Diskuse k článku: Tekuté atraktanty a method feeder

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 26.8.2015

dujáč - Profil | Čt 23.4.2020 11:33:45

Ježíš!!! :-) Já už napůl chrápal...

cechura09 - Profil | Čt 23.4.2020 11:10:15

dujáč >> Fishkiho příspěvek je z roku 15..... S ohledem na to, že tu byl naposled loni nevím, zda odpoví....:)
Samozřejmě oživení vlákna nevadí ničemu...

dujáč - Profil | St 22.4.2020 22:19:01

Fishky >> esence určitě, ale pokud jde o nějakou tekutou potravu, k tomu ovoněnou, věřím, že to může zatraktivnit to málo, co tam je. Rozhodně nemám problém to za jistých okolností použít. Třeba jen losos. olej. Jinak naprostej souhlas, že úspěch je někde jinde. Neexistuje sráč, kterej za tebe něco odchytá :-)

SallySalic - Profil | Po 31.8.2015 15:25:15

Já chytam bez tekut.přísad a čeho si dalšího,pouze klasicky a jednou je záběru vic jindy zase min.Přijít k vodě a vědět ze to něčím poleju a chytnu tím 20 ryb a mužů domu tak nechytam..
Jde oto ze někdy to prostě nebere a moc to zvrátit nemůžu..Každý at si chytá přeci jak se mu líbí.
Článek k přečtení..

Ben79 - Profil | Pá 28.8.2015 19:29:09

Milane, opět bezvadný článek s informacemi z praxe. Na rozdíl od kritiků, vy máte co předat. Díky.

RK - Profil | Pá 28.8.2015 14:19:47

Ghoost >> Jde o to, co je žvanění a jestli umíš oddělit žvanění od pravdy.
Já v tom článku od Tyma cítím to podstatné-pravdu. A pak je to , co nechává na nás čtenářích. Nedává přesnej mustr, ale třeba napíše , jaké má zkušenosti. Je to prostě článek, kterej si přečteš s chutí, nebo třeba ne, ale je to úvaha, určitá katarze, kterou může mít někdo jinou, nebo spíš žádnou, když jsme v mladém věku. Tak si o tom pojďme popovídat. A klidně napišme, že máme úplně jinou zkušenost, a nebo, že je to píčovina. A to je to, co ten článek má za účel. Dříve jsem byl taky šťoura, ale pochopil jsem, že ne každý chytá 10-20-30let.
Ale taky jsem pochopil, že není dobré, brát článek jako návod a svatý grál. A i pisatel několikrát upozorňoval, že to tak není ani myšleno...............a to je potřeba si uvědomit, než začneš odsuzovat ,,oponenty" , kteří jsou cíleným důsledkem článku.....

Fishky - Profil | Pá 28.8.2015 11:05:47

Ghoost >> Jde o úhel pohledu, žvanit kolem esence kterou se poleje method, je slepá ulička, která nevede k vyššímu počtu záběrů. Jen další článek o ničem + matoucí diskuze. 1000 krát víc chytíme, když budeme řešit jiné faktory lovu, esence tak jak je podané v článku nezvýší počet záběrů, je to jen faktor chlácholící náš mozek, něco jako když ti krmení krásně jahodově voní a ty bys ho nejraději sežral, což o to, že ryby na tu chemickou jahodu nereagují, aspoň je relax :))

Pellets - Profil | Pá 28.8.2015 11:01:31

Ghoost >> ty o koze,já o voze. Škoda času na takovou ,,debatu"

Ghoost - Profil | Pá 28.8.2015 10:42:44

Pellets >> upřímně je mi jedno zda si nalije někdo tekuté složky na bábovičku a nebo to udělá jinak každému vyhovuje něco jiného a chytá tak jak ho baví ale je tu jen spousta lidí co jen žvaní a skutek utek....

Pellets - Profil | Pá 28.8.2015 10:35:48

Ghoost >> skupinu,plně žvanit,vítěze? Z článku na titulní straně bych také rád informaci,tip . Alespoň jedinou. Pokud se dovím,že si mám tekuté složky nalít na bábovku, místo násáknutí do pelet( směsi)
Potom říkám ,že na řeku,,fakt dobrý" . Leda jako PR článek.

Ghoost - Profil | Pá 28.8.2015 10:11:19

Článek pěkný, bohužel zase ty nesmyslu plné řeči kolem článku...
Kdy konečně pochopíte, že někoho tento styl chytání baví, vymýšlí nové možnosti a všechno jen proto aby docílil více záběrů je to pro něj jakýsi relax. Pak tu máme ale druhou skupinu která přijde k vodě hodí návnadu někam do vody rozdělá si křesílko, zapálí cigaretku, otevře pivečko a kouká na nehybné policajty je to jakýsi jeho relax...
Kdo chce tak si s článku něco vezme kdo ne tak bude jen nesmyslu plně žvanit a odsuzovat druhou skupinu je to jako boj s větrnými mlýny taky nemá vítěze....

Fishky - Profil | Pá 28.8.2015 10:05:46

Pellets >> a ještě mu to pochválí, prej super článek plný informací, no masakr.

Pellets - Profil | Pá 28.8.2015 9:57:55

Fishky >> souhlas. Hlavní jsou fotky,aby ovce věděly,co koupit:-)

Fishky - Profil | Pá 28.8.2015 9:50:09

ale prdlajz, 1000x důležitější než nějaká vůně je funkčnost krmení - aby se rozpadalo, aby do něj ryba najela (počítat s tím, že ryba krmení nebude žrát je kravina, tak chytej na sádrové kuličky a zalívej je zázračnou esencí). Zeptal bych se tě obráceně, zda jsi u nějakého zázračného přelivu poznal jeho účinnost a porovnal to s jiným prutem s obyč krmením, ale protože odpověd znám, tak se neptám - ostatně se tady už o tom mluvilo asi bambilion krát - velmi dobře to bylo popsané od feedrových kluků z JARu, kdy ať dali jakou dali esenci, vždy to bylo +/- stejné a žádná nebyla jiná. Další z matoucích článků o ničem.

RK - Profil | Čt 27.8.2015 15:05:31

HrubecT >> Když ryby jdou do krmení, tak vždy jako první vysajou krmítkovku.
A proto ani nezáleží, zda dáš peletku, kuku z plechovky, nebo nějakou pufinu, nebo kuličku polystyrénu. Dokonce si myslím, že ani nemá cenu selektovat třeba peletou pod háčkem. Protože když přijede kapřík, tak slupne cokoliv. Když ne, tak droboť sice nevezme peletu pod háčkem, ale během chvilky vyluxujou vše a to pak můžeme selektovat rovnou bez krmení. Prostě method srkačka je dobrá na pohodlné křesílkové chytání kaprů a cejnů. Můřeme si dát sváču, popíjet pivko, kouřit-pohodička................
Směs nepodceňovat, to je pravda, ale hlavně z hlediska konzistence a správného rozpadu v pravý čas-tedy na dně:-)

Když máš potah, tak to taky může být klasický přejezd, jak se ryby melou okolo krmítka

HrubecT - Profil | Čt 27.8.2015 14:55:10

Zabava to je, ja delam krmeni snad z deseti ruznych komponent a vysledek neni nikdy stejny, ale vzdy funguje. Zkusenost mam ale spis takovou, ze kapri jdou hlavne po teto smesi. Casto jsou zabery hned po dopadu, byl jsem i svedkem, ze navijak se rozhrcel ale po zvednuti tam ryba nebyla, method krmitko ale jeste melo v sobe cast smesi a v ni teprve schovany hacek. Kapr tedy slukl cele krmitko! Pokud mam jen tzv. potah, vim ze nastraha je z krmeni venku a zaber pak jiz neprijde, nebo az po dlouhe dobe. Za me tedy smes nepodcenovat, u me funguje lepe nez nastraha :-)

babáč - Profil | Čt 27.8.2015 13:58:53

Hezký článek,pro fajnšmekry.Milan ja chrlič informací,obdivuhodné.
Ale já se zatím zabývám fází,o které se zde zminuje RK a naprosto s ním souhlasím a považuji to za jednu z nejzásadnějších skutečností mezi úspěchem a neúspěchem.
Pokud rybář nezvládne dopravovat správně pracující krmení na lovné místo,moc šancí nemá.Vidím to u kaprářů na stojatých vodách.Oni zakrmí raketou 1ha plochy,pak tam jakýmsi samostřílem napálí další koule a nahodí.A co následuje? nic,Za celé léto,co tam chodím,jsem viděl jen jednoho chytit kapra.Nevím,nejsem kaprář,tuto techniku neznám.Ale na feeder tam chytám víc kaprů a amurů než oni všichni dohromady.Ale jo,přiznávám,všechno jsem okopčil od takových borců jako je Martin Maták a Milan Tychler a jsem jim za to vděčný.
Jen tak mimochodem,nechal jsem si udělat chemický rozbor krmení určitých značek a jedna ne úplně levná známá zn obsahovala pomleté plasty a piliny.

RK - Profil | Čt 27.8.2015 11:41:27

Moje zkušenost je, že ryby musejí brát a ,,jít" do krmení.
Zjistil jsem , že když chytám na třeba kukuřičný šrot s rozmočeným chlebem a s krmením si pohraju tak, aby vydrželo nához, pecku o hladinu a propad vodním sloupcem a na dně se bude dobře rozpadat, tak je vyhráno. Nikdy se mi nepotvrdilo, že by výrazně pomohlo používat nějaké speciálky a přelivy. Tím to neodsuzuji(taky používám hotovky), protože, jak psal správně Tym-je to zábava a hra. Naopak se mi někdy potvrdilo, že krmení je na škodu, respektive je na škodu, dávat nástrahu do krmení. Toto se děje hlavně ve studené vodě-tedy v zimě a velmi brzy na jaře. Kdy je lepší chytat s delším návazcem klasicky, než na srkajdu. Zajímavé je , že když dáme nástrahu v této době do krmení jsme bez záběru. Nedáme krmení vůbec, pouze nástrahu, tak taky žádná sláva. Dáme krmení do krmítka klasického na delší návazec nástrahu a záběrů se dočkáme. Asi by se našlo nějaké logické vysvětlení, ale bylo by asi moc ,,subjektivní":-) Celkově, co napsal Tym, je podle mne pravdivé a článek je fajn...............

Edit: snad jen ohledně nutričních hodnot jsem skeptický. To ta ryba nemůže poznat. Podle vůně pozná prd, když jí můžeme ,,opít rohlíkem" namočeným v jakékoliv vůni:-)

Bursaman - Profil | Čt 27.8.2015 10:05:03

tym >> Milan Tychler - >> Hezký článek.