Bobři přehradili potok u Lipna, voda se rozlévá po lese a stromy trpí

1975 - Profil | Čt 7.7.2016 11:55:01

Trba ma prachy tak to uplati jako ostatni ptachaci v tomto state a dostane povoleni dodatecne ....spis mam strach aby ho nekdo nesezral

Siven Polní - Profil | Čt 7.7.2016 10:46:14

nofish >> No jo, ale bobř na to nemá povolení, k tomu zapomněl vybudovat elektrárnu a rybí přechod...

1975 - Profil | Po 4.7.2016 19:25:45

Ja doufam ze stat bude vtniklou skodu majitelum kompenzovat jinak se tem bobrum neco stane spatneho jak to tady byva zvikem

Honza7 - Profil | Po 4.7.2016 19:09:21

V článku je to pěkně uvedeno z určitého pohledu je návrat bobrů přínosem, ale v některých lokalitách může být doslova noční můrou.
To co můžeme bobrům závidět je především jejich schopnost udržet vodu v krajině, bez dlouhého vyřizování všech dokumentů a shánění peněz na tuto akci. Určitě jejich stavební činnost je zajímavější a rozmanitější, než většina činnosti POVODÍ v rámci regulace potoků a řek. Podle mě aktivita bobrů především v horních částech vodních toků je z tohohle hlediska pozitivní. Jejich pracovitost rybáři ocení především při extrémních vedrech, poněvadž dostatek vody je v jejich zájmu.
Ne všichni z jejich činnosti mají radost. Chápu majitele lesů, sadů a dalších kterým ničí majetek, že z jejich přítomnosti moc dobře nespí. V takových místech regulace těchto tvorů by byla ideální. Jak to docílit při naší legislativě a rychlosti našich úředníků k spokojenosti vlastníků je otázkou? Snad se to podaří k spokojenosti všech občanů i těchto zajímavých hlodavců.

nofish - Profil | Po 4.7.2016 16:14:48

Vytváří se mokřad, v mokřadu žijí žáby, ryby, čolci. Okolo se shlukuje zvěř. Ale všechno je to špatně, protože tam chceme chodit na houby a těžit dřevo?