla jsem ho už párkrát v ruce, ale je to strašně dávno a nic si nepamatuji. Chytím vůbec na pobřeží nějakou rybu v tomto období? Asi se budete smát, ale pokud už nějakou rybu chytím, jak jí mám zabít a vykuchat? Přivítám jakoukoliv radu od Vás, znalců. Díky moc.
Autor diskuse: Dagmar - , 4.8.2006 všeobecné - ostatní

mildas - Profil | Čt 9.11.2006 22:41:58

Dagmar, zahoď prut z Tesca, kup si a začni muškařit. Za 1. Anglie je kolébka muškaření a je mu zaslíbená, za 2. Je to královská disciplína a za 3. není nic víc sexy, než žena vodící nad hlavou 20 metrů šňůry. "Zajdi" k nám do sekce muškaření, tam nebyla ženská ani nepamatuju. Pánové se přetrhnou ochotou ! :-))

certbert - Profil | Čt 9.11.2006 22:04:43

Dagmar-občas dej vědět jak berou v Anglii taky se rádi něco dovíme jinak přěji mnoho rybářskej zážitků-:o)))

Dagmar | Čt 9.11.2006 20:49:42

Díky všem za rady. Vždy jsem Vám, pánům, záviděla, jak tomu rybaření rozumíte... Nějak se s tím poperu. Přeji Vám všem hodně zdraví a štěstí v životě. Ještě jednou díky za snahu. Snad nebyla marná. Dáša

Torang | Po 7.8.2006 21:13:30

švec: nemám. proč? Obávám se, že se mýlíš, taková slečna by se nestarala o rybaření notabene aby našla www.mrk.cz :-), být dášou tak se urazím a kopnu tě do koulí :-)

Torang | Po 7.8.2006 21:10:07

Zdenda má pravdu, nějak to vypadat musí :-) Začínám mít obavu, že ta loď bude horší než ta sada :-) Hlavně bezpečně a s nadhledem, jinak už je vše téměř jedno. Vše se dá naučit, nebo se najde někdo kdo se Tě rád ujme :-) Alespoň dávaš chlapům záminku pro zviditelnění, budou rádi poučovat ...... a to je lepší než kdyby jsi jim to natřela ... :-) Tak už raději moc nevyzvídej :-)

Zdeněk - Profil | Po 7.8.2006 15:30:43

Myslím, že nemusíš mít strach, že by to co už máš nešlo použít. Ber to tak, že tyhle rady typu "tohle vyhoď" jsou od internetových estétů :). Na úplný začátek ti to stačí a pak už sama buděš mít zruba představu co za prut si koupit příště. Jak řikám, tahej nějakou třpytku, nebo zavaž na konec těžší olovo tak 50-60g, po stranách uvaž asi 3x krátký návazce s háčkama, dej na ně třeba kostky sýra (špičky háčku ať koukají) a hoď to tam. Pak napni vlasec, udělej průvěs a ten zatiž klacíkem a čekej, až se průvěs zmenší... pak sekej a tahej.

švec - Profil | Pá 4.8.2006 17:57:25

Torang:ty máš taky jachtu a 20mega na kontě?

Torang | Pá 4.8.2006 12:32:29

Cajk můžeš klidně dát Jungmanovi ... :-) To co jsem viděl v marketu ve Zlíně, tak jsem nevěřil co se dá pod značkou Shimano prodávat ...... Pochopím malou sadu pro děti, ale jinak....... Kdyby bylo nejhůře, můžeš se klidně přestěhovat zpět, nejlépe k nám na Moravu ... :-)

Azbest - Profil | Pá 4.8.2006 8:54:46

Dagmar.Hu,tak to je hustá otázka,ale čiší z ní volání o pomoc...Každopádně si háčků a oluvek nakup víc.Na moře větší velikosti tak os 1.0 výš.Taky se musíš je naučit navazovat.Najdi si tu sekci montáže,případně uzly a tam to je,Na háček cokilo ,stravitelného.Nemám na moři moc zkušeností,ale můžeš zkusit jakéholi maso(syrové,sýr,myslím leccos a taky umělé nástrahy.Určitě Ti poradí v obchodě.Každopádně při chytání musí být vlasec mezi prutem a nástrahou napnut.Taky vlasec nutno zvolit přiměřený.Ten,co je na tom navijáku hned vyhoď.Pordil bych Ti abys vyhodila všechno a zašla do speciálky,ale to je na Tobě....:-).Hodně štěstí a Petrův zdar.

Zdeněk - Profil | Pá 4.8.2006 8:08:31

Ahoj, tak to je super otázka :o). Osobně bych se pokusil chytat na přívlač. Stačí jakýkoliv prut, pilkerovací nástaha (taková podlouhlá rybička z plechu) a házís to šikmo do moře a přitahuješ s různým pocukáváním. Jakmile citíš najednou odpor, sekneš s prutem a taháš :). Nebo můžeš vyzkoušet najít v písku na břehu takové červíky a dát to na háček, asi 40 cm od něj velké olovo a hodíš to tam, prut opřeš, vlasec napneš o něco a uděláš si průvěs vlasce mězi navijákem a prvním očkem prutu. Zavěs tam třeba něco co napne dostatečně vlasec. Pak čekáš, až se průvěs narovná, a sekáš. Tu přívlač s pilkerem bych ale raději zkusil přímo z té lodi!