Dlouhé Stráně by mohly mít v Jeseníkách dvojče

Autor diskuse: Bláža - Profil , 3.10.2015

Honza7 - Profil | Ne 4.10.2015 13:19:26

Hunda >> Ono někde napsat, že se v dané oblasti stavět nebude, tak mě to upřímně fascinuje. Proč to uvádí??? To už může rovnou vyjmenovat všechny obce a města v ČR, kde se s uvedeným stavebním záměrem nepočítá.
S těmi stavbami je to pouze o investorovi. Pokud půjde o dotace, klidně daný subjekt může být založen pouze tři dny a kdo z politiků za tím stojí se dozvíme, tak nejdříve za tři roky, když půjde dobře.
Ono hodně jsou zaměňovány termíny " Zájem státu" a " Zájem státního úředníka". Samozřejmě nejde o úředníky v obcích, či městech. Tihle se k megalomanským akcím nedostanou.

Hunda - Profil | Ne 4.10.2015 12:45:39

Honza7 >> Asi jsi nečetl až do konce. Stavět elektrárnu nikdo nechce (tedy alespoň ČEZ ne). Jedna se o článek, který měl původně řešit povodně a - jak je v dnešní době zvykem - autor zřejmě potřeboval vytěžit více bulvár-bodů. Stavba polderů nebo přehrady je necoo ji jiného. To samozřejmě nezpochybňuji.

Honza7 - Profil | Ne 4.10.2015 12:09:12

Betonová lobby má zase své zastánce. Nikdo se neptá zda-li je zapotřebí další elektrárna, ale schovat to zá zájem obyvatelstva a její ochranu, proti dvacetileté vodě to už stojí za úvahu a výrazně to zvýší šanci na devastaci nádherného koutu přírody.
Mrzuté je na tom, že v takovém případě na této devastaci se podílí i media, která se snaží ovlivnit mínění místních obyvatel.