Bruselu došla trpělivost, Česko dál váhá s ochranou unikátního údolí Labe

Royale with Cheese 3 - Profil | Po 2.5.2016 11:01:50

medák >> tak to máš blbý , žes přínos EU nezaregistroval. To tě docela lituju.

Honza7 - Profil | Ne 1.5.2016 11:52:35

medák >> V drtivé většině co jsi zde napsal souhlasím. Z EU přišly finanční prostředky - dotace ( tohle je určitě ta výhoda, větší snaha v nedotknutelnosti vybraných přírodních lokalit - to je druhá výhoda ) a s tím jak s nimi jsme dokázali naložit to je věc druhá - tohle na EU svádět nemůžeme.
Samozřejmě byrokracie z Bruselu upravená v podobě ČR je v mnoha případech mimo hranici lidského chápání.

medák - Profil | Ne 1.5.2016 11:40:56

Honza7 >> Zatím jsem z EU nepochytil pro náš stát snad nic přínosného. naposledy kvóty přivandrovalců.Maďaři si řekli svoje, stojí si za tím a dneska staví ploty kdekdo. Maši politici a ministři, to je kapitola sama pro sebe. Chodí si jen nahrabat a pro stát či lidi udělají minimum, tedy nic. Jeden pochází od nás- Míra-chemik. Znám ho od asi12-ti let a vím velice dobře co byl a je zač. Už ho tady chlapi i v řece vymáchali.
Nezastávám se stavby jezu či zdymadla. Je to tvrdý zásah do přírody, ale to si musíme jako obyvatelé ohlídat sami a ne, že nám do toho bude krafat někdo až z kdovíjakáho rektálu. Stejně jako se solárníma elektrárnama. Zabráno sposta pozemků, hrabou z toho politici, když to začne hořet, je problém hasit a nikdo zatím nemá šajn, jak panely likvidovat po skončení životnosti.

Honza7 - Profil | Ne 1.5.2016 11:19:57

Z EU určitě přišla celá řada blbin, například přejmenování celé řady potravin ( pomazánkové máslo, rum atd.), ale je zde i větší snaha zachovat vybrané lokality přírody, které je zapotřebí uchovat pro budoucí generace.
My Češi máme krásný dar svalovat odpovědnost na jiné a tak to co tady uvedl kolega medák je podle mě pravda z části. V případě Polska při vstupu do EU tak jejich ministr zemědělství bojoval za každý kus hovězího, vepřového, litr mléka a podobně. To se u nás nestalo, náš ministr pro naše zemědělce moc nevybojoval a proto to tak u nás tak vypadá.
Tohle není, ale téma této diskuse.
Pod příslibem slibů za větší zaměstnanost, slevy zboží ( díky "levnější dopravě ") v naší obchodní síti jsme schopni bez jakýchkoliv garancí odsouhlasit skoro vše. Do této doby garance snížené ceny za zboží nikdo nedal. Jinak zboží se dá objednat z Číny i s nulovou cenou za dopravu, zboží přijde za 4 až 6 týdnů a tak tento argument zastánců vodní dopravy na Labi padá.
Zajistit vodní dopravu při extrémním počasí to určitě nikdo nedokáže a tak mě zajímá zda-li riziko za pokuty a zničené příroda stojí za to aby peníze obdržely privátní firmy za beton lobby?

Royale with Cheese 3 - Profil | Ne 1.5.2016 0:09:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Češi nevědí co chtějí a nedají pokoj, dokud to nedostanou ( Oscar Wilde copyright).

medák - Profil | So 30.4.2016 23:28:56

Ať se jde celej Bruxeles bodnout hřebíkem do oka(rezavým). Nakonec nám budou nařizovat, jestli si máme po potřebě utírat biskupa zepředu dozadu či obráceně a jestli má být použitý papír navoněný po levanduli, růžích nebo citronu.... Neříkám, že starost a péče o přírodu není důležitá- JE. Ale podívejme se jak vyrychtovala nařízení slavné unie naše zemědělství a průmysl. O krávu nebo prasena vsi pomalu nezavadím, brambory vozíme z Egypta, máslo a uzeninu z Polska, jogurty z Německa jabka ze Španělska, hovězí kdoví odkud, oblečení z Číny, boty zrovnatak.... A to jsme byli relativně potravinově relativně samostatní. Samozřejmě jsou produkty, které u nás nevypěstujeme, ale aby jabka byly dražší než banány, pomeranče apod., to užje nad lidské chápání. Celou slavnou UNII nám byl dlužen nejen čert.