Diskuse k článku: S feederem úplně jednoduše

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 12.7.2015

já 2 - Profil | Ne 19.7.2015 22:42:16

Kutomas >> To co je na břehu je hnus, ale to co po nich zůstane ve vodě je teprve sajrajt o přetloustlém kaprovi prohlásí "krásná, zdravá ryba." Je to úplně jinak asi jako 250Kg Američan, neni krásnej a už vůbec ne zdravej. Boilies je pro ryby návykové a EXTRÉMNĚ nezdravé. Kaprařský výlet je asi jako měsíc mac donaldu pro malé dítě. Při způsobu lovu popsaném v článku, jsou naše vodní ekosystémy stále udržitelné... Děkuji

doktor škodná - Profil | So 18.7.2015 10:28:14

Dík za pěkný článek, taky rád chytám na splávek u břehu s prověšenýn vlascem. nebo taky jen na kmenovém vlasci háček s nástrahou a nic víc. Bacha na utaženou brzdu.Jsou to frčáky. Chodím na rybník, kde věšina rybářů objevika účinnost starých nástrah, chleba, rohlík , kolínko................. a jde to. Táta chytal celý život a já už 50 let. Ctím jeho pravidlo. Obejdi rybník, podívej se na co se chytá a dej tam něco jiného.Jednou jsem dal na háček kousek vařené mrkve od oběda a kapr mě vzal prut.....na štěstí se nepotopil a kamarádi mě ho vytáhli.Loni můj soused u vody, když to nebralo tak mlsal ty želatinový medvídky. Pak si říkal, když to chutná mě tak copak kapr. Vytáh kapra 58. Teď se u rybníka říká " jó Horak chytá na medvěda. Funguje to. Kapr je i zvědavej. Aby mě zase někdo nekáral z poučování, tak napsané je jen vzpomínání............Tak ať se daří.Pavel

RK - Profil | Čt 16.7.2015 12:02:16

Kutomas >> Neboj se. Jelikož jde bivaková kaprařina mílovými kroky vpřed, tak je hudbou blízké budoucnosti mobilní toaleta Carp Toi Toi. Nebude levná, ale byznysu to výrazně pomůže a o to přeci jde. Bude ze dvou třetin zelená a zbytek bude vyveden v asociační nezbytné hnědé. Je otázkou, jak se k tomu postaví RŘ, respektive kolik rybářů na jednu Carp Toi Toi. Já osobně bych byl pro to, aby barva byla v maskáčové zeleno hnědé a jedna Carp Toi Toi na jednoho kapraře a týden. Možná se to zdá moc, ale je potřeba si uvědomit, že standardní kaprař se přežírá z nudy a to má své důsledky. Bude samozřejmě nutné udělat na všech kaprařsky zajímavých lokalitách betonové základny pro bezpečné instalace těchto zařízeních. Čím více , tím lépe. Tam, kde už máme cyklostezky kolem řek a jezer bude toto výrazně jednodušší. Carp Toi Toi se dá přímo na cyklostezku v rozumných odstupech, aby se dalo za rozumného brždění prokličkovat a pokračovat bezpečně dál. Když oni nám jezdí za prdelí, tak my jim tou samou nasereme-Petrův zdar!

tym - Profil | Čt 16.7.2015 11:48:25

Snoweek >> Tento most je u Kojetína

Snoweek - Profil | Čt 16.7.2015 6:57:55

tym >> Milan Tychler - >> Lovu Zdar, chtěl jsem se zeptat odkud je ta fotka posledni u řeky s mostem, ve článku: DISKUSE K ČLÁNKU: S FEEDEREM ÚPLNĚ JEDNODUŠE, připomíná mi to Olomouc - Nové Sady. Jsem si po 12 letech udělal povolenku znovu a tak snáhím rady a typy od zkušenějších kde se tu dá chytat. Díky

Kutomas - Profil | St 15.7.2015 12:28:29

Parádní článek, to je o podstatě rybaření. Přijít na chvilku k vodě, relaxovat a jít s čistou hlavou domů. Taky to tak dělám. A u vody po mě nic nezůstane. Na rozdíl od různých carp teamů a podobných "profíků", kterých se objevuje u našich vod čím dál tím víc a v lepším případě zůstává po jejich několikadenním bivakování "jen" hromada podpapíráků.

venybit - Profil | St 15.7.2015 10:39:29

Pěknej článek já rád chytám na splávek. Feeder mě už vůbec nebaví . Nějak na něj nemám v poslední době uspěch. Připisuju to tomu napnutému vlasci od špičky ke krmítku. Ryby už to znají a dávají si pozor. Nejlepší záběry mám v bezvětří na stojáku na splávek , nebo prut na položenou s nevyšponovaným vlscem bez číhátka. Udělám si před prutem na hladině takové S a jak se napne sekám.
Vlastně dost často chytám bez číhátek i na řece, špičku prutu dám pár cm pod hladinu a našteluju si baitruner tak , že i list plovoucí po hladině udělá jízdu. V poslední době to moc dobře funguje.
Ale hlavně mě to baví,a to je důležité. Každý chytá jak ho to baví. .)

Buri2 - Profil | Út 14.7.2015 15:51:21

Taky chodím většinou na 3hodky. Chytám feeder prvním rokem a líbí se mi to čím dál víc. Pokud nemám krmnou směs a červy a kuku, což se mi stalo tuto neděli, použil jsem strouhanku, do ní granko, zbytek brambůrků (chuipsů) a ze starých těstovin jsem udělal těsto o tvaru kukuřice, to jsem obalil ve směsi, směs jsem narval do krmítka za 2-3h jsem měl několik desítek záběrů, podoustve a i malý kapřík. U takto inteznivního chytání kdy si i chci odpočinout beru jen jeden prut.

vagna30 - Profil | Po 13.7.2015 14:11:11

Super článek,jako vždy,já mám feeder pár měsíců a nemohu si ho vynachválit.

petrikveprik - Profil | Po 13.7.2015 13:19:01

aleš vavřina >> tak tak.. už taky neplaším jako vždy a za každou cenu s vláčkou všeho druhu kolem vody. Musel jsem po dlouhé době "objevit" jak se dobře sedí u splávečku :-))

aleš vavřina - Profil | Po 13.7.2015 6:55:34

Celkem jsi vystihl ty krátké vycházky - pořídil jsem si winklepicker, ale ne úplně mi sedí - na ty 2 max. 3 hodiny (víc než 90% vycházek) se mi prostě krmení nechce připravovat (i časová ztráta při přípravě) a většinou ani nemám masňáky. Takže z tohoto důvodu to řeším lehkou vláčkou (ta je nachystána pořád). Ale v poslední době jsem se několikrát přistihl při myšlence, že bych se měl opětovně naučit zvolnit a udělat si klid a pohodu, a nejen se hnát dál s namotanými kilometry vlasce.