Brusel kvůli možnému zákazu zjišťuje, kolik olova zůstává po rybářích či myslivcích

nekut - Profil | St 14.12.2016 15:10:00

Debatovat o používání olova je jedna věc, ale odpadávací olova jsou o něčem jiném. Jak je vůbec možné, že tahle krávovina, ekohrůza a totální nesmysl nejen že není zakázaná, ještě se regulerně prodává. Podle mne ten kdo tohle hájí je totálně vyhrabaná hlava. A pokud se shodneme, že je tohle nesmysl navýsost, tak by se alespoň měla nějak vytvořit atmosféra, aby se i blbec za tenhle typ olova styděl. Tohle je otázka principu.

Pr3v1t3k - Profil | St 14.12.2016 14:04:59

Pěkná diškus...

Petr 72 - Profil | St 14.12.2016 13:29:02

Serjoža >> celá eu ,její politika a nařízení jsou na ho.no.

Serjoža - Profil | St 14.12.2016 12:49:55

To by všichni rybáři kteří chcou být 100%ekologičtí museli sedět u vody nazí a dojet k vodě na koni.Takovou blbost mohl vytvořit hodně se nudící tvor.Kolik sviňstva je všude jinde to se neřeší ale pár olůvek jo.Olovo země dala a země vzala.Dříve se šlo na ryby s udicí,batůžkem,nějaký rohlík a žížala se našla po cestě,a ryba se chytla.Rybář si ji vzal dom a sežral.Po rybáři tam nic nezůstalo.Dnes tam přjede menší náklaďák,naháže věci na vozék a s tím až jede ke břehu a vše umělé neekologické.Naháže do vody 20kg sraček(říká tomu krmení).Rozpáře 30 kapříkům hubu od ucha k uchu háčkem bez protihrotu a 4m prutem,poválí ůlovek po podložce z umělé hmoty a 20minut pózuje s každým polomrtvým kapříkem před foťákem.To je ekologická metoda chyť a pusť.Po rybáři tam zůstanou pixle od piva sáčky od krmiva a betonových zátěží světových výrodců a hromada vajglů.

sliver - Profil | Čt 1.9.2016 20:56:45

Honza7 >> aha , tak to jooo

tuzemak - Profil | Čt 1.9.2016 19:13:45

No a je po diškuzy....

Honza7 - Profil | Čt 1.9.2016 19:12:33

sliver >> Koukám, že jsme z vodních toků skočili do úplně jiného prostředí. Psal jsi o POLÁCÍCH a zřejmě proto, že ČESKÝ zemědělec použije pesticidy a nebo herbicidy za to může POLSKO - to je úžasný, to dává logiku. Viděl jsi co se monitoruje v ovzduší, opravdu jsou tam těžké kovy - na které stanici to monitorují???????????????
Biodostupnost těžkých kovů obsažených v sedimentech - tento termín si nech patentovat. Opravdu mě už začíná unavovat tě doučovat v základních termínech chemie. Olovnaté ionty se mohou vyskytovat v roztocích - tato skupina je tedy rozpuštěná ve vodním sloupci, s přibývajícím časem na základě difuze se jeho koncentrace v nádrži časem vyrovná. Speciálně pro tebe - pokud budu rozpouštět cukr ve vodě, tak ten v kterékoliv části roztoku bude mít stejnou koncentraci - pokud ochutnáš z jakékoliv části tento roztok, bude stejně sladký. V sedimentech tedy tyto rozpuštěné látky nenajdeš.
Druhá část olovnatých iontů bude ve sraženinách - to jsou látky, které se velmi špatně rozpouští ve vodě. Tedy pokud je vytěžím společně se sedimentem a bude na zabezpečených skládkách - to jsou ty, které zajistí aby se nebezpečné látky nešířily dál, tak budou z biologického hlediska volně dostupné pro zapomenutého horníka, který vyfárá přes tento nános bahna.
Pokud jsi opravdu spolkl olovo pro ověření své teorie, že se jedná o absolutně inertní kov, tak se obávám, že už první příznaky neurologických problémů jsou vidět.

sliver - Profil | Čt 1.9.2016 18:04:04

Honza7 >> aha , takže ve zplodinach po spalování fosilních paliv nejsou žádné tezke kovy , Slezskou pánvi k nám neproudi žádné zplodiny z Polska , protože oni dodržují všechny předpisy , stejně jako naši zemědělci nepoužívají v množství více než malém herbicidy a pesticidy , které samozřejmě neobsahují žádné tezke kovy , že .
Biodostupnost těžkých kovů obsaženych v sedimentech ? No to je jednoduche . T . Kovy tam obsazene , jsou tam jistym způsobem zakonzervovany a jejich biodostupnost se pohybuje na mizivych procentech . Při těžbě sedimentů se to docela meni .
To si asi děláš srandu , ne . Když někomu něco zdrazis tak , že to nemůže dělat , protože by zkrachoval , tak jsi to zastavil nebo jenom zdražil ?

Honza7 - Profil | Čt 1.9.2016 15:15:23

sliver >> Tak postupně - olovo a jiné těžké kovy nemají nožičky. Tím chci říct, že těžko se k nám do ČR dostanou z Polska, protože všechny hlavní toky odtékají od nás do Polska a né naopak. Jestli by si měl někdo stěžovat, tak to budou Poláci. To stejné se bude týkat herbicidů a pesticidů.
Odtěžení sedimentů a biodostupnost obsažených sedimentů - tak to moc nechápu, měl by jsi to vyspecifikovat pod tím si může každý myslet něco jiného.
Ukládání sedimentů s ekologickou zátěží na určené skládky nezastavily odbahňování, ale prodražily a to jsou opravdu rozdílné pojmy.
Můj návrh byl jediný a to použít ochranné pouzdra a nebo nátěry, pokud tohle tebe zatěžuje, tak je mi Tě opravdu líto.

Honza7 - Profil | Čt 1.9.2016 15:03:33

Slavíček >> Obal a nebo ochranný nátěr by měl na nádržích stačit, pokud aspoň jednou za třicet let dojde k odvozu sedimentů. S tím dalším co jsi uvedl souhlasím, akorát by každý měl začít tam kde sám může zastavit a nebo aspoň zpomalit zbytečnou ekologickou zátěž. Těžko můžeš zamezit, že někdo něco zapálí a nebo někde něco vylije, všichni by jsme měli začít u sebe. Pak lze očekávat celkově zlepšení.

sliver - Profil | Čt 1.9.2016 9:33:36

Honza7 >> hele , já měl náhodou chemii ještě 2r na střední . Pokud jsi nepochopil nadsázku s tím svazem , nic nenadelam . Mi jen přijde usmevne zakazovat oluvka , když se na nás vali tuny těžkých kovů z Polska , z herbicidů , pesticidů atd atd . Navíc při odtezovani sedimentů přece může taky docházet k zvyseni biodostupnosti obsaženych těžkých kovů . A co ten zákaz ukládání jinam než na skládky škodlivého odpadu , vždyť kvůli toho se prakticky přestaly odbahnovat rybníky . Tvoje návrhy mi přijdou nerealne .

Slavíček - Profil | Čt 1.9.2016 6:39:06

Honza7 >> V reálu by stačilo olovo pokryté možná odolným plastem . Jak dlouho by to vydrželo je otázka . Je zajímavý že unie řeší olovo ale bordel který sem vozili soudruzi od nich se nějak neřešil . Vezmi si pak když se to mělo uklidit tak ti raději někdo úmyslně zapálil . Neni to tak dlouho co bylo otrávený labe u Kolína .To by mě zajímalo jak to vyřešili úřady s tou firmou a jestli dostala aspoň pořádnou pokutu . Protože jediný co dnes vládne světu a většinu lidí zajímá jsou prachy . Hodně věcí mě sere ale nic s tím člověk neudělá

Honza7 - Profil | Čt 1.9.2016 6:27:39

Slavíček >> Bavíme se o zavážejících loďkách s nosností 3 kg?

Slavíček - Profil | Čt 1.9.2016 6:20:28

Honza7 >> V tom se určitě neschodnem jsem zásadně pro zákaz zavážení . Kde to povolili nebo je tam bezvládí je pouze bordel na vodě . U nás nejsou v tomhle rozumný ani tolerantní lidí.Tři pitonci jsou pak schopný zabrat vývozem i 20 h vodu .Teď mi prozraď jak je chceš donutit aby to vozili do max určené vzdálenosti ? Vezmi si rozdělávání ohňů úprava břehu kácení porostů všechno řád zakazuje a stejně to lidi dělají to nemluvě o úklidu bordelu po sobě

Honza7 - Profil | Čt 1.9.2016 6:06:46

Slavíček >> Nejde tady o to co snese ryba, ale co dělat proto aby zde byla zdravá populace. V tom vidím základní rozdíl. Daleké hody se dají kompenzovat zavážením, tohle je pouze věc legislativy.

Royale with Cheese 3 - Profil | Čt 1.9.2016 6:05:40

Honza7 >> smiř se s tím, že nejvíce řve ten, kdo toho nejméně ví. Hodně štěstí v přesvědčování těch, kdo chtějí neslyšet a nevidět.
Jsem pro zákaz olova, něco jsem si o tom už dřív přečetl.

Slavíček - Profil | Čt 1.9.2016 5:52:45

Honza7 >> Když řešíme stav ryb viděl jsi Labe za sociku ? To byla stoka hlavně u chemiček a ryby tam byly . Akorad že nebyly vhodné ke konzumaci . Ryba snese mnohem víc než člověk .Těžko se najde adekvátní náhrada za olovo . Při snaze a potřebě házet daleko je malý rozměr velká váha dulezity faktor . Kdysi jsem zkoušel používat kameny z obratnikem . Co dodat dobrý na lov pod nohy

Honza7 - Profil | Čt 1.9.2016 5:43:31

sliver >> Je opravdu vidět, že se znalostí chemie ze sedmé třídy Ti to tady na tohle téma to stačit nebude. Svaz k této věci nedal žádné stanovisko a tak nevidím žádný důvod na něj nasazovat. V případě že začnou hynout ryby provede se jejich rozbor. Pokud nepůjde o biologický jed, který by se mohl rozložit, tak příčina otravy se vždy dohledá.
Tady, ale nejde vyloženě o otravu, ale ekologickou zátěž, které může mít vliv na zdravou populaci ryb v nádrži - a to je trochu jiná kapitola.

Rožnovák - Profil | St 31.8.2016 21:26:04

Jen taková tragikomická vsuvka, unie řeší olůvka a za pár desítek let budeme mít kvůli změnám klimatu moře, protože snižováni produkce skleníkových plynů v celosvětovém měřítku je zoufalá.

sliver - Profil | St 31.8.2016 20:12:50

Honza7 >> jako bacha , aby se toho nechytlo vedení svazu . Začnou se vymlouvat , že ryby hynou na rozpadle oluvka , že hospodaření jinak nemá chybu , řeky jsou v pořádku , žádný beton , v nádržích podřizuje vodní režim podniky povodí hlavně vytirajicim se rybám a z čističek teče jenom čista voda , žádné hormony atd .

Honza7 - Profil | St 31.8.2016 19:58:57

Slavíček >> Správně by bylo - nádrže bez olova. To za současné situace, kdy zavážení na drtivé většině revírů je zakázané, je nereálné. Jaký to má dopad naše druhy ryb asi nikdo nedokáže objektivně posoudit.

Slavíček - Profil | St 31.8.2016 19:34:06

Honza7 >> Otázka z ní jinak kolik kg s toho tam lidi nahází zbytečně ?Osobně přijdu max o 10 olov za rok ale jsou mezi námi jedinci kteří chytají na odpadávací olova a v podstatě zbytečně úmyslně hází do vody co tam nemá co dělat .

Honza7 - Profil | St 31.8.2016 19:24:12

Slavíček >> To bylo jenom takové pošťouchnutí s tím zlatem. To co jsi uvedl v zahraničí s tím plně souhlasím. S tím olovem to vidím, ale jinak. Nejde tady o pár kilogramů, ale o tuny. Každý se zde pouze sobecky vyjádřil z pohledu dopadu olova na vliv člověka. Nikoho zde nenapadlo se věnovat základní myšlence jaký to může mít dopad na jednotlivé druhy ryb?

Slavíček - Profil | St 31.8.2016 19:24:07

Honza7 >> Myslel jsem samozřejmě pralesy a ty ovlivňují bohužel počasí na celé planetě tohle by měla řešit a ne nějaké kraviny .

Slavíček - Profil | St 31.8.2016 18:49:53

Honza7 >> Samozřejmě olova mít tolik zlata v životě by mě v práci nikdo neviděl . Ekologii neřešim beru tenhle návrh jako populistickou frašku . Vezmi si Činu USA nikdo je není schopný donutit ke snížení emisí . Jižní Amerika prasely všechno se ničí voda otrávená těžbou zlata pomocí rtuti a tady se řeší pár kg olova to je k smíchu .Norsko loví velryby vymlouvá se na nějaký výzkum a tak by se dalo pokračovat .

Honza7 - Profil | St 31.8.2016 17:21:51

Slavíček >> No pokud máš 30 kg čistého zlata, tak jsi za vodou. Máš jistotu pokud zlatou zátěž urveš, tak se najde dost jedinců, kteří po tobě tento "odpad" rádi vyloví.