Krmení okouna říčního- jak žere okoun

Diskuse k rybářskému videu Krmení okouna říčního- jak žere okoun

Autor diskuse: Vlacak6 - Profil , 31.5.2016

Sa(l)micka - Profil | Út 19.7.2016 15:13:27

Hrouzky jsem nezkoušela (plánuju), ale okounky mam. Po přihození byli vystresovaní oni i plotice, drobátko se zaplísnili, ale s pořádným krmením (berou mražený patentky i vločkový krmivo pro akvarijní ryby+pokapaný vitamínama), množstvím úkrytů mezi kytkama a kořenama, a poněkud tlumenějším osvětlením se z toho zbráborali a po dvou tejdnech jsou čistí jak sklo. Naučili se, že po zaklepání na kryt akvária přiletí žrádlo, takže už tu kostku patentek trhají jak žraloci ihned jak dopadne. Přestávají se bát, neni na nich vidět stres a fungujou parádně.

Co se týče hrouzků, možná bych zastávala názor, že míň bude tady v tom případě víc...teda pro hryzáky. V jezeře jsme kolikrát měli vodu jak kafe, na dně kal a hryzáci se tam rochnili jak prase v pytli šrotu.

rikox - Profil | Út 19.7.2016 14:51:59

Jak dokážete v tom vedru udržet chladnou vodu a tím i dostatek kyslíku těmto rybám ? Zkoušel jsem Hrouzky ve 120l akváriu a vydrželi vždy max 2 měsíce a pak se zaplísnili a uhynuli :(
Teplotu jsem nedokázal udržet pod 25°C byť filtrace je na 250L a vzduchování až na 500L s regulací...
Podloží jsem měl kamenité s pískem... Krmil jsem patentkami, dafniemi a propláchnutými larvami octomilek :(
Nepřežilo to... Zkusil jsem i ochlazovat vodu položením několika zmrzlých PET láhví na hladinu ale kleslo to v celku jen o max. 2 stupně :(

wapit - Profil | St 1.6.2016 20:09:19

ahoj,pěkný pěkný,jen bacha na to abys jim nedával moc velký žížaly.On když má hlad tak se klidně i zadusí,jsou docela malinký,taky jsem je měl v akváriu,super pro ně jsou třeba i patentky :) po delší době jsem je naučil i z ruky :-))))