Diskuse k článku: Ako som nechytil amura 2

Diskuse k článku Ako som nechytil amura 2

Autor diskuse: hunter - Profil , 21.4.2016

hunter - Profil | Po 2.5.2016 19:51:14

Malda512 >> No na tej vode sa kedysi lovilo hodne amurov, ale teraz tam pláva si myslím, že už len zopár mohykánov a musia to byť riadne torpéda, takže je mi jasné, že amura tam chytiť je skôr o náhode. S tou lokalizáciou je to tam problematickejšie, ryby sa tam až tak neukazujú na hladine. Kukurica som tam sypal pred každou chytačkou. Viem že ak chcem chytiť silou mocou chytiť amura, tak by som mal chodiť na revíry, kde ich je trochu viac, ale toto je pre mňa aspoň motivácia. A dik za rady :)

HonzaKral - Profil | Čt 28.4.2016 7:55:23

Malda512 >> Ohledně padáku při záběru souhlasím, podle mých zkušeností je to nejčastější. Co se týká kratších návazců bych už tak jednoznačný nebyl, stalo se mi, že zkrácení návazce o 10cm znamenalo úplný konec záběrů, které předtím byly. Po prodloužení na původní délku zase pokračovaly.

Malda512 - Profil | St 27.4.2016 21:07:52

HonzaKral >> Právě že amur je mnohem výbušnější než kapr. jak se píchne tak okamžítě vystřelí. Většinou se snaží zbavit odporu a jede ke břehu. proto je padák. Pokud zvolíš kratší návazec který není průběžný vždy je jízda jako prase.
A ohledně klidu u vody ... tohle také neplatí. je to závislé na reviru . Pokud je revír silně navštěvován koupajícíma se tak amura chytneš i v místě kde se koupou lidi. Pokud je revír někde zapadlej a lidi tam moc nechodí tak tam ulovit velkýho amura je sakra oříšek. tam stačí večer aby přijelo auto a je po rybaření. přesně jak píšeš s těma dveřama

Malda512 - Profil | St 27.4.2016 21:01:57

hunter - >> vykašli se na kuličku a nafutruj tam kukuřici. Pokud víš kde amuři jsou a ukazují se tak nemáš co řešit. 10 kg kukuřice čerstvě uvařené je tak zblbne že budou futrovat jak zběsilý., Nástrahu dávej kousek nade dno a pevný háčky. Jak půjde do padáku tak domotej a silně zasekni. Amur má hubu dost tvrdou a tak je lepší jej seknou silněji. Amury je třeba lokalizovat . je to půl uspěchu. Vím,. že na náhodu se dá také ulovit ale je to ztráta času. Nejlepší je amury lovit brzy ráno a pak při setmění. přeji ti aby jsi letos prolomil smůlu a konečně nějakýho pěknýho ulovil.

HonzaKral - Profil | Po 25.4.2016 20:55:22

Podle popisu jak chytáte bych řekl, že je to standardní kapradina. Při tomto stylu je podle mého názoru a zkušeností výrazně menší pravděpodobnost toho, že se pověsí amur. Sice mu odpor vlasce nevadí, protože je zvyklý trhat trávy ze břehu, ale na rozdíl od kapra se žrádlem nikam neutíká, takže je jeho záběr většinou hůř rozpoznatelný než u jiných ryb. Občas jsou jeho záběry i výrazně slabší než například od plotic. Zkouším chytat na feeder a dost často se jedná o sotva jedno centimetrový pohyb špičky. Občas jsou i období, kdy si jsem jistý, že jsou na zakrmeném místě a přesto se špička ani nepohne. Pochybuji, že by stejnou nástrahu úplně ignorovaly, spíš vezmou do tlamy a následně zase vyplivnou, bez akce není důvod, aby se jim háček sám zasekl. Ale nezoufej, občas i přesto vše amur udělá jízdu.

hajanek70 - Profil | Po 25.4.2016 7:43:31

Článek opět supr, dej vědět jestli se vytouženej amur letos poved, at se daří Jirka.

Rastislaf - Profil | Pá 22.4.2016 14:36:35

Pěkný článek bez reklamy... Tak přeju, ať se ti letos ten amur povede ulovit.

kura11 - Profil | Pá 22.4.2016 4:44:02

Ako aj minule vyborny clanok, clovek si vie niektore situacie zivo predstavit a hlavne ziadne vlajocky, tricka, ciapocky ale klasicky rybolov...