Jak na úhoře s rousnicí?

lov úhořú na rousnice v noci.co ještě a tak dále.lokalita sázava.díky všem
Autor diskuse: béčko - Profil , 13.1.2006 všeobecné - techniky lovu

kuli13 - Profil | Čt 21.6.2012 20:43:41

čaute
mňa by najviac zaujímalo či tú rousnici napichnút čerstvú alebo ju nechat nejak chcípnout :D

Will9 - Profil | Čt 31.7.2008 9:08:09

Byl jsem na Lipně a v rozmezí od 21:00hodin do 23:00 jsem chytil na klasickou rousnici dva úhoře...chytli se v rozmezí cca jedné hodiny. Přes odpoledne nic a po 23:00 hodině také nic. Náhod nebyl daleký (kvůli tomu, aby rousnice nespadli z háčků) odhaduji tak cca 20-25m. Navázané jsem měl dva háčky s návnadou + olůvko... Tak málo mi stačilo k ulovení úhořů...

béčko - Profil | Út 17.1.2006 19:44:54

:-)

béčko - Profil | Po 16.1.2006 20:06:13

mě jde nejvíc o to že jsem se přihlásil nebo teda chci jse přihlásit na noční lov úhořú.jenže je to jedna noc nemám víc šancí.proto hledám něco co by pomohlo.někde jsem četl o nějakých extraktech na rousnice.je to k něčemu?myslím že to bylo nějaké "X"ko.

Petrson - Profil | Pá 13.1.2006 22:26:55

>> Ono už hadů moc není a ne vždy jsou při chuti, jak píše p. Oujezdský. Takže se musí vysedět. Když už ale zabere v noci (přes den jde spíše o náhodné záběry jednotlivců), většinou jich chytíš víc. Lovím je buď v řece (to hlavně na jaře, kdy "táhnou" - a pozor, nemusí to být veletok, stačí i menší říčka; jiných větších ryb tam asi moc nechytíš, ale úhoř, jak již popsal Ota Pavel, je světoběžník, pud ho na jaře nutí unikat, což se mu dobře daří i z uzavřených nádrží a revírů v okolí menších toků), nebo slepých, zarostlejších ramenech - ideální jsou ta s hlubšími partijemi a překážkami u břehů (spadlé stromy, vodní rostliny, zatopené kořeny), propojené s řekou. Nastražuji rousnice v kombinaci: 1 prut s delším háčkem přímo na úhoře do proudu nebo dál od břehu (na stojaté vodě) k nějaké překážce či trsu rostlin, druhý prut, s menším háčkem a částí rousnice, do pobřežní jámy ke kmenům, kořenům. Na tento prut se dá očekávat i záběr lína, karasa, event. kapra nebo okouna, jsou-li v revíru.
Hadi se také velmi často vyskytují v náhonech a obtokových strouhách u stojáků. Ale pozor na to, aby z revíru nebyly vyjmuty. A ještě něco o rousnici:
www.mrk.cz/r/atlasy/nastrahy_navnady/nastrahy/zivocisne/hmyz_cervi_zizaly/rousnice_destovka_/

Oujezdský | Pá 13.1.2006 14:28:47

S úhořem je velká potíž. Ne každý den(noc) je při chuti. Je však důležité vybrání správného místa k lovu. Hlavní potravou úhořů mohou být rybky, chrostící a pijavice.... Záleží na potravní nabídce řeky. Proto je dobré při ulovení i jednoho úhoře provést rozbor žaludku a poté se přizpůsobit. /hoř je znám svojí nenažraností a agresivitou přijímaní potravy ale jsou období kdy bere opatrně jako cejn. Volím proto menší háčky i nástrahu (1/3 i 1/2 rosnice), kousek rybího masa...Při záběru je dobré mít volný silon aby úhoř necítil odpor a mohl přizeně shltnout nástrahu.
K lovnému místu snad jenom tolik. Nejlepší se mi stali místa zúžená kde ryba musí proplouvat nebo v závislosti na přijímané potravě to jsou mělké proudy a příbřeží ,kam ryby ve dne se bojí připlout. V noci jsou to asi nejžhavější lovná místa. Tak hodně trpělivosti při lovu ti přeji. Snad ještě toto : raději volím častější docházky od 20,30 do 22,00 a když přijde jeden záběr většinou se dočkám i záběrů dalších. pokud ne tak rychle do postele a řádně se vyspat.