Diskuse k článku: Nejlepší posilovač na světě

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 22.10.2014

nomad - Profil | Ne 17.5.2015 13:13:56

Zdar všem.No já jako šífák mám řepku a pšenici zadáčo,takže co ušetřím na tomhle vrazím do patentek a nítěnek.K tomu br.knedlíky v prášku,salko a je hotovo.Nejsem žádnej profík a v oboru nejsem dlouho,ale tahle návnada mi fakt zabírá.Nebojím se experimentovat,ale přijde mi zbytečný vrážet do posilovačů.Radši vyplením ženský spižírnu:-)

dodo080 - Profil | Ne 22.3.2015 17:46:41

Článek jako JO.Jenom postrádám nejakej recept nebo návod.Tak neco dám.
CEJN
--------------------------------
2 díly Bremes (Sensas)
Část 1 Etang (Sensas)
1 díl namočené TTX kukuřice
65 ml aromix cejn
10% PV1
600 gr. žlutá drobky
200 gr. TTX
200 gr. copramelasse
300 gr. suchar mouka
100 gr. mletého koriandru
--------------------------------------
3 kg sušenek mouky
1 kg kukuřice
1 kg konopí
500 gr. polenta
500 gr. suchar mouka
------------------------------------
600 gr. Supercup
300 gr. polenta
250 gr. cejn aditief
300 gr. PV1
300 gr. suchar
---------------------------------------
500 gr. copramelasse
500 gr. vanilkový piškot mouka
500 gr. BC
1,5 kg bio-mix
--------------------
2 díly super cup
1 díl polenta
Část 1 3000 Bremes (Sensas)
Část 1 PV1
1 díl hnědého cukru

Huxley - Profil | Ne 2.11.2014 14:52:37

tym >> Dnes je populárnější Babiš víc než Babica.
A ten loví na prachy.

knik-licht - Profil | Po 27.10.2014 18:48:57

Nejlepší posilovač na světě je přeca... SLIVOVICA !!! Ta ťa protáhne, aj posílí.

Martin M. - Profil | Ne 26.10.2014 21:19:30

Stejne jako je snadne pro zacatecnika tvrdit "dnes nebraly a nic by nepomohlo", tak je pro zkuseneho rybare snadne rict, ze (uz) nepotrebuje kvalitni a drahe navnady. Pritom si oba neuvedomuji vyznam prave svych dovednosti, ktere maji vetsi vliv na jejich vysledek nez pouzita navnada. A take zapominaji to, ze ostatni rybari v jejich publiku jsou mene ci vice sikovni, nez oni sami.

Z meho pohledu dobre zvolena navnada (smes) temer vzdy znatelne pomuze - bavime-li se o "beznych a jakychkoliv" rybach a ne treba o lovu trofejnich jedincu nebo jen vybraneho druhu ryb. Treba pri lovu amuru se muzeme shodnout, ze staci krmit svestkama :-)

karel.datel - Profil | Ne 26.10.2014 20:34:53

Nejhezčí je, když někdo na poslední hodinu "zaposiluje" a z občasných záběrů udělá úplné mrtvo nejen sobě, ale ještě dalším dvěma po proudu.

lubpro - Profil | So 25.10.2014 18:03:17

tym >> díky za vysvětlení, já jsem to chtěl přidávat do těsta, ale nikdy jsem to nezkusil.

tym - Profil | So 25.10.2014 13:14:21

lubpro >>l
Olej ti ve studené vodě velkou službu neudělá. Lepších výsledků dosáhneš v teplejší vodě a to, že ti tak dlouho drží na rukou je právě tím olejem. Dokáže se dobře vpít do pórů teplých rukou. Ve studené vodě se ale vysráží a v podobě malých kuliček rychle zmizí. Nějaká pachová stopa samozřejmě zůstane. Olej vodou prostě nenaředíš. Získáš maximálně nějakou emulzi a čím studenější voda tím hůř. Pro studenou vodu jsou vhodnější tinktury a aromáty na alkoholové bázi.

lubpro - Profil | So 25.10.2014 13:00:17

tym >> je to anýzový olej přímo z lékárny, který se přidává do dětských sirupů, kdysi jsem tam měl známou.

tym - Profil | So 25.10.2014 12:32:23

lubpro >>
Nevím o jak silný koncentrát jde, zda je to tresť nebo nějaká silnější přírodní tinktura. V každém případě radím zacházet s tím raději opatrně. Některé věci je třeba ředit až 1:10 000. Zkus pár kapek do vody a provlhčit s tím krmení. Přidat se dá vždycky. Bohužel teď v chladné vodě se experimentuje hůře, ale za pokus to vždycky stojí

splávkař - Profil | So 25.10.2014 12:22:45

TomasBrno >> V tomto období bys měl myslet především na to, že voda je studená, ryby docela líný a víc než o voňavce do krmení bych přemýšlel o výběru místa. Pokud ti jde o kapra tak stačí do vody hodit hrst rozmočeného chleba s trochou červů nebo bonduelky a hlavně si pěkně jemně navázat a udici dobře vyladit.

lubpro - Profil | So 25.10.2014 12:19:40

tym >> ahoj - v odpovědi níže se zmiňuješ o Anýzu, já jsem kdysi sehal malou lahvičku anýzového oleje, někde jsem ji založil a teď znovu objevil.Ta vůně je tak intenzivní že při doteku ulpí na prstu na neskutečně dlouhou dobu. Nemáš prosím s tímto nějakou zkušenost?

TomasBrno - Profil | So 25.10.2014 12:04:33

Diky chlapi...neco skusim jen o tom vim prd tak sem zvedavej jesi neco i tak chytnu :)
a na toto obdobi skorice? diky

splávkař - Profil | So 25.10.2014 11:37:43

TomasBrno >> Já bych ti radil opustit zažité klišé kdy se moderní rybář pomocí různých přípravků (je úplně jedno zda od Maggi či Super Baits) snaží vylepšit, dochutit nějaký šrot.
Doporučuju míchat vlastní směs z čerstvých, kvalitních a voňavých surovin a uvidíš, že to ryby ocení víc než jakousi bázi ovoněnou čímsi.

tym - Profil | So 25.10.2014 10:46:44

TomasBrno >>
Nic složitého. Když do základní báze přidáš perníkovou moučku, dosladíš melasou nebo jahodovým sirupem, máš krmení sladké. Nevím co přesně myslíš tím smradlavým, ale pokud chceš krmení ne nasládlé, ale jiné, třeba slané nebo kořeněné chuti a vůně, vyzkoušej aromatické strouhané sýry a různá mletá nebo tekutá koření. Nejčastěji se používá tekuté polévkové koření, různé druhy sojových a rybích omáček, klidně můžeš přidat do směsi i mixované sardinky z plechovky pokud ti jde přímo o rybinu, skvělý je koriandr, v chladnějším období skořice, na kapry funguje skvěle tradiční anýz ....... Chce to jen trošku zkoušet

TomasBrno - Profil | So 25.10.2014 10:19:07

tym >> Milan Tychler - >>
ahoj Milane, chci se zeptat jestli by si i dokazal poradit cim nejlepe udelat treba sladke krmeni a cim naopak smradlave...ja se snazim tem posilovacim taky vyhybat jsem amater ale i tak me tyto koreni atd vice zajima(proste kupovat posilovace za 300kc a nic nechytit me vazne nebavi)...dekuji
Tomas

mirmen - Profil | So 25.10.2014 8:52:38

jak psal cejar níže - článek je spíš k zamyšlení pro ty, kteří hledají svou cestu.
Úspěšný lov je kombinací mnoha faktorů.
Zarybnění revíru, volba místa a času, přilákání ryby a její udržení v blízkosti místa lovu, volba techniky lovu , nástrahy aj.
Z mnoha dotazů a diskuzí (nejen na MRKu ) vyplývá, jak se tazatelé snaží najít to NEJ - NEJ - NEJ a přitom důležitější je spíš použít selský rozum ... a ne hledat zázraky, které rozum mají nahradit ...... i když kde není dáno, asi jiná cesta nevede , nic ve zlym :-)

cejar - Profil | So 25.10.2014 7:10:39

A proč by mělo být potřeba,aby tady Milan rozváděl podrobnosti.Ten článeček je téma k úvaze.
Takže na to,že do šrotu je vynikající čerstvě uvařený voňavý brambůrek,nebo lahvička domácí
jahodové marmelády (bacha na manželku) si může každý přijít sám,stačí pouze rozpohybovat mozkové závity.(A pár let prosedět u vody)

Fishky - Profil | Pá 24.10.2014 23:53:43

Juraj >> ty se taky nechas opit rohlikem?

splávkař - Profil | Pá 24.10.2014 23:38:09

Juraj >> Vývoj, to je to co mě na rybařině, závodění i na těch mých splávcích baví ze všeho nejvíc.
To, že se někdo ,,prodá,, za ostrov v Karibiku,pár pytlíků krmení nebo za pouhopouhou kšiltovku však za vývoj nepovažuju a kariéru směřující od nejdražších rybářských novinek směrem ke koření od Vitany by snad Polreich či Babica mohl závidět.
Nijak nehodnotím rybářské úspěchy autora, jeho články v minulosti neměly v nekaprařské oblasti konkurenci ale co se z článků vytratil jejich typický obsah(reklama) tak je to většinou placebo co nestojí za kus papíru, nevím zda je ještě někdo vůbec tiskne? MRK dělají sic velkou ,ale hodně levnou plakátovací plochou.

potočák 62 - Profil | Pá 24.10.2014 22:03:10

splávkař >> Nejprve bych každému rejpalovi doporučil aby si on sám doma napsal nějaký článek třeba jenom sám pro sebe a potom si myslím že většina pochopí že to není žádná snadná věc,člověk to může mít pěkně srovnané v hlavě ale dát to tak říkajíc na papír aby to mělo hlavu a patu a dalo se to číst je už něco jiného.A to už nemluvím o tom snažit se vymyslet něco nového-jako příklad z rybářského kalendáře z roku 1958:jak na zkušené kapry-uvaříme bramboru,několikrát omotáme nití a přivážeme k háčku aby háček zůstal prázdný a brambora byla 4-5 cm od háčku.Kapr ochutná bramboru,necítí háček,nasaje bramboru a s tím i háček.Co vám to připomíná? Na druhou stranu jsem od toho článku přeci jenom čekal víc. Petrův Zdar

Juraj - Profil | Pá 24.10.2014 20:55:48

splávkař >> Už to nevydržím a musím reagovat.

Každý jde nějakým vývojem. Pokud chytá pod nějakým "sponzorem", pochopitelně píše články a natáčí videa tak, aby splnil podmínky smlouvy. Není to nikterak horentně výdělečná činnost.
Jde spíš o to jak co nejníže stlačit náklady na závodění. Ty by jsi o tom něco měl vědět.

To můžeš kamenovat MM, Konopásky a v podstatě kdekoho, kdo vytvoří cokoliv s rybářskou tématikou. Je to blbost.

Můžeš bejt jedovatej jak chceš, ale na dálku je spíš cítit bledá závist. Až dosáhneš polovinu, co Milan nikdy nic takového nenapíšeš.

Vůbec nemáš špatný splávky. Napni raději svou energii a čas tímto směrem. Umíš a tady můžeš bejt jednou pojem.

rozbora - Profil | Pá 24.10.2014 20:00:08



Najlepší posilovač ? Hlad rýb :-)

Jura L. - Profil | Pá 24.10.2014 18:22:25

Já bych ten článek tak nezatracoval, když se donesu domů nějaký "koulís" odlepím ještě v autě nálepku, kdyby žena zjistila, že kilogramová cena je vyšší než uherák a šampáňo dohromady, pravděpodobně bych nebyl doma populární. :-))) Účtovat si za "zaručenýho zabijáka kaprů (amurů)" 400-800 za kg už se asi v hlavě normálního člověka nepřemele. Článek navíc vyvolal zajímavou diskusi, ten poznatek s romadurem, no to je přeci bomba ! Abych jen tak neplkal, zkusil jsem od našich vietnamských přátel nějakou omáčku z ryb do krmení (naložit) a bomba, "M3" už kupovat asi nebudu...

splávkař - Profil | Pá 24.10.2014 17:59:05

Při každém z posledních článků Tyma se mi honí hlavou jestli je to svědomí za ty prachy co z kapes prostého rybářského lidu pro své chlebodárce prostřednictvím svých reklamních článků vymámil, nebo za to mohou neproplacené faktury které za ty články svým chlebodárcům vystavil, či je to jen aktuální zadání spolu s ukojením touhy psát..
Každopádně se těším na článek kde se dozvíme z jaké dřeviny si ufiknout prut či co na něj nafintit místo předraženýho splávku a olůvka ať nemusíme podporovat ty nenažraný firmy.

knik-licht - Profil | Pá 24.10.2014 17:36:07

Nedávno jsem byl na rybářské brigádě a jeden z úkolů bylo vyházet kolečka plné rohlíků,chleba a jiného pečiva rybám. Přesněji kaprům. To jsou asi K2-3. Ryby se krmí obyčejným pečivem, které není tak drahé. Pak se vysadí do našich vod. A co se nestane? Rybáři se div nepřetrhnou v rozmazlování ryb a ochucování návnad a nástrah. Za mě: jsme si ty ryby rozmlsaly a pak jen vyhazujte peníze za ochucovadla,boilies, dipy apod.

- jakub - - Profil | Pá 24.10.2014 17:00:38

Dobrý den , Krásný text o koření. Za jedna nejlepší. Já osobně používám Klasik do polévky a do něj nasypu přiměřeně kypřícího prášku .. Vždy si jenom drobet Klasiku odliji a přidám kypřící prášek. Vyzkoušejte určitě se dočkáte úspěchu.

RK - Profil | Pá 24.10.2014 11:10:53

mirmen >> Ono jde taky o to, že ti ,,soupeři" mají úplně jinou filozofii. Když mu přijdou dva kapříčci za dopoledne, tak to byl super perfektní den a ještě do toho nevrazili ani ,,vorla". ,,Krmení" v krmítku to je kapitola sama o sobě. Po skončení lovu se horko těžko dostává z krmítka třískáním o hladinu.
Háčky, noname, tupé a kupované ještě za jiného režimu atd. atd. To nejsou soupeři a oni ani o nějaké soupeření nestojí..
Tím nechci říct, že ti to krmení nefungovalo. Ale záleží také, jak jsi chytal atd.
To je, jako když si jdu zachytat na 4ha staré rameno u nás. Chytají tam na těžko a na feeder. Já s angličákem. Ve většině případů je přechytám nehorázným způsobem. Ale není to tím, že mám super krmení, nebo že jsem velkej pašák. Je to tím,že chytám na odhoz. Kdyby jsme si to prohodili a já chytal třeba na feeder a oni s waglerem, tak to bude opačně.Prostě si krmíš přesně na splávek a když je dobře vyváženo a vyladěno, tak ve většině případů ostatní metody jsou jinde. Ale zažil jsem tam jednou jedinkrát mladýho kluka s děličkou. No a tam jsem byl druhej já. A to on nekrmil vůbec, jenom přistřeloval červy. Ale to já taky a ještě jsem měl futro. A určitě by neřekl, že tím, že jsem měl futro na hovno chytal víc. Bylo to tou absolutně přesnou a jemnou děldou.No a taky byl šikula.:)

tvistr - Profil | Pá 24.10.2014 7:19:05

pfly >> není boilies jako boilies.... staré anglické receptury obsahují max pět složek a chytá to také... to že sereme chemii dnes do všeho je jiná věc... Komerce nás mele ze všech stran.... :)))

tvistr - Profil | Pá 24.10.2014 7:12:20

Věci známé minimálně padesát let... v dobách kdy jsem začínal staří pardálové na Vltavě používali jiné vychytávky... Za mě článek o ničem....

mirmen - Profil | Pá 24.10.2014 4:19:48

mně osobně pro nezávodní rybolov ( plavaná, feeder, boloňka ) asi nejvíce přinesly informace od autorů Kolendowicz a Zalewsky - Sportovni rybaření.

Zkoušel jsem podle návodů, článků z různých časopisů, knih , internetových zdrojů nalézt cestu, která bude z hlediska přípravy krmení pohodlná ( i časově ) a pokud možno cenově přijatelná v porovnání cena/výkon .

Hodně podle mně záleží na přípravě krmení a čas od času je i síto nedocenitelné.

Návrat ke zpola zapomenutým návnadám občas přinese úspěch, který potěší o to více, že byl dosažen vlastním přičiněním.

Jeden malý příklad, který zcela jistě není ze škatulky " nejlepší recept " :

Nastrouhal jsem asi 1/4 romaduru do cca 1/2 litru mléka a nechal dva dny sýrovatět. Poté promíchal a sýrovinou zalil asi 3/4 kg krmných ovesných vloček. Tuhle směs jsem lehce dohustil strouhankou a hlínou na konzistenci, kdy se koule rozbíjí při dopadu o hladinu.
No, děly se věci, cejn za cejnem, snad 40 - 50 ryb během několika hodin, převážně do 30 - 35ti cm , několik i lehce nad 40 cm, 3 kapříci pekáčkové velikosti. Kolegové na vedlejších flecích i na protějším břehu takřka bez záběru.
Krmil jsem dvě místa asi 10 m od sebe a lovil střídavě na jednom z nich ( na matchku , jen jeden prut ).
Druhý den jsem si na úspěšném místě nesedl ( bylo obsazené rybářem odnaproti ) , ale stejná návnada ke vzteku některých chamtivých dědků fungovala ( byť o něco méně úspěšně ) opět.

tucnak11 - Profil | Čt 23.10.2014 23:51:11

RK >>Jak uš hci udělat svoje krmeni, zastavim se do osevy nakoupim šrot s kuki,šrot přenice,ptaci zob, řepku. kuku tvyrdou konopi ,3 druhy pelet ,halibut na pstruhy,betainove,a ot Dynamite B,3 mm zelene přydam posilovač všehno zamiham pořadně a potom projedu mlynkem na kafe a mam tak 10 kg krmeni Method Mix za 300 kč ktere funguje.

murphyy - Profil | Čt 23.10.2014 22:38:55

JJanekk >> tak tak tiez to vidim podobne:)
struhanka u nas pol kila za cca 60 centov, kilo 1,2e. to je 3 kila za 3,6e.
v polsku napr kupim 3kg krmivo (znacku uz nepamatam) za 2,5e.
u nas to je za 3kg krmivo minimalne 4e a viac..darmo, cista struhanka nie je srot :)

JJanekk - Profil | Čt 23.10.2014 22:19:38

Taková zajímavost k té strouhance - zjistil jsem že strouhanka vyrobená a koupená v potravinách v Praze mě vyjde v přepočtu na kilo dráž než když koupím 5 kg pytel nejlevnějšího krmení od Trapera, kde je zahrnuta výroba a balení v Polsku, dovoz a marže obchodníka. Sice to moc nechápu ale je to tak.

aleš vavřina - Profil | Čt 23.10.2014 22:14:05

tym >> Milane, Milane ... jen se tek nedurdi, mám na přínos článku trochu jiný názor - a co, jen můj názor. Nikdy jsem nepsal, že očekávám nějakou kuchařku tvých "know how", ale očekával jsem návod jak si tvořit kuchařku vlastní - a tohle očekávání dle mého článek nenaplňuje. Ono nemusíš vysypat své tajemství, to není umění, umění je napomoci jiným to jejich tajemství nalézt a zároveň si to své tajemství zachovat.
Jeden z přínosů MRKu - v mém očekávání - jsou i smysluplné info z oboru, na obecné nekonkrétní pohádky máme bulvár. Tohle je dle mého i jedena z myšlenek na nichž byl MRK vybudován. To jak je daná idea naplňována nyní, tento soud nechám na každém uživateli tohoto rybářského media.
Vždyť jsem tě ale i pochválil za čtivost článku.... .

aleš vavřina - Profil | Čt 23.10.2014 22:04:03

thalio >> Nemáš úplně pravdu, krmit mediální kanál novými věcmi není zas tak jednoduché a MRKu nemohu odepřít snahu přinést něco nového - tohle za mne dobré. To, že se ze vším neztotožním je věc jiná - to ale k tomu patří. Vím co je napsat dobrý článek, je to břímně jak blázen s předem jasným výsledkem - a to že za svou snahu sklidím i negativní reakci, to je jistota. Ale polemika o příjmu článku čtenáři může autora i obohatit, tedy pokud bude chtít názory jiných akceptovat a trochu si je v hlavě přetřepe.

marmyš - Profil | Čt 23.10.2014 19:35:22

thalio >> Řepka,kuku mají svou vůni,takže ji není dobré přebíjet nějakými posilovači. Věřím tomu,že některé opravdu účinkují,ale já nejsem závodník a pokud chytnu o nějaký kus méně,tak o nic nejde.

thalio - Profil | Čt 23.10.2014 19:28:59

marmyš >> Nikdy jsem na řece-Labe nepozoroval učinek drahého kupovaného krmení.Letos kuku šrot s řepkou,strouhankou a sůl.+ podle nálady anýz,puding.....,ale vždy mě spíš přišlo,že to spíš škodí to plus.Prostě to neumím spíš nadávkovat-navonět.