Po sobotní procházce už břehy Doubravy nehyzdí odpadky

Autor diskuse: MAXXSKATER - Profil , 29.10.2015

Honza7 - Profil | Po 2.11.2015 21:07:20

TomCR >> No čekal jsem na Tvoji odpověď, ale stále nic. Takhle může vypadat ten bonus, když Ti není jedno jak to vypadá kolem vody.

Honza7 - Profil | So 31.10.2015 7:26:10

hraji >> Tyhle řečí opravdu sedí od pisálka, který by rád řídil svět, ale má problém, aby se sám něco nepopřel co v jiných diskusích řekl. Když se podívám na tvé aktivity na něčem ( MRKu ) co podle tebe nemá smysl, tak vlastní tvá činnost, tedy fyzická práce na úklidu kolem vody se musí blížit nule.

Honza7 - Profil | Pá 30.10.2015 23:02:46

TomCR >> Vzhledem k tomu že já opravdu proto něco dělám, tak vím o čem mluvím. Když si naseru k sobě do popelnice tři tašky bordelu co někdo zanechal u vody, tak to můžu zopakovat zase za dva týdny, až mi popelnici odvezou.
Neodpověděl jsi mi na bonusy ani na likvidaci, tak že spíš si o tom mluvil v teoretické rovině.
A teď s tou košilí a kabátem - pár lidí co jsou ochotni něco dělat, pořádek kolem všech revírů neudělá. Příště se zkus nad uvedeným článkem víc zamyslet, než něco napíšeš. Bez změny v systému ( vybírání pokut ), které se budou vracet na udržení pořádku se situace kolem vody nezlepší.

TomCR - Profil | Pá 30.10.2015 22:09:55

Honza7 >> Budeme si počítat pytlíky? ;) Podívej, nemám potřebu se tu předhánět v tom, kolik jsem toho nasbíral. Jen zastávám názor, že je bližší košile, než kabát - tzn. než měnit přístup ostatních, je nejlepší cestou změnit ten svůj.

Honza7 - Profil | Pá 30.10.2015 21:46:23

TomCR >> Z toho co uvádíš se dá plně souhlasit s tím, že vždy neodhalíme všechny ty co dělají nepořádek. Systémové změny mají nás navézt k prevenci, ta je totiž několikrát levnější než vlastní zásah a to se týká nejen úklidu. U mě se nemusíš bát, že mám strach si umazat ruce. Přehradu mám asi 300 metrů od baráku a teď když je tam minium vody jsem ten úklid dělal. Pokud píšeš, že je čas něco dělat, tak mi napiš jak si byl úspěšný ty. Kolik pytlů, či igelitových tašek odpadu jsi nasbíral a především jak si ten odpad likvidoval? Jaký bonus jsi měl z uvedené aktivity?
Podle toho se dá poznat zda-li jsi jenom teoretik a nebo dovedeš i něco dělat.

TomCR - Profil | Pá 30.10.2015 19:07:54

Změna systému je krásná věc, ale nikdy se nepodaří odhalit všechny ty, kteří ten nepořádek dělají a pořád tak bude potřeba někdo, kdo namísto vymýšlení systémových změn vezme rukavice a uklidí to.

Honza7 - Profil | Pá 30.10.2015 19:02:20

hraji >> Od člověka co tvrdí, že na MRK-u se nic nevyřeší mě udivuje, že se neustále snaží vstupovat do každé diskuse a tlačit svoje výplody za jedinou možnou cestu k lepším zítřkům. Co dělám já o svém čase víš absolutně kulové a tak zbytečné tvoje výlevy jsou tak akorát pro pozvednutí vlastního pošramoceného ega. Na rozdíl od tebe co dělám, tím se nemusím chlubit, já to dělám proto že chci a v tom je ten rozdíl.

hraji - Profil | Pá 30.10.2015 15:17:41

Je jisté, že plamenný projev, byť neuvěřitelně emotivní a burcující, nic neuklidí. Ono to chce zvednou se od počítače a jít taky sbírat. Jinak je takové psaní k prdu.

Honza7 - Profil | Čt 29.10.2015 22:06:30

Skvělá akce a všem zúčastněným patří mimořádné díky. Všichni, ale cítíme že tohle rozhodně není žádné řešení. Proč by měli slušní lidé doplácet na darebáky po kterých zůstává nepořádek? Dnes všichni mluvíme o migrantech a nepřízpůsobilích a jaké peníze se na tyhle lidi vynakládají . Tak proč tolerujeme neustále lidi, kteří se chovají jak dobytek ( myšleno kde jim co od zadku odpadne tam to najdeme ) a vynakládáme zbytečné peníze za úklid ?
Osobně vidím řešení ve zvýšení pokut, třemi dny nucených pracích v okolí kde se provinili a odměnou pro lidi co takové případy budou schopny zdokumentovat. Jinak z tohohle systému - chlívek, nikdy nevyjdeme.