Paradoxy (ne)športového rybolovu

Diskuse k mini článku Paradoxy (ne)športového rybolovu

Autor diskuse: hunter - Profil , 15.10.2014

Azeal - Profil | Ne 19.10.2014 23:30:36

Clanok super. Mrknato by mal byt povyseny za hlavneho moderatora vsetkych diskusii, lebo sa vie vyjadrit k vsetkemu aj ked to casto nedava vobec zmysel ;)
@ Mrknato: Ak tu pucujes Kaprika 007, ze nikoho nezaijima, co chyta a co pusta, tak koho ma zaujimat to, co si myslis ty a ako k tomu pristupujes? Je to slobodna diskusia, kazdy nech si napise svoj nazor a ty ho mozes akurat tak respektovat a nie sa chytat kazdeho slova... Btw... nenic nas Slovensky jazyk...

nbeda - Profil | Ne 19.10.2014 0:34:44

To jsou zase kecy. .článek sám o sobě není úplně zcestny,byť s ním ve spoustě věcí nesouhlasím.Rybu bohužel bez pichnuti hackem nechytis..To co zde předvádí kolega mrknato,to je taková mimoza ,že to nepotřebuje ani komentář..

Mrknato - Profil | Ne 19.10.2014 0:24:02

hunter >> Milej, naivní pane..... Před nějakými 8 lety tu také vystupovali rybáři určité "orientace" a jak to skončilo...? Paradoxy, které se jim zdály zásadní a to byla fikce K70......

Jestli je něco paradox, tak nedodržování zákona 99/2004Sb. U Vás platí také????? Určitě ne. To znamená, že rybáři v ČR jsou objetí zcela jiných paradoxů, než zákonů Slovenska, moderních evropských trendů, ochrany mizejícího gerontofondu kapře, či jiných zcela zásadních ptákovin, ze kterých mohou vznikat skutečné paradoxy a problémy......

hunter - Profil | Ne 19.10.2014 0:15:14

Mrknato >> V prvom rade by si si mohol uvedomiť že ja nepišem nič o tom čo by sa malo uplatniť na našich či vašich revíroch. Píšem o svojom postoji k rybačke a to čo som mi nepozdáva na športovom resp. chyť a pusť rybolove a ten sa praktizuje jak čechách tak na slovensku. A od samého začiatku píšeš uplne z cesty, problém však bude si myslím ten že Slovenčina je pre teba natoľko tažky oriešok, že nerozumieš tomu co sa pise v mojom článku.

Mrknato - Profil | Ne 19.10.2014 0:04:06

hunter >> Já si myslím, že to je opačně..... Jestli chceš přispívat, tak proto, že VRP je ve tvém zájmu, ve tvé režii. Jinak si tyto slinty bratček odpusť. Myslím, že na českých revírech by pořádek měli dělat Česi a Slovenských Slováci. Určitě tě tu rádi uvidíme, stejně, jako ty "nás" u Vás. Ale paradoxy si asi nebudeme vybírat z kožichu jako opice....... Vy máte své a my také své. Určitě si je nezávidíme, ale řešit by si je měl každý sám, když už to tak dopadlo......

salfi - Profil | So 18.10.2014 23:51:00

Znechutili mi ho pouze a jedinou svoji pravdou, pri prezentaci fotek nimdy nebylo nic koser, jednou jsem rybe ublizil polozenim do travy, jindy jsem nemel dostatecne mokre ruce, jindy jsem s rybou stal dal od vody nez je podle nich mozne, atd. Tudiz jsem usoudil, ze rybe ublizim nejmene tim, ze ji zabiju a sezeru. Ze me to nenapadlo driv:)

salfi - Profil | So 18.10.2014 23:46:35

Kdyz jsem zacinal s rybarinou, byl mi chyt a pust celkem sympaticky. Ale postupem let mi ho zaprisahli ortodoxni pitomci znechutili ale v podstate otevreli oci. Vetsinu ryb pustim, nemuzu zrat ryby denne, ale peknyho okouna vezmu rad, candata taky, stika mi nejede. A kapr se do vody nevraci, je ho tam moc. Neni-li pravda?:)

hunter - Profil | So 18.10.2014 23:45:35

Mrknato >> Poprosím ťa ak chceš prispievať ešte do tejto diskusie tak k veci. Nie chytať ľudí za slovíčka a písať úplne z cesty. Napíš tiež clánok o svojich paradoxoch, textu už mas pozehnane keď skopiruješ svoje paradoxne (ne)zmyselné príspevky ;-)

Mrknato - Profil | So 18.10.2014 23:10:08

Bundik_ova >> 8 milionů patron 7.62 jsme darovali Kurdům. Stejně padnou do týdne do rukou islamistům.... Víš co Kormoránů, volavek a vyder se mohlo státi paradoxem? Stejně jako fenomén na P vodách díky agregátům, které jsme mohli dodati Kurdům, místo patron?.....))))

Mrknato - Profil | So 18.10.2014 22:57:49

Bundik_ova >> Kormorán je predátor, ne paradox. Kolik člení je ochotno šplhat na stromy a vybírat vejce kormoránům..... Plašit kormorány nemá cenu, jak říká Makoň, protože pak všechno poblijou......, tak to raději budou paradoxáři vychrapovat v biwi a očkovat kapře....... a psát o paradoxech......

Bundik_ova - Profil | So 18.10.2014 22:49:57

Mrknato >> To je třeba to, že přiletí hejno kormoránů a zmizí ti ryby z kusu řeky.

Mrknato - Profil | So 18.10.2014 22:36:59

Bundik_ova >> Bundíku, co je prosím mizející geofont? Som s toho volajaký zmetěný......Športovní rybář jsem asi já, protože chytám v teplácích addidas, co maj 3 pruhy.

Mrknato - Profil | So 18.10.2014 22:20:51

Kapřík 007 >> Prosím tě, proč by mělo někoho zajímat, co bereš, co pouštíš, co nechytáš? To jsou totiž ty paradoxy Budho, na které se nabaluje komerce, kterou tak moc všichni nemáte rádi....... To by jsi rovnou mohl napsat, že baby šu*áš, jen jako očkování, aby nepodlehly nějakým masařům, kterejm jde o něco úplně jinýho...... Jdi s těma pindama k šípku. Paradoxy rybolovu jsou zcela jinde a úplně jiné, v tom se bratr Slovák hluboce mýlí...... alespoň tuná na Čechoch.

Kapřík 007 - Profil | So 18.10.2014 21:21:51

Souhlasím,že slovo sportovní se k tomu co se u vody děje moc nehodí. Já se časem z rybáře co bral všechno co zabralo vypracoval v rybáře co nebere nic a když jdou candáti,tak je ani nechytám,protože bych nerad nějakému způsobil smrt. Chytám hlavně kapry a to že je píchám háčkem beru jako očkování. Já je učím co je pro ně špatné a na co si mají dát pozor a až přijde rybář s velkou taškou,tak doufám,že moje očkování zabere, kapr si čuchne k háčku a zmizí. Budha s vámi.

Bundik_ova - Profil | So 18.10.2014 7:44:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Napsal jsi to moc hezky, přesně takhle to poslední roky cítím i já. Drtivou většinu ryb pouštím a tak příznávám, že mezi ty C&R úchyláky patřím i já. To že rybě působím stress a bolest beru jako nutné zlo a daň za to, že chodím "na ryby". Nicméně špatně se to vysvětluji nerybářům, proč ty ryby vlastně chytám / a zbytečně trápím/, když je pak pouštím. Podle mě je C&R rybaření a věci navázané na něj především velký business a o vlastní ryby jde až úplně nakonec Tedy C&R rybaření u ryb jako je kapr a pár dalších druhů, které se pravidelně sypou do vody po tunách. U ryb, které jsou závislé na samovýtěru (reofilní druhy), to je asi jiné, protože tady se to dá i morálně zdůvodnit ochranou mizejícího geofontu. Přesto si myslím, že sportovní rybář jsem a to především proto, že chytám 7m boloňku, což už se při vícehodinovém chytání, kdy prut držím v ruce, blíží k sportovnímu výkonu :) Jinak fajn článek a su moc rád, že i na MRKu sem tam vidím slovenštinu :-)

Mrknato - Profil | Pá 17.10.2014 22:22:19

Saddám >> Určitě se Dalibore shodneme, že ve svazu je dost slušnejch lidí i v úrovni "čilimníků". Nicméně mě překvapila odpověď z Rady, kde jsem se tázal na průběh návrhů změn stanov na listopadovém Sněmu, i nějaké náměty jsem napsal, jak jinak než ty, které by svazoprostor srovnaly s legislativou a bylo mě odpovězeno, což je ctí Rady, že se s podobnými návrhy z MO a ani z ÚS nesetkali.....

Poslední schůzi jsem neabsolvoval, tak nevím, zdali bylo členstvo tázáno na nějaké náměty pro změnu stanov na Sněmu. Dost bych se divil.......)))

A pak je členstvu vytýkáno, že o svazodění nemají zájem. Já se zajímám, až je mi to trapné, Pohl se mnou nemluví, šmajdá mně v řece a zamotává nastražené šňůry na pstruhy a diví se, že přes můj pozemek nemůže drandit s V3Skou......To sou ty paradoxy....))))))

Saddám - Profil | Pá 17.10.2014 21:56:04

Mrknato >> Ahoj Pavle. Kam, kdo chodil nevím, takové konexe zas nemám, nicméně musím se trochu zastat těch , které zoveš čilimníky. Oni s tímhle byznysem nepřišli, jen se pokusili v této tsunami ,vyvolané výrobci a prodejci koulísu a všech těch technických pišišáren, neutopit. Pár jich znám a žádný není WaM.
Rybáři, ti z té staré školy, co umí rybu chytit na řece, na písníku, na rameni a jejich výbava se jim vejde na jízdní kolo, ti nikde moc neřvou. Ani u vody ani na netu. Jsou to tiší lovci. Je to jako se slušností. Slušní lidé nikde moc nevykřikují. Není jim to vlastní. Ti druzí řvou o to víc, oč víc mají másla na hlavě.
A ještě něco jsem zapomněl. Já měl pocit, že hunter ve svém článku píše to, co se domnívám , že oba dva vyznáváme. Vůbec jsem nepochopil, proč jsi na něj vyjel nebo mi něco uniklo?

Mrknato - Profil | Pá 17.10.2014 20:59:05

Rytíř >> No jo, od doby, kdy je busssines také cílem svazu, nezbývá než sklapnout kufr......

Rytíř - Profil | Pá 17.10.2014 20:36:22

Mrknato >> "byznys" team:-))

Mrknato - Profil | Pá 17.10.2014 20:35:15

Saddám >> Ahoj, já do takové "školy" nechodil, ale mám stejný názor. Kampak asi chodili členi Rady ČRS, kteří sportovní rybolov propagují? Jestli nechodili za školu, když se to probíralo....)))

Saddám - Profil | Pá 17.10.2014 20:30:47

,,Nepoužívejte přede mnou slovní spojení SPORTOVNÍ RYBOLOV. Na píchání ryb do tlamy a následném působení stresu při vytahování ryby z vody není nic, co by mělo něco společného se sportem." (autentický úvod do předmětu Rybářství ve volných vodách, naším učitelem Ing. Chromým)
Panu učiteli za to dodnes v duchu tleskám.Jde o pravdu, která se s léty nemění, reklamě a komerci v rybařině navzdory.

Bacha - Profil | Pá 17.10.2014 19:55:50

Je zajímavé, že jako rudá nit se většinou reakcí odpůrců článku (a nejen v tomto vláknu) táhne jednotné schéma. Článek nestojí za nic, autor neví o čem píše a žádný kaprožrout nemůže ani tušit, co to ten adrenalin na kaprech je. Protože jenom oni to dělají dobře, a to bez diskuze, protože to prostě tak je, a kdo si myslí, že ne, tak tomu absolutně není schopen rozumět.
Jen tak by mě zajímalo, kolik je průměrné IQ chyťapusťáků, když většinou nejsou schopni relevantně obhájit své počínání.
Mně se článek celkem líbí.
Petrův zdar!

Luckyman - Profil | Pá 17.10.2014 19:02:14

hunter >> Pokud jde o UL přívlač tak nemáš tak úplně pravdu.Některé nástrahy - miniwoblery. smáčci, nymfy mají správný a přirozený pohyb pouze na jemném vlasci. Pokud tam dáš třicítku tak ti to moc fungovat nebude.

luban ca - Profil | Pá 17.10.2014 14:39:16

Mrknato >> Máš...

CharlitoCZ - Profil | Pá 17.10.2014 14:22:42

Pěkná úvaha, souhlasím snad se vším, jen tak dál a více takto myslících.

Mrknato - Profil | Pá 17.10.2014 12:01:10

P!F >> Aha, tak takhle to teda je, další paradox........ A ještě mně řekni, jestli já jako člen ČRS mám nějakou šanci na koupi Vaší slovenské povolenky za cenu, za jakou ji máte vy? Členi SRZ?

P!F - Profil | Pá 17.10.2014 11:43:46

Mrknato >> slovensky a moravsky sa dohodnes jedine preto, ze slovak ci moravak po cesky rozumie, nie vdaka tvojim vedomostiam, ktorych mas vdaka mizernej kapacite pramalo.