Kombi návazec z fluorocarbonu a multi-strandu

Položená > Boilie > Detaily návazců

Jedná se o návazec nejen do čistých vod jako jsou pískovny, ale návazec je hlavně zaměřen na přelstění opravdu velmi opatrných ryb.

  • Návazec: Fluorcarbon Kryston Incognito 0,39mm/15lb, Kryston Multi-strand
  • Háček: Fox XSC vel.4

Z důvodu užití velmi měkké a podajné pavučinové šňůrky Multi-strand od Krystonu a jeho velké pravděpodobnosti zanešení nečistotmi doporučuji návazec používat nejlépe na čisté dno jako je například písek. Pokud však chytáte ve vázkách, na nečistých dnech či poblíž travin, tak doporučuji vyměnit Multi-strand za jakoukoliv jinou měkkou šňůrku.

Postup

- Nejdříve bezuzlovým navázáním navážeme na Multi-strand vhodný háček. Pozor však, z důvodu užití pavučinové šňůrky doporučuji při vytváření samotné smyčky na vlasu, kde bude procházet zarážka, udělat si uzel. Zamezíte tak roztřepení a určitě se vám bude lépe trefovat jehlou:-) (viz.obr.1)

- Po vytvoření „klasického“ navázaní háčku vezmeme fluorocarbon, který zohneme, čímž vytvoříme jakési „oko“. Poté zespodu prostrčíme takto připraveným okem Multi-strand a nastavíme si délku multi-strandu od háčku k budoucímu uzlu. (viz.obr.2)

- Poté přechytneme stranu s háčkem a uděláme asi pět ovinů volného konce multi-strandu směrem od háčku a pak opět asi pěti oviny zpátky. Zde pak musíme vrátit opět zespodu volný konec zpět do oka z fluorocarbonu. (viz.obr.3)


- Fluorcarbon navlhčíme (nasliníme) a dotáhneme. Zbytky šňůrky a fluorocarbonu odstřihneme. (viz.obr.4)

- Takto vytvořený uzel využijeme pro plastické olovo. Tento použitý uzel se jmenuje "kravský uzel" nebo v zahraničí známý jako "Albright knot".

Obrfišlař - Profil, 2.1.2013
Průměrná známka: 2,15

Diskuse k montáži

buboo - Profil | Út 2.7.2013 13:18:04

Hej ale kdys jsem dal smicku do smicky tak mi ten fluorocarbon vzdy prasknul ale ten druhy me drzel v pohode.Takze kdys budu mit tupy hacek tak to radsi vyhodim.

doktor škodná - Profil | Út 26.2.2013 13:56:36

Toto pevné napojení není dobré. Při otupení háčku se to musí celé vyhodit.Vhodnější je smyčka a do ní teprve krátký kousek pletýnky třeba smyčka do smyčky.