Diskuse k článku: Chlebová vločka

Diskuse k článku Chlebová vločka

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 16.2.2015

micrad - Profil | Po 23.2.2015 17:25:15

Pěkný článek, používám do krmení něco podobného už dávno jen z bíleho tvrdého pečiva, jak autor zmiňoval že se to snažil strouhat , tak já to vyřešil tak že prostě nadrtím rohlíky nahrubo do navlhčeného krmení (buď v ruce, nebo vezmu hadr nebo utěrku, rohlík zabalím a párkrát šlápnu). Výhoda je ta že pak je každá částečka jinak velká a krmení hezky pracuje (velké kusy se po rozpadu krmné koule vznáší a vzlýnají do sloupce , menší leží na dně atd....

Zbynda56 - Profil | Ne 22.2.2015 22:15:52

Krabat >> Nevím,jestli je Tvůj příspěvek ironický,ale hooodně moc let učím kluky chytat na návnady a nástrahy našich otců a dědů.Pro klučiska,kteří si chtějí pěkně zachytat za slušný peníz,je to dobrá cesta.Každému nedá táta 100 kč na den u vody.Dávám za 1.

RK - Profil | Čt 19.2.2015 11:39:49

Jura L. >> Tak ono to jde i bez těch halibutek. O tom žádná.....

Jura L. - Profil | Čt 19.2.2015 11:03:14

Souhlas s "teoretikem" , jestliže někdo píše, že není úplně vždy nutné chytat na " in koulíz" v ceně uheráku mazaného kaviárem, či dokonce sáhnout po dipované plechovčičce kde 1 mililitr stojí více než stejné množství dvanáctileté prestižní irské whisky Tullamore Dew tak je jasný, že to vyvolá rozpory. Letos jsem se zařek že vydžím aspoň část sezóny bez koulízu, co to udělá :-) PS halibuty si ponechám. :-)

teoretik - Profil | Čt 19.2.2015 10:02:21

Autor těchto článků píše srozumitelně a hezky i o starých, dnes opomíjených věcech a dá se to číst, ať napíše o chytání i na toho červa, koníka nebo na výhonek rákosu. Pro někoho to klidně může být věc nevídaná, např. pro rybáře, který se zrodil v bojlízovém věku a opovrhuje dědkama co na olovo mačkají neznámou hmotu z kyblíku od zavináčů. Přitom ho bulíkují, že tam na kladívkovém šrotovníku sjeli pšenku, kukuřici, starý chleba a rohlíky atd. V kuchyni našli muškátový oříšek, tymián, badyán nebo anýz, aby tento šormajzl mohli ovonět. Jsou za to poučení, že by udělali líp, kdyby si koupili zaručené značkové krmítkové směsi a neládovali to jejich svinstvo do zatracovaných srkaček.

lapp - Profil | Čt 19.2.2015 9:59:23

:-o

POSTLÍK 666 - Profil | Čt 19.2.2015 9:54:05

Paradni clanek:-) mam rad nastrahy ktere u vody muzu uzirat a uzdibovat do pusy..chleba,lisovanou housku,sladke kolinka,kuku z plechovky.. :-)

Krabat - Profil | Čt 19.2.2015 9:10:52

Cheba do krmení? Nevídaná věc! Bude i článek o chytání na žížalu?

cejar - Profil | St 18.2.2015 16:59:25

No ,angličani s vločkama zase objevili ameriku...Mě je babička (podle dědova tajného receptu)
připravovala z vlhčeného chleba a sušila v troubě už před čtyřiceti lety.(Ale tehdy byl ten chleba jaksi fajnovější..)
Je fajn,že si Milan této zkoro zapomenuté nástrahy všiml i v záplavě různých pekelně vonících
koulí a těst .Hlavním lákadlem u chlebové vločky nebo kůrky není ani tak velikost,jako její jemná specifická vůně,která je pro ryby neodolatelná prakticky v každém ročním období.
Vůbec není nutné chlebové nástrahy dochucovat,řekl bych,že tím spíše ztrácejí na atraktivitě.A do krmení je míchám bez příchutí,jen s hlínou,šrotem a strouhankou.
Tož tolik moje čtyřicetileté zkušenosti.
Milane dík,1.

teoretik - Profil | St 18.2.2015 16:37:27

Buri2 >>
Chlebová vločička
a nééé
Chlebová kulička
Jasnééé?

Petan600 - Profil | St 18.2.2015 16:32:33

Jaká novina-chléb.

Buri2 - Profil | St 18.2.2015 16:30:09

Já zase dělám klasický "těsto" tak že střídu prostě mačkám, modeluji jako plastelinu dokud není dost těstovitá. Pred tím k ní lze prisypat treba kari a máte krásně žlutou kuličku těsta. Chleba je super žitnej nebo žitno pšeničnej, ten se lépe lepí.

sven - Profil | St 18.2.2015 13:48:40

JanK >> všechno už bylo dávno vymyšleno :-)

JanK - Profil | St 18.2.2015 11:18:53

Díky za článek. Ještě mne napadlo, že když se střídka z čerstvýho chleba krátce stlačí mezi dvě prkýnka jako pařená houska, nemusela by se následně vlhčit a při krájení se s tou plackou bude lépe manipulovat. Lovu zdar!

aleš vavřina - Profil | Út 17.2.2015 22:22:08

hraji >> Jééé doby se mění - je od tebe pěkné, že podporuješ braní línů. Na Svitavě nastávají klidnější časy :-))). Možná si i potřepeme pravicí, když se náš pohled na věc pomalu sjednocuje... dnes se mi bude sladce a klidně spát.

alus - Profil | Út 17.2.2015 22:05:00

Pěkně napsané a poučné. U mě za 1.

tym - Profil | Út 17.2.2015 18:30:28

Foto línů je ze soukromého rybníku, kde jsme je odchytávali prutem, pak cestovali do rybníčku vedle, kde se pak úspěšně třeli. Takže žádná masařina. I na fotce je vidět, že leží na podložce :-)

stenli - Profil | Út 17.2.2015 18:04:57

venybit >> Z části máš pravdu,ale nejsou vtom leda sumci.Sebral sem pár povolenek za podmírový líny a nebylo jich málo(těch línů).

jak41 - Profil | Út 17.2.2015 17:37:30

Zajda >> Vůbec ne. Naopak příjemná rybačka, jen teď rozmrzám, ale bylo to super.

Zajda - Profil | Út 17.2.2015 17:36:24

jak41 >> Ale copak? V Praze dnes byla inverse?:-(

jak41 - Profil | Út 17.2.2015 17:20:49

hraji >> Zkus si připustit, že nejsi všemohoucí. Ano Ty.

Kruan - Profil | Út 17.2.2015 16:08:43

hraji >> No o tom nikdo nepochybuje :) Tady je lin vzacnost a tak bych ho ja osobne nesezral, a kdyz jsou 4 lini na fotce, tak to znamena, ze jsou na pekac a nebo se porusuje RŘ :)
Ale to je burt, nechci tady delat p. Tychlerovi flame u takoveho pekneho clanku. Tak si dejte nohy do studeny vody a peace :)

splavek - Profil | Út 17.2.2015 16:03:04

tym >> Milan Tychler - >> tak tohle je opravdu přínosný článek, alespoň pro mě. Úplně jednoduchá věc, která stojí za vyzkoušení. Až si jeden řekne, že jsem na to nepřišel sám, ale bohužel nemám takovou invenci a představivost. Díky za dobrý nápad.

splavek - Profil | Út 17.2.2015 15:59:59

hraji >> Nic špatného na tom není, ale tady na MRK virtuálním světě to je téměř hrdelní zločin.

Eli - Profil | Út 17.2.2015 15:56:58

hraji >> neber to tak vážně, bylo to jen takové malé rýpnutí se "smajlem"...takovéto věci jinak vůbec neřešim

Btw. jinak lín mi moc chutná