Diskuse k článku: Je třeba háček v nástraze ukrýt?

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 23.2.2017

RK - Profil | Po 27.2.2017 15:14:34

LudoO >> já to psal ne jako konkrétní reakci na článek,ale všeobecně.Ale konkrétně můžu. I s method krmítky se šetří na velikosti háčků, ať se chytá pod,nebo na háčku.

LudoO - Profil | Ne 26.2.2017 14:59:45

RK >> Jasný. Je to tak jak píšeš. Akorát, že Milan píše o tom, že háček musí být přiměřený velkosti nástrahy. Což je 100 % pravda. U srkačky se o žádnou přiměřenost nejedná neboť nechytáš na žádnou nástrahu. Zde čím větší hák tím lepší a nástrahy kolikrát ani netřeba. Taky jsem si tím prošel.

RK - Profil | Pá 24.2.2017 17:57:19

Killbeggan >> když jsem ještě před mnoha lety chytal na srkačku,průběžnou podotýkám,tak velký ostrý háček byl zárukou úspěchu.Klidne se dala malá kulička nějaké foukačky do obloučku.Vypadalo to směšné,korálek na velkém háku.Extremne úspěšné.Při krátkém navazci udělal velký háček svoji práci dokonale.Po nasátí z krmení,nebo z blízkosti rozpadlého krmení,neměl ten kapr,cejn čas na zkoumání,co to má v hubě.Proste už visel.U delších návazců už to neplatí.U plavačky to také neplatí.Kdyz se člověk zamyslí,tak to dává logiku a praxe mi dala za pravdu.Ta úspěšnost byla větší, než když je nástraha pod ,, přiměřeně" velkým háčkem.Tedy relativně malým......

Killbeggan - Profil | Pá 24.2.2017 15:30:15

ariane >> Ony ty staré pravdy možná platily právě jen před těmi léty. Pokud staří rybáři chytali několik let na ty samé zrezlé a tupé háčky, bylo potřeba rybě taky pořádně "napálit", aby jí zasekli. Kolikrát je vidět pozůstatky tohoto stylu dodnes... :-) Dnes, kdy se dělají superostré háčky, stačí zvednout prut a ryba tam prostě je. Kolikrát se chytí sama. Jinak samozřejmě souhlasím, taky nechávám háček čumět...

ariane - Profil | Pá 24.2.2017 9:52:21

Nenapadá mne jediný případ, kdy bych měl háček ukrytý v nástraze. Myslím tedy celý háček. Spíš jsem dost pozdě přišel na to, že některé staré pravdy neplatí. Třeba že špička háčku nesmí vyčnívat. Chytám nejčastěji na kukuřici, červy a hnojáčky a špičku nechávám vždy vyčnívat a rybám to evidentně nevadí.

Mirek.V - Profil | Pá 24.2.2017 9:31:24

Ano, o tom zkoušení to je. Jsou lidé, kteří nechtějí pořád něco předělávat a tak to nedělají. Pak jsou ti, které to naopak zajímá a baví. A na výsledcích to bývá znát.