Diskuse k článku: Česnek ve feederové kuchyni

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 8.3.2015

Arachnos - Profil | Pá 1.2.2019 13:37:12

Tak tohle vyzkouším. Myslíte že by to bylo dobre i primo do oleje? Rostlinného, nebo třeba rybího? To by taky nemuselo být špatné, ne? Nevím ale jak by se to chytlo na navnadu. Na pelty nebo lis. Rohlík asi jo ale nevim jak na kuku...

ráky - Profil | Pá 20.3.2015 13:35:38

tym >> Tohle je náhodou super tip,udělal jsem dvě plechovky.Budu jim to zátkovat v malém krmítku,jak nebude zejtra 70tník v podběráku tak my koupíte novou pane Tychler:-) :-)

MiPo - Profil | Pá 13.3.2015 20:19:30

Juraj >> X ka a Prcek :-)))) to byla dvojka

Juraj - Profil | Pá 13.3.2015 20:14:22

MiPo >> To že čeho je moc, toho je příliš napsal Milan. Tzn, že česnek nefunguje v krmení. Buď je ho moc při normálním, nebo mírnějším dávkování a nebo je ho tam málo, což rybám nevadí, ale nemá to zvláštní efekt. Mě to hlava nebere, bo mám mnohem radši česnek, než papriku, ale nejsem ryba. Je zajímavé, že na nástraze, kde je vlastně koncentrovaný v malém bodě jim chutná.
Že se cokoliv, co se přepálí stává kontraproduktivním je asi každému jasné. Dva roky jsem blbnul s X-kou a tak o tom něco vím. :-)

Juraj - Profil | Čt 12.3.2015 21:10:11

MiPo >> Ptal jsem se úplně jinak a jsem líný to psát 2x, tak si to pořádně přečti.

MiPo - Profil | Čt 12.3.2015 20:22:21

Juraj >> jsi se ptal proč to.nejde.když je toho hodně

Juraj - Profil | Čt 12.3.2015 20:12:11

MiPo >> Na to bych nepřišel...

Winca - Profil | Čt 12.3.2015 15:24:09

Zase pozdě. :-) Minulý víkend česnek v krmení a ho..o. Tak na tom asi něco bude.

tym - Profil | Čt 12.3.2015 15:00:22

martinix >> To néééééééééé :)

martinix - Profil | Čt 12.3.2015 13:48:24

milan na tej poslednej fotke vyzeráš jak gabo dome

cejnařM - Profil | Čt 12.3.2015 9:53:58

MartenBear >> Vyrábím si dip podobně jako popisuje Milan. Používám to už několik let a mimo jiné to velmi chutná sumcům

MiPo - Profil | St 11.3.2015 13:20:20

Juraj >> velkým množstvím jakýmkoliv posilovačem taky přepálíš krmení

Falkec - Profil | St 11.3.2015 13:13:45

tym >> Milan Tychler - >> Ahoj, pěkný článeček :) líbí se mi o to více, že používám ty uzavíratelný nádobky (viz obázek), ale řešil jsem to tak, že jsem do ní šoupnul kukuřicu z plechovky a zalil jsem to česnekovým dipem. Mám to tak již druhým rokem a je to parádní..... :)

Lauri - Profil | Út 10.3.2015 22:08:12

Sumecek145 >> Bomba!!! Jdu si k sousedce pro česnek a nadipuju veškeré woblery co mám. Horší než vloni to určitě nebude

tym - Profil | Út 10.3.2015 17:59:59

Juraj >>
Hledat vysvětlení proč rybám něco chutná a něco ne je těžké. Mám za to, že paprika víc ochutí než "ovoní", kdežto česnek ten z krmení přímo čpí. Snad proto je úspěšný jen v použití malého množství na nástrahu a ne do krmení

Sumecek145 - Profil | Út 10.3.2015 14:01:04

já jsem si koupil v neděli v black bass tenhle česnekový dip ve spreji když to tu furt řešíte a spokojenost jak na rohlíkáč tak i na kukuřičku asi na tom česneku opravdu něco je

meďo1 - Profil | Út 10.3.2015 13:59:46

MartenBear >> rozrežes rožok napoly, posypes vnutro susenym alebo pretlaceným cesnakom a nasledne zlisujes.

MartenBear - Profil | Út 10.3.2015 9:20:28

cejnařM >> Jak do toho lisovaného rohlíku vpasuješ česnek? Jen ho vykoupeš v drceném česneku?

cejnařM - Profil | Út 10.3.2015 9:05:50

Lisovanej rohlík a česnek = super nástraha.

Juraj - Profil | Po 9.3.2015 21:10:34

tym >> Milan Tychler - >> Ahoj. Píšeš, že čeho je moc toho je příliš a tudíž to je asi důvod, proč ve vnadících směsích nemá úspěch. Nedávno jsi tu měl pěkný článek o paprice a chilli, to pravidlo tam platilo také ve velkém množství, ale jinak to normálně fungovalo. Za sebe mám na talíři raději více česneku a méně papriky, ale nejsem ryba.
Napadá tě, proč to tak je? Nemůžu pro to najít rozumné vysvětlení.
Nemám důvod ti nevěřit a rád zaexperimentuji v krmení s paprikou a česnek vynechám.

Kobarid - Profil | Po 9.3.2015 19:01:27

a člověk je zase o něco chytřejší..........., to zamražení je dobrá vychytávka, kterou musím rozhodně vyzkoušet.

POSTLÍK 666 - Profil | Po 9.3.2015 18:04:07

Ahoj česnek rad používám tedka do takové studené vody..hlavně na kolinka se strouhankou a sušeným česnekem..

dewar - Profil | Po 9.3.2015 16:35:50

já už dlouho používám česnekové aroma od Nikla které je určeno jako přísada do boilie.Nepoužívám to na kuku, ale na zvýraznění boilie. Jednu kapku na kuličku a jezdí to, rybám to opravdu chutná.

Blumik - Profil | Po 9.3.2015 16:32:27

Natrhat medvědi česnek a dat do lihu ,taky dobry,dokonce i na piti ,jako lek.Na feeder se daji takto ochutit ruzne nastrahy ,nejraději puffky česnek ,ty ještě překapnout den dopředu, ať natahnou vlhkos a dat do krabičky nebo mikrotenu ,aby zgumovatěly + červa nebo 2 a o zabavu ,je postarano.

Seržant55 - Profil | Po 9.3.2015 12:54:13

Půl kila českého česneku,tři sáčky chili a půl litru kalvadosu.Přes zimu dobře uzavřená flaška. Vyjde z toho pullitr do spreje- atraktant a zůstane tam koule pasty kterou promíchávám s kuku a nebo to trochu zamíchám s rohlíkáčema.Docela dost dobré.

RK - Profil | Po 9.3.2015 11:53:07

Pellets >> Díky za odpověď

venybit - Profil | Po 9.3.2015 11:05:54

Pěknej článek , ta kuku do mrazáku to je super ,vyzkouším . Zkoušel jsem i různé extrudy a pelety s česnekem a nijak mě to nenadchlo , vlastně jsem na nic s česnekem nikdy neudělal záběr. Nevím no,tam kam jezdím rybám česnek asi moc nechutná.
S kukuřicí jsem ho ale nezkoušel, to asi ještě prubnu .

Pellets - Profil | Po 9.3.2015 11:00:02

RK >> Pokud máš možnost si nakrmit den předem,je rozdíl oproti vařené klasice bez česneku opravdu vidět.Mnohokrát jsem takto upravenou kukuřicí přechytal ostatní rybáře a to výrazně.
Pokud jsem s ní nevnadil,nebyl rozdíl tak markantní.

Bušák - Profil | Po 9.3.2015 10:58:28

opět dobrej článek

RK - Profil | Po 9.3.2015 10:42:25

Pellets >> Jsou rozdíly s kukuřicí s česnekem a bez markantní?
Je vyloženě znát, že když nahodíš kuku bez, že to bere málo nebo vůbec a s česnekem je to uplně jinde?
Respektive, stane se někdy dle tvé zkušenosti, že bez česneku je to lepší?
Díky za odpověď

Pellets - Profil | Po 9.3.2015 9:53:26

tym >> dobrá už rozumím.
Ještě lepší výsledky jsou když se ,,česnekem" i vnadí. A tam už se to zapnutí plotny vyplatí. Tolik moje dlouholeté česnekové zkušenosti.

tym - Profil | Po 9.3.2015 9:47:43

Pellets >> Jistěže znám. Ale nemám důvod doma vařit kukuřici. Tohle je jiná snadná varianta přípravy a navíc článek není jen o česneku a kukuřici, ale především o tom, jak si jednoduše připravit česnekové aroma, které se pak dá použít na mnoho jiných nástrah. To je v článku to hlavní. Kukuřice je jen příklad

Pellets - Profil | Po 9.3.2015 9:30:21

Milan Tychler >> pro neznalé jistě zajímavé téma.
Jen mám z článku pocit ,,mlácení prázdné slámy"
Ano ,jedna z nejlepších úprav kukuřice je přidání stroužku česneku na cca 2 kg kukuřice. Uvařit a hotovo.A tahle jednoduše upravená kukuřice je skvělá v teplé i studené vodě.Neznáš?