Montáž na kapry-2 háčky

Diskuse ke článku Montáž na kapry-2 háčky z blogu carppv.mrk.cz

Autor diskuse: sibřik - Profil , 25.11.2015

RK - Profil | Út 12.1.2016 2:47:37

Knedla12 >> Mnohokrát jsem psal, že dříve,před érou feederů a anglických splavků, tedy zhruba před 20.lety,jsem po průběžných olovech,balatonech atd. začal chytat s krmitkem.Postupem času z toho vykrystalizovala tahle prasácká průběžná srkačka.Dnes ji používán velice výjimečně a pouze na jednom revíru.Je to vždy v prosinci na ÚN,kdy se chytá daleko a extra hluboko. Chytají se kapři na Vánoce-jinak to tam ani nejde. Letos jsem tam nebyl, protože bylo teplo a kapři brali i jinde a samozřejmě jinak.
I v predchozich letech, kdy jsem takto v prosinci chytal, tak jsem měl jeden háček na velmi krátkém návazci.Ale vím,že v dřívějších dobách při chytání se dvěma háčky byl ten problém s druhým v rybě, nebo v podběráku. Proto jsem ocenil tuto vychytávku.A co jsme se s kamarádem na přemýšleli,jak to vyřešit.Až kamarád jednou řekl.,,Zjistil jsem,že je jedno jestli dám háčky dva-každý z jedné strany do krmení v krmitku, nebo jeden krátký návazec (5cm) pod krmítko." Jak se krmení rozpadne,tak se stane součástí nástrahy na krátkém návazci.Ty rozdíly oproti dvou háčkum byly žádné,tak jsme to opustili.
Ale to nic nemění na tom,že ta vychytávku je dobrá...toť vše.

Jinak já nikdy nepsal nic proti methodu a srkačce. Ale dával jsem na správnou míru názory,že method není srkačka, a nebo naopak, že method je něco extra, něco nového, něco, co je úplná novinka,která tu nikdy nebyla. No a chytání se srkačkou, či methodem je nuda a umí to každém jouda. Což platí i o feederu vseobecně

Knedla12 - Profil | Po 11.1.2016 11:06:15

RK >> Je zvláštní že všude bojujete proti method "srkačkám",ale tento stejný princip Vám nevadí, co víc, dokonce ho budete používat. Osobně proti tomu nic nemám, ale všechny haníte a sám to děláte :))

RK - Profil | St 16.12.2015 10:00:56

Zajímavé.Když jsem používal to same, ale každý navazec byl k obratníku upevněn nezávisle, tak se někdy zapichl druhý háček do ryby. Jakou buzirku pouzivas? Nějakou tvrdou, nebo lze použít i něco mekkciho? Díky za dobrý tip.