Na Liboci má vyrůst přehrada, naráží ale na odpor armády

Autor diskuse: JaMi - Profil , 18.4.2016

Honza7 - Profil | Po 18.4.2016 21:22:41

Koukám, že na jednotlivých Povodí sedí samí velcí "odborníci", kteří chtějí hospodařit jako by žili v ARABSKÉM SVĚTĚ. Oázy a spálená země je zřejmě jejich cíl. Do této chvíle asi nechápou, že voda se má držet pokud to jde už v místě dopadu.
Žádná nádrž nedokáže udržet zásoby podzemní vody desítky kilometrů daleko. Pokud nebudeme zadržovat vodu a nebo zpomalovat její odtok už v horách, tak ve vyšších místech nebude dostatečná zásoba podzemní vody. To bude mít neblahý vliv na naše lesy, louky, zvěř atd. Vzniknou spálené kouty země, které budou bez života. Chce to čistit zanesené koryta vodních toků, K tomu je vhodné vytvářet tůně s výstavbou prahů, které dokážou zpomalit odtok vody. To zmírní i odnášení úrodné půdy, která potom zanáší vodní toky a VD. S vhodnou skladbou stromů se docílí zpevnění břehů a zastínění vodní plochy. To pomůže jejímu zbytečnému přehřívaní, které způsobí její zhoršenou kvalitu. To může mít za důsledek, že pro některé živočichy to nebude místo pro jejich život a tak z uvedené oblasti úplně zmizí.
Život na naší planetě je vázán především na vodu a tak v místech kde nebude, nebude ani život. Snad už vedoucí pracovníci na POVODÍ to konečně pochopí.