Diskuse k článku: Mrazit krmení, nebo ne?

Diskuse k článku Mrazit krmení, nebo ne?

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 4.8.2015

RK - Profil | St 12.8.2015 17:26:19

Je to tak jednoduchý až to bolí. Když chci, tak to krmení, které mi zbyde hodim do pytlíku, igelitové tašky a šup do mrazáku. Když ho chci použít, tak ho nechám rozmrznout a podle potřeby doupravím a je to. Přece by žádnej debil nechytal se suchym, které nedrží, nebo s přemočeným.
Teď se dopředu omlouvám, ale to je fakt debata jak v Jedličkárně o úplných hovnech.
Se vší úctou, ale už jenom námět na tuto debatu byl bez invence..............

hraji - Profil | St 12.8.2015 14:51:12

venybit >> to jsou strašné kecy, co tu píšeš.

venybit - Profil | St 12.8.2015 14:29:43

Neuvěřitelné kolik lidí je tu uplně mimo co se takové snadné věci týká. Základní problém máte v tom , že směs z mrazáku musí mít před použitím pokojovou teplotu. Že to rozmrzne a začne se sypat ,to vůbec nic neznamená. Dokud má ta směs teplotu pod cca 5 stupnů , je nepoužitelná ! Nelepí a pokud k ní přidáte suchou směs a vodu získáte kyt , který je uplně k ničemu. Dokud nemá ta směs 20 stupnu nesmí se propracovávat . Pokud toto dodržíte budete mít krmení jako čerstvé, krásně vonavé .
Vysoušet ho před mražením je zbytečné, nic se nenasákne při - 25 , nasákne se to právě až když začnete to krmení propracovávat ještě studené.
Mrazím krmítkové směsi smíchané s partiklem i sekanou žížalou a červama. Vše je vždy jak čerstvé.
Důležité je mít v mrazáku -20 nebo víc a hlavně neprodělávat tu směs dokud je studená.
Když chytám plavanou na stojáku , dovezu si v termotašce tuto směs ve zmrzlém pevném stavu a prostě jí hodím celou do vody. Ihned se začne pomalu rozpadat a drobky klesaj ke dnu, na uvodní zakrmení ve sloupci je to super.

KHfisher - Profil | Út 11.8.2015 17:42:45

Na mraženou kukuřici jsme s tátou jednou odchytali skroro celou cezónu. Dost jsme s tim i krmili a že by to ryby nebraly, to jsme nezažili. Bralo to všecko. V porovnání s plechovkovou to bylo asi levnější na váhu, ale nákladově se to srovnalo množstvím

splavek - Profil | Po 10.8.2015 20:24:41

MrKos >> Právě na takovou tu hadrovitou , lepivou a už tak trochu jetou kukuřici,mám vždy nejpěknější ryby při lovu na propad. A rozhodně to jsou pěkné kousky jak bílé ryby, tak i té ryby domácí. Když se ta kukuřice propadává sloupcem jak šňuptychl ve větru,to prostě nemá chybu. je stejně dráždivá jak muleta toreadorova. :-):-):-)))

MrKos - Profil | Ne 9.8.2015 19:22:09

splavek >> no mezi kukuřicí z plechovky a kukuřicí z krmení po rozmražení vnímám rozdíl kromě té hadrovitosti (pěkně jsi to nazval) i v tom, že ji potom sežere kdejaká ouklej ... a pokud chci selektovat spodovku 25cm+, tak už je ta kukuřice nevhodná nebo je potřeba přidat druhou či červa... nicméně na účinnosti určitě mrazem ani kukuřice ani krmení nic moc neztratí, v tom jsme zajedno... jen chcípne živá

a stejně ten zbytek raději hodím rybám, než bych to mrazil ... a taky doma je větší klid :-)

splavek - Profil | Ne 9.8.2015 11:51:37

MrKos >> Zrovna ta bonduelka mi přijde účinnější, když zbytek vytáhnu z mražáku a už je taková "hadrovitá" na plavanou s tím mám největší úspěchy. No a co třeba zamražená kukuřice , která se musí nechat rozmrazit a posléze chytat ? A že by byla méně účinná než ta s plechovky nezmražená, toho jsem si nevšiml. Dokonce bych řekl, že ta kukuřice, když se nechá v pokojové teplotě a začne chytat takový ten palírenský odér a lepí už na prsty tak je nejúčinnější.
Jinak zbytky krmení mrazím a posléze bez skrupulí používám. Je mi líto to bezúčelně vyhodit do vody. Funguje to stejně dobře i po zmražení.

Anýzový dědek - Profil | So 8.8.2015 14:00:43

Milf64 >> Kdybys trochu rozuměl složení barev pro tisk, tak tohle nenapíšeš... :-)) Protože to, co píše kolega tuzemák se týká pomalu historie tisku (olovnaté barvy dnes skoro nepoužívané) a dnešní barvy jako práškové tonery a pigmenty, které mají zcela jiné složení i použití :-)))
Jediný rozdíl je akorát v tom, že dnešní recyklované tiskoviny neobsahují olovo, ale jiné škodliviny ...))

Carp man CZ - Profil | So 8.8.2015 13:12:17

Já dávám zbytky maximálně do lednice do pytle na odpadky, sice se pak musí oživit vodou a trochou strouhanky, ale má stejnou účinnost

MrKos - Profil | So 8.8.2015 11:54:28

Bacha >> varenej partikl je jasnej a dvakrat do roka ho taky mrazim. Zbytky krmeni nikoliv

Nachos - Profil | So 8.8.2015 11:35:13

MrKos >> když udělám za rok 80 vycházek a při každé bych měl vyhodit do vody 50kč jako odpustek tak se mi to sakra prodraží :P to si za to pak můžu koupit slušný prut nebo papíry na další sezonu :) .... ziva a partikl mrazeni samozrejme znici proto když predpokladam že mi zbyde tak si krmeni odebirám z kyble postupne a michám v menší nadobě s živou a partiklem

Bacha - Profil | So 8.8.2015 11:30:32

MrKos >> Ale nechytá se jen na bonduelku, červy a sypkou s řepkou. Třeba vařenou kuku a hrách jinak neuchováš a neni to o penězích, ale o času...namáčení, vaření a tak. Je to o zvyku a způsobu vnadění. Já třeba vnadím zvlášť směsí a partiklem na delších chytačkách a na kratších používám směs, která se zmrazit dá. A klidně i s bonduelkou, pak chytám na čerstvou. Je to ale každého věc, jak si to připraví. Záleží i na tom, jak daleko má revír.

MrKos - Profil | So 8.8.2015 10:29:08

Clanek jsem ani necetl, ale k tomu mrazeni mam jeden postreh. Zadne zbytky krmeni domu nevozim, nesbiram a ani nemrazim. Je to zbytecna prace a komplikace, ktera prinasi nulanula nic. Navic mam v krmeni vetsinou i zivou a ta vice jak tydenni mraz neprezije, bonduelka je po premrazeni taky hnusna a repka potom jeste vice plave. Nez si takto komplikovat zivot a pak mit "radost" z usporene padesatikacky, tak zbytek krmeni na konci lovu radeji hodim rybam jako jakysi odpustek za to, co jim zpusobujeme.

radoslav.d - Profil | Pá 7.8.2015 21:06:21

Ja nikdy krmivo nesuším. Čo zostane dám pre istotu do dvoch sáčkou a dám do mrazáku. Pri ďalšom výjazde zoberiem balíček, dám do vedra a kým prídem k vode je krmivo pekne rozmrazené. Už iba pridám trochu suchej zmesi a už aj chytám. Aj keď je pravda, že neťahám také kusy ako Martin.

tuzemak - Profil | Pá 7.8.2015 17:06:40

Milf64 >> sušily se houby na novinách a žijem.o)))

Milf64 - Profil | Pá 7.8.2015 16:55:27

Nechci být impertní ale sušit futro(česky)návnadu na novinách??Mam pocit že tiskařské barvy nejsou zrovna tzv.čisté.

Fishky - Profil | Pá 7.8.2015 13:00:24

hraji >> Máš pravdu, no ryby berou, ikdyž se do vody dostane jen samotná hlína. Ono jakýkoliv podnět je lepší pro rybu než žádný podnět.

Bacha - Profil | Čt 6.8.2015 17:28:17

Martian >> Vono u tý kuku je mi to dost jedno, protože když se malinko nedovaří, nepůsobí škodu. Ale u hrachu se mi to zdá dobrý. Ten dělá binec. Budu to muset vyzkoušet:-)

Martian - Profil | Čt 6.8.2015 17:23:01

Bacha >> prave ze mi prijde ze je rychleji hotova ale ne zas nějak zasadne... Jasne jak tady psali borci, je jednodušší uvařit a pak mrazit... Tak nebo tak, pultovej mrazak je pecka 😊

Bacha - Profil | Čt 6.8.2015 17:18:41

Martian >> Mám právě pultový mrazák jenom na krmení. Psi a ryby, takže vlastně no limit :-)
Je ta kuku potom dříve vařená, nebo to nemá vliv?

RK - Profil | Čt 6.8.2015 16:06:32

hraji >>Dík za odpověď-máš samozřejmě pravdu, jen jsem to chtěl slyšet od Toho, který vyhrává s hlínou....:-)

hraji - Profil | Čt 6.8.2015 15:47:40

RK >> proč nezkrachoval výrobce boilies, přestože většina rybářů, když jej poprvé použije, nechytí nic? Protože je pořád dost velká skupina těch, kteří věří tomu, že najdou to zázračné boilies, na které nachytají vytoužené obří kapry. Stejně tak někteří věří, že nejdou zázračné krmení, které jim zajistí vždy bohaté úlovky. Takové krmení není. A nikde jsem nepsal, že používám jen hlínu. Uvedl jsem příklad. A i moje zkušenosti ze zimního chytání potvrzují, že výrobce krmení je hodně málo důležitý údaj. Daleko větší roli hraje složení krmení, jeho "zpracování" a použití.
Mimochodem, znám vynikající rybáře, kteří používají velmi omezený sortiment v malém množství a hlínu ve velkém množství, a chytají mnoho ryb.
Když jdu chytat na řeku sám, je úplně jedno, co tam nahážu, tomu věř. On funguje i šrot se strouhankou.

RK - Profil | Čt 6.8.2015 15:07:52

hraji >> Neříkám, že to není pravda. Ale proč tedy už nezkrachoval Sensas , Lorpio a spol. A proč na závodech nejseš slavnej jako ,,Ten, který vyhrává s hlínou"
Takže to vypadá, že po letech keců, jak míchat krmení, se pravda dere na povrch?
Není myšleno na tebe................:-)

Nachos - Profil | Čt 6.8.2015 13:38:14

hraji >> protože hlína kalí a simuluje rytí ryb do bahna při hledání potravy což laká další ryby?

hraji - Profil | Čt 6.8.2015 12:58:16

Nachos >> krmení je pouhý transportní prostředek pro živou. Protože jak jinak si vysvětlit, že ryby berou, i když se do vody dostane jen čistá hlína s živou.

Nachos - Profil | Čt 6.8.2015 12:01:17

RK >> primárně si myslím že sypké krmení se na úspěšném běžném lovu podílí jen z malé části...

RK - Profil | Čt 6.8.2015 10:58:51

Fánax >> Je zvláštní, jak to každej máme hozeno jinak. Píšeš, co nezdělám s feederem, tak pak zkrmím na plavačce. Já to beru zase tak, že pokud možno, tak na plavačku-hlavně mluvím o stojačkách-nikdy nevezmu špatné, nebo ,,jeté" krmení. Říkám si: musí dobře pracovat, musí pokud možno šmakovat, aby se ryby pokud možno udržely v zakrmeném.
U feederu, když to není method, tak tam fiknu i něco už maličko ,,za zenitem" , protože ryba vezme stejně to, co je třeba 50cm od krmení.
Můj kámoš zase na splávek nahází kyslé krmení-je to prej jedno- , ale do košíčku k feederu to musí být pintlich.

Prostě každej máme postiženou jinou hemisféru mozku a zjistil jsem, že jsou rybáři i bez mozku a hemisfér:-)

novič - Profil | Čt 6.8.2015 10:46:31

No někdo záměrně směs nechá lehce nakvasit a pak že je to ono.Myslím, že rybu to neodradí, jako člověka ba naopak...

RK - Profil | Čt 6.8.2015 10:43:56

Nachos >> Taky mrazím větší zbytky z vycházek a ze závodů ...všechno sypu do jednoho pytle v mrazáku a když ho naplním (cca 10l) tak s tím jdu několikrát k vodě :) a vůbec mě netrápí že je to mix ploticovek,cejna,kapra,řeky a od XY výrobců :) kolikrát je člověk překvapen jak takový kočkopes


Takže možná-jak řekl jeden chytrej rabín-všechno je jinak:-)