Diskuse k článku: Hliněné koule

Diskuse k článku Hliněné koule

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 16.8.2014

kaprus - Profil | St 20.8.2014 8:21:58

Tak on mejla je starej trapic. To se o nem vi.

Luckyman - Profil | St 20.8.2014 8:21:14

jaa1959 >> Inu, asi chceš být zajímavý tak musíš za každou cenu oponovat :-)))
Musíš být zřejmě jasnovidec když ta prsní ploutev je pro tebe důkaz že ji poškodil zrovna Milan. Taky sbohem, jdu do práce, bez hlíny i bez krmení.

jaa1959 - Profil | St 20.8.2014 8:11:58

Luckyman >> Plácáte tady nesmysly. Autor dobře ví že větší ryby menší vytlačí, ty menší mu pelety nesežerou, pachová stopa hlavně udělá své. A všimni si té prsní ploutve ryby ve focené ve vodě, o druhé nemluvě. Sbohem, jedu na ryby, bez hlíny :-)))

Luckyman - Profil | St 20.8.2014 7:22:37

jaa1959 >> Ono stačí si jen článek přečíst pořádně. Autor tam píše že krmítkovku vynechal kvůli tomu že nechtěl přitahovat drobotinu. A pokud jde o ploutve kaprů tak žádné poškození nevidím. Jestli myslíš první fotku, tak ta ryba je focena ve vodě :-)))

jaa1959 - Profil | Út 19.8.2014 23:21:57

Myslím že je efektivnější slepit krmítkovkou která v proudu udělá pachovou stopu. Dále si myslím že do proudu se dělají koule ve tvaru jakéhosi karbanátku aby neodjížděli z krmného místa než se rozpustí. To že ryby vyhledávají v létě prokysličená místa také není nic nového. A při pohledu na ploutve kaprů se mi nezdá že by byli ihned po ulovení puštěni.
Neznámkuji ale přikláním se k názoru RK.

Luckyman - Profil | Po 18.8.2014 21:46:30

Každý má právo na svůj názor. Nicméně téma mně oslovilo a Milanovy příspěvky čtu už dlouho. Vždy jsem ocenil že to co píše se dá prakticky použít při normální rybařině (nic proti Vágnerovi a podobným :-))), ale jejich články či filmy mně v praktickém rybolovu v našich podmínkách nic nedají).
Když jsem se po letech věnovaných hlavně pstruhařině začal věnovat feederu tak jsem inspiraci čerpal hodně z Milanových článků a mohu jen sám za sebe potvrdit že vše co jsem v praxi vyzkoušel fungovalo.
Téma tohoto článku mně mluvilo z duše. Zrovna jsem chtěl zkusit dávat směs hlíny a partiklu do method krmítka a Milanův článek mne utvrdil v tom že to nemusí být špatný nápad.

RK - Profil | Po 18.8.2014 19:21:36



Fishky chtěl asi říct to, že kdyby se dal do hlíny jakýkoliv partikl, nebo třeba dohodně lepivého
futra se štěrkem a nebo a nebo..........atd.
Kapři prostě v dané proudné vodě byli a prostě se krmilo tak, aby krmení(pelety) pokud možno
zůstaly na zamýšleném místě. V podstatě to je asi každému jasné a asi by se našel
velmi těžko rybář, který by to dělal jinak.
Je mi jasné, že je těžké psát neustále něco nového. A problém je také, aby nebylo vidět, že se
něco mělo napsat, tak se něco napsalo. Normálního člověka to určitě nijak neurazí, ale je to prostě
poznat. Stejně ,jako když herec nemá svůj den, ale musí ten den hrát...
Možná proto jsou ty reakce kolikrát jakoby konfrontační, protože takhle by opravdu mohl každý,
když přijde z ryb napsat, jak mu to šlo a co na ty ryby vymyslel. To patří spíš do pokecu. Tady se od toho očekává něco víc, něco co nevíme...........

tym - Profil | Po 18.8.2014 13:26:36

Tak hlavně není hlína jako hlína a každá "nebetonuje", pouze zatíží a rozpouští se poměrně rychle. Dále není peleta jako peleta a ne všechny pelety se rozpouští během několika minut,ale vydrží i více než hodinu. Pak také nebylo třeba kapry odnikud lákat,když už tam byli, ale prostě jim jen něco více koncentrovaně, aby se tam déle udrželi. Ve finále se ukázalo, že to bylo správně a není důvod nic zpochybňovat, pokud tedy nechci být zajímavější než článek

Fishky - Profil | Po 18.8.2014 9:16:35

- peleta je aktivní (rychlá) nástraha, zabetonovat ji do hlíny není příliš vhodné, mnohem lepší je kukuřice (když se hliněná koule po dvou hodinách rozpadne, kukuřice je stále OK a čeká na rybu - zatímco peleta už je kaput a v teplé proudné vodě se rozpadla.

- kapr v létě vyhledává prokysličená místa - proudnější úseky, jezy... to se psalo už v legendární 1000+1 radě pro rybáře, domnívat se, že nám kapry do proudu natáhne hrst pelet, co se během chvíle rozloží je úsměvné, ale to autor článku dobře ví ;-)

kaprus - Profil | Po 18.8.2014 9:00:22

Konecne sem se necemu docetl. Nejsem fidr
ale chystam se na to a dalo mi to. Bez fotek dobry:). #1

Thor - Profil | Ne 17.8.2014 11:48:15

Moc pěkný článek:-) Sám jsem takto chytal kapry na malé řece v proudu. Celý lov byl o to napínavější, že jsem krmil do cca.30cm vody a viděl jak hejno kaprů, které projíždělo úsekem řeky našlo krmný flek a začalo v něm rýt. Adrenalin byl o to větší, že jsem sekal v okmažik, kdy jsem viděl jak kapr nasál nástrahu (peleta, boilie) do tlamy, vše bylo krásně vidět. Kvůli čistotě vody jsem musel jít na 0,16vlasec s pickerem do 25g...Dostal jsem tam několik kaprů přes 60, jednoho přes 70 a největší z hejna cca.80-90cm mi nezabral nikdy, pouze mi drze projel metr pod nohama v hloubce po půli lýtek:-)) na fotce jeden z těch větších....