Diskuse k článku: Hrátky s kukuřicí

Diskuse k článku Hrátky s kukuřicí

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 18.4.2016

ez74 - Profil | So 14.5.2016 8:12:16

Ahoj kluci já vařím kukuřice jednoduše v papiňáku a pokud je jí víc nechám na balkon třeba týden . začne mléčné kvašení (jako u zelí)a to je fakt síla .řekla bych že to maj kapři opravdu rádi a dochucování není potřeba smrdí to samo o sobe dost.a je fakt že některá popraská ale v tom množství se snadno najde i celé zrno.

Krl - Profil | Pá 13.5.2016 10:22:34

Kuku je skvělá. Minulý týden kolaga na Lužnici na dvě zrnka na háčku chytil kapra 93 cm.Místo bylo zakrmeno taky kuku.

Velas - Profil | Čt 21.4.2016 21:25:48


Když hrátky s kukuřicí ,tak mám i vlastní , kdy jsem na kukuřici i když v kombinaci plovoucí
a bonduelky jsem v posledních letech chytil 5 sumců , největšího 226 cm , kdy po zavezení
lodí do vzdálenosti cca 200 metrů a prokrmení místa opět kukuřicí se místo kaprů objevili
a chytili sumci. A tak i sumci mají své kukuřičné dny...

pepulda - Profil | St 20.4.2016 19:17:32

tym >> díky za info... nějak to zkusím vytvořit a vyzkouším to... mohlo by to být zajímavé na lov amurů, když se jim nebude líbit chleba na mlaskačku. Když dám větší kousek pěny tak by to mohlo udržet i vařenou kuku..

tym - Profil | St 20.4.2016 9:10:35

pepulda >>
Nastražím kukuřici pomocí jehly na šňůrku a přidám žlutou plovoucí pěnu. Věneček připevním na vlasový přívěs k háčku. Pro lov pak používám buď nějakou plovoucí bublinu, nebo nechám po nahození vystoupat k hladině přes olůvko ...

pepulda - Profil | Út 19.4.2016 22:51:33

Mel bych dotaz... Jak to delate, kdyz chcete chytat na kuku z hladiny jak je v clanku? K cemu ji pridelavate? Diky

radoslav.d - Profil | Út 19.4.2016 20:40:08

Moc pekný článok. Kukurica je naozaj skvelá na kŕmenia a chytanie. Skúšal som aj syrovú a boli to naozaj pekné ryby, čo sa na ňu ulakomili.
S kukuricou na nedá nič pokaziť. Ale sú aj šialenci čo vysypú kýbel kukurice a potom čakajú kapra čo nájde jedno zrnko pod háčikom.

Hoolis - Profil | Út 19.4.2016 17:57:33

Srďák >> a koupil jsem si tuhle, příchuť švestka v rumu, nebyl tam už žádný nálev tak jsem tam přilil vodu a dal decentně slivovičky a voní to parádně ;-) tak snad bude také úspěch :-P

Hoolis - Profil | Út 19.4.2016 17:50:35

Srďák >> také jsem se po ní minulý týden koukal v krámku a určitě vyzkouším, posledně jsem chytal na tři zrnka té malé Cukk kukuřice pod háčkem (modře zbarvená s příchutí chobotnice) a fungovala skvěle :-)

tolstolobik - Profil | Út 19.4.2016 16:59:47

Trosku to upresnim,ona funkcni je zhruba v pomeru na 20 000 zrnek jeden kapr :))

retrívr - Profil | Út 19.4.2016 16:50:21

tolstolobik >> Mám stejnou zkušenost.

tolstolobik - Profil | Út 19.4.2016 16:30:52

Pro Srdaka. Ta velka kuku je v nasich vodach nevim proc,naprosto nefunkcni nastraha,je to divne,ale je to tak.

molca - Profil | Út 19.4.2016 10:22:14

linba >> Vnadit ano, ale pokud sní chceš vnadit třeba lopatkou na vetší vzdálenost tak mas smůlu, popraskána nelíce tak daleko, i když je určitě lepší na krmeni než ta v celku.

tuzemak - Profil | Út 19.4.2016 9:22:00

abel >> ta kukuřica se dá koupit i tříděná,žádný odpad,někteří obchodníci berou právě tu netříděnou,a chtějí za ní nehorázný prachy...

linba - Profil | Út 19.4.2016 8:53:21

abel >> normálně se stím dá vnadit na kvalitě zrna nezáleží a výživná hodnota je stejná akorát kapr to má předkousané a šetří požeráky.

abel - Profil | Út 19.4.2016 8:27:04

Smrtak >> Tak to máme oba jiné zkušenosti chytám na kukuřici a to skoro výhradně asi 30 let a kupovaná zde normálně v obchodě /hospodářské potřeby,atd/ je nesrovnatelně horší a skoro nepouživatelná na vnadění oproti pečlivě ručně vylupované .Doba vaření se samozřejmě hlídá do stavu kdy kukuřice začíná být měkčí,dá se rozmáčknout prsty a začíná jakoby praskat.Pak je ideální.O stavu kupované kukuřice myslím okolí Kroměříže .Tady kupovaná kukuřice se začne vařit,je stále tvrdá a pak se najednou skoro rozpadne.A proč dezinformace,to jako úmyslně ? To je přece nesmysl,každý máme prostě jiné zkušenosti a přístup asi k jiné kukuřici.

jurasoft - Profil | Út 19.4.2016 7:31:15

Kukuřice se dá klidně uvařit trochu víc, třeba smíchat i s kupovanou plechovkovou a prohnat mixérem (já používám mlýnek na maso s řeznou deskou takovou aby to lezlo ven-mám největší ruční mlýnek) a přidat nějaké pojivo. Já používám sojovou drť, neochucenou. A přidávám csl a melasu. No a taky strouhanku. Z toho pak vyválené koule na zakrmení. Když to oschne je to tvrdý (občas) jak dlažební kostka (obrazně).

tym - Profil | Út 19.4.2016 7:28:18

abel >> To, zda kukuřice praská nebo ne, není o kombajnu, ale především o odrůdě a způsobu vaření .... :-)

Smrtak - Profil | Út 19.4.2016 7:13:24

abel >> To o tom poskodeni kombajnom nie je pravda. Kamarati vratane mna varia stale len takuto kuku a o ziadnom poskodeni, albo nedajboze nemoznosti vnadeni a nastrazenia nemoze byt reci. Co su to zas za dezinformacie a popravde ma zaujima, preco taketo veci pises?

Srďák - Profil | Út 19.4.2016 6:59:40

Zkoušel jste někdo také tu mega kukuřici od CUKKU co má asi 1,5 -2 cm na feeder řece ? Včera jsem po ní koukal v obchodě, na větší ryby možná dobrá selekce, když pelety nefungují.

MungaBunga - Profil | Út 19.4.2016 6:40:10

Super clanek.

Jenom dotaz jak spravne varit kukurici, mam doma rucne loupanou, takze zrna jsou krasne cela. Ale zatim jsem neodladil vareni. Namocit na 24 hodin a pak ... jake je tam ono kouzlo na vareni :))

Jinak k plechovkam, vite ze, Bonduel dela svoji kukrici s chilli, hodlam ji vyzkouset hned jak se otepli voda.

A mrazenou kurici necham pred odchodem k vode probehnout cca 5 minut v mikrovlnce, ten rozdil ve vuni je markantni, je takova varena/nevarena, ale uzasne rozvonena.

Lovu zdar, kukurici a dalsim prirodnim krmenim obzvlast ;)

Kruan - Profil | Út 19.4.2016 6:28:08

Clanek jsem jeste cely neprecetl, ale musim rict, ze kdyz jsem videl nadpis clanku, tak jsem cekal uplne jine "hratky" :D

abel - Profil | Út 19.4.2016 6:03:18

Článek samozřejmě opět výborný jen menší dodatek : Kupovaná krmná kukuřice je samozřejmě sklízená kombajnem a zrnka jsou různě poškozená,při vaření se proto silně rozpadá a to i při velmi pozorném vaření a různých dobách varu. Vnadění s takovou kukuřicí je problém a na háček jen s obtížemi. Jedině perfektní je samozřejmě ručně vyloupaná a pokud možno ne starší než ta vždy z loňské sklizně i když i starší se dá použít.