Ministerstvo chce opět propagovat ryby. Tentokrát v České televizi

Mrknato - Profil | Ne 17.5.2015 12:42:24

Pánové, tato propagace má a měla zvýšit spotřebu rybího masa na osobu, nikoliv v lovu na udici..... K tomu je příslušná zcela jiná instituce. Bylo kontraproduktivní, když poradce MZe propagoval pouštění a klinikování ryb, místo jejich spotřeby. No a za těch 178 milionů mohla jít jedna ryba do každé rodiny. Pak by se dalo hovořit o podpoře a zvýšení spotřeby ryb, jen by to asi těžko nesly marketingové firmy, které měly peníze již předjednány.....

Žroutík - Profil | Ne 17.5.2015 11:47:11

Souhlasím s Honza7, že nějaká reklama a takzvaná propagace jsou vyhozené peníze. Hlavně nehospodárně investované, když výsledkem projektu byl pokles spotřeby. Naopak snaha o začlenění rybího masa do jídelníčku ve školách je podle mne cesta poměrně zajímavá. Mohla by to být jedna z cest, jak změnit stravovací návyky a tím do budoucna alespoň mírně zvýšit konzumaci rybího masa.

Pvl - Profil | Ne 17.5.2015 10:32:11

Honza7 >> Já neměl také na mysli kormouše .Je fakt že líhně jsem opomenul . Měl jsem na mysli toky ,které už nejsou jako dřív . Koroptve -hřiště bylo myšleno jako příměr .Tam by se také neměly k. kam schovat

Honza7 - Profil | Ne 17.5.2015 10:26:46

Pvl >> Teď jsem to nemyslel jako přikrmování kormorána. Ta forma vylepšení může být vysazováním do vlásečnic ( plůdek ), investicí do rybích líhní, nebo je použít na odstřel kormorána. Těch možností je určitě více.
Pořád si ale myslím, že by to mělo lepší efekt, než krmit projekty s nulovou návratností.

Pvl - Profil | Ne 17.5.2015 9:58:24

Honza7 >>" Uvedené peníze by bylo vhodné raději investovat do ryb, které rychle mizí z našich vod ( pstruh potoční, lipan, střevle, ostroretka, parma atd.). "

Nejspíš by to mělo takový efekt jako kdyby jsi koroptve vysazoval na fotbalové hřiště . Jestli rozumíš co mám na mysli .

Honza7 - Profil | Ne 17.5.2015 9:52:21

V téhle reklamě vidím pouze vyhozené peníze. Větší spotřebu rybího masa se dá docílit bez investic začleněním rybího masa do jídelníčku dětem ve škole, lidem v domově důchodců ( zde by to bylo víc než vhodné ). Edukací ve školách z hlediska nutrice - začleněním do vyuky.
Zde je stále bohužel snaha vytvořit projekty k osvětě, kde se dá těžko prokázat zda-li uvedný účel splnily a jestli vůbec měly smysl. Tohle jsou pouze malé domů pro přátele zadavatelů projektů.
Uvedené peníze by bylo vhodné raději investovat do ryb, které rychle mizí z našich vod ( pstruh potoční, lipan, střevle, ostroretka, parma atd.).