filé s broskví

Diskuse k rybímu receptu filé s broskví

Autor diskuse: Šinic - Profil , 22.12.2015

Robur - Profil | Pá 8.1.2016 15:15:32

v poho, do brkaše se dává i pomerančový jujce

Šinic - Profil | Pá 8.1.2016 13:52:41

Robur >> Zdravím.
Já chápu, že se červená barva bramborový kaše každýmu nepozdává, ale snažil jsem se sem přinést pro inspiraci něco nového a neokoukaného.
Filé s broskví jsem nikde na internetu neviděl, zkusil jsem to a výsledek mě uspokojil. Broskev dodala poměrně nijakému masu výbornou šťavnatost a chuť.
Obarvenou kaši červenou řepou jsem okoukal v televizi v prestižní soutěži kuchařů, ale dělali to jinak. Do hotové kaše nalili kupovaný koncentrát. Má to pak více červenou, "masovou" barvu.
Někomu chemie v instantních výrobcích nevadí, mě jo. Dělám si koncentrát taky, ale na rozdíl od Biopodvodníků opravdu bez chemie. Kvašením jako Poláci. Nastrouhám na hrubo červenou řepu. Naplním tím asi ze dvou třetin pětilitrovou petku. Přidám česnek, bobkový list, trochu soli a cukru a doleju vodou. Nakonec do toho přihodím krajíček žitného chleba, který nastartuje kvašení a při bytové teplotě je to za dva, tři týdny hotové. Stačí to přecedit a v petkách to v pohodě vydrží v ledničce víc jak měsíc. Velmi jsem si v Polsku oblíbil jejich tradiční vánoční pokrm: červený bořč s uškami, na který koncentrát hlavně používám. Údajně je to i velmi zdravé pití, něco jako nálev z kysaného zelí.

Robur - Profil | St 6.1.2016 18:00:10

tak jako dobrý, až najdu v hajzlu hemeroid, tak též budu hovořit o efektivní lososově mrkvovo řepné barvě:-). Ale dobrý to být může.