Diskuse k článku: Je skutečně třeba vnadit přesně?

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 7.8.2014

MIŇAS - Profil | Út 12.8.2014 13:41:08

raketa je raketa

Kreja - Profil | Po 11.8.2014 11:21:38

já chytám takzvaně rozptylovou technikou protože - když budeš mít u televize talíř s něčím na mlsání tak toho máš za chvíli dost ale když musíš pro každý kousek do kuchyně tak baštíš déle a zároveň jsi stále hladný .... jinak to hlavně používám jako zdůvodnění pro nepřesné hody

Looki - Profil | Po 11.8.2014 10:13:23

za chvíli přijde nějaký chytrák s inovací na téma zavážecí loďka a nabídne nám kvadrakoptéru http://www.peckamodel.cz/produkty/rc-modely-a-prisl​usenstvi/kvadrokoptery a to pak můžeme sypat futro jak je jen libo (a teoreticky můžem zavážet i na svazovkách, protože to nebude loďka a tudiž nic neporušíme. přesnost by byla vyhovující. chce se mi blííít, co se s rybařinou děje????????????

Martimo - Profil | Po 11.8.2014 6:12:22

Ja krmim na plochu cca 1.5m. A snazim se to sypat na hromadu at trci cca 10cm nad hladinu.hazu to na okraj a hromada slouzi zaroven jako bojka..;-)

numen - Profil | Po 11.8.2014 6:01:36

Já si myslím, že záleží na vodě
Většinou ta přesnost nehraje takovou roli. Na závodech při vzdálenosti přes 50 metrů mám velký rozptyl. Přesto ryby tahám. Jediné kdy se.soustředím na přesnost. Když ryba opravdu nejde. To pak je přesnost důležitá.

Looki - Profil | Ne 10.8.2014 19:08:00

Taky nefutruju vubec presne a zaberu mam dost. Hergot, jde prece oto, relaxovat a ne se strhat. Krmim v okruhu 4 metry a stejne hazim nastrahu na pokraj mista. Velke ryby jen težko najizdeji mezi male rybky a radeji zobou v klidu na okraji. Naopak ale krmit selektivni nastrahou jako jsou kouliz, tak tam uz asi o presnost jde (neznam podrobnosti).

Hykysek - Profil | Ne 10.8.2014 16:53:17

Krmit přesně? Já krmim na kruh cca o průměru 2 metrů. Dneska jsem nachytal 21 kapříků a kýbl krmení jsem měl pryč za 4 hodiny. Plno lidí mi říká, že mám zbytečně velký rozptyl, Ale já chytám a oni ne. A pak slyším jak nadávají, že mají krmné místo malé atd... ale když neznají revír? Pokud revír znám a vím, že tam ty ryby jsou můžu si dovolit i nějakou tu nepřesnost a borec co bude krmit sebe líp přesně na místo kde ty ryby prostě nejsou tak nic nechytne.

otoš - Profil | Pá 8.8.2014 21:28:16

...ano, je nutné vnadit přesně ...neumím si představit kapraře, jak hází kobrou boilí mimo krmní místo až na druhý břeh řeky, kde právě vláčím...:-))

Sopajs - Profil | Pá 8.8.2014 21:19:41

JÁ osobně krmím hlavně boilisem a preferuji spíš velké krmně místo ideálně používat kobru je to sice náročnější na zakrmení, ale rozhodně účinější než taková raketa .. nedávno jsem byl na soukromáku skalička u hranic a oproti kolegům co krmili raketou co nejpřesněji tak já jsem používal kobru a udělal obrovskou krmnou plochu a měl jsem rozhodně větší úspěchy ...

marmyš - Profil | Pá 8.8.2014 19:01:38

Přijedu na Mušov,nastřílím prakem krmení tak pět metrů průměr a potom se celé dopoledne snažím aspoň jednou trefit do krmného místa:-)

splavek - Profil | Pá 8.8.2014 18:56:55

BigD >> Hele já to myslel, tak trochu ironicky, tohle úsloví o širokém a velkém krmišti vzniklo tak, že jsem byl na rybách z jedním kamarádem plavačkářem-závodníkem a samozřejmě jsem nechtěl být za ořezávátko, tak jsem se snažil vnadit co nejpřesněji, no a když se snažíš až moc,až přes sílu, tak jak to asi dopadne, všude jinde než má. Tak to takhle komentoval. Tím širokým a velkým krmištěm.:-):-):-))))

Steel - Profil | Pá 8.8.2014 15:13:40

Když by se zakrmovalo s přesností na 10cm, je to úplně k ničemu. Když už by tu hromádku smetí na dně ryba našla, zásekem si ryby rozplašíš a pak čekáš zase půl hodin na záběr, než tu kupičku smetí na dně zase ryby najdou.

Podle mě je ideální rozkrmit větší prostor slabě a měnší prostor uvnitř krmit intenzivněji. Větši prostor rybu přiláká a menší prostor jí udrží tam, kde ji chceme mít v lovném místě.

Například u menší řeky, jako je Ploučnice proházím trochu kukuřicí pás široký 1m od břehu ke břehu, když ryby plavou, tento pár je zastaví. a dovedou je do místa, kde té kukuřice hodím o trochu více (místo, kde lovím).

Podle mě je prostě lov s kupcem smetí na jednom malém místě k ničemu. Jak teoreticky, tak prakticky. Možná se pletu, ale to je jedno, mě se to osvědčilo. Nijak nejsem zastáncem velkého krmení. Když ryby jdou, tak krmím jen krmítkem.

Ale když už dva feedry, mají každý svá lovná (krmná) místa a nebo větší krmné místo, přičemž jeden prut je přímo v místě a druhý kousek stranou na okraji.

RK - Profil | Pá 8.8.2014 10:30:20


Článek napsaný hezky, má to hlavu patu, jak to Milan umí.
Já osobně si z toho vezmu ponaučení, že krmit se budu snažit s absolutní přesností.
To znamená v mém případě s rozptylem a tím pádem nikoho neurazím, nemusím o tom tolik přemýšlet a vlk se nažere a koza zůstane celá .................A co na to ryby? Budou se muset přizpůsobit, ale ať nepočítají s metráky partiklu. To musejí popojet jinam...:)

BigD - Profil | Čt 7.8.2014 19:45:53

Já občas s feederem volím taktiku, že na začátku prakem rozkrmím kruh o průměru takových 5-7 metrů a při chytání se snažím trefovat krmítkem doprostřed. Mám pocit, že bych tím mohl zastavit ryby, projíždějící okolo a když budou pátrat po dalším soustu, je šance, že najdou nástrahu. Zatím mi to vychází, ale asi to není pravidlo. Příliš často neklipuji- mám obavu, že bych to nestihl odjistit, kdyby zabrala větší ryba.

BigD - Profil | Čt 7.8.2014 19:37:01

splavek >> Dík za článek- je to dobré na zamyšlenou.
Mám kamaráda kapraře. který vezme 15-ti litrový kbelík partiklu a drcených boilies a krmící lopatkou to všechno najednou napere tak nějak přibližně do místa, kde bude lovit. Pak si jde zapsat, rozložit nádobíčko.. atd. Za půl hodiny začne chytat. Výsledky nic moc, ale tuhle taktiku má zafixovanou a nikdo ho nepřesvědčí, že to jde i jinak. Prostě neberou a hotovo. Za rok zkrmí snad náklaďák směsi. Prostě poklad pro majitele revíru.

tucnak11 - Profil | Čt 7.8.2014 19:36:05

Ja jak idu na Kapřyki na Feedr tak krmim vždycki 4X3-4 m,většinou přenica,proso,kuka,pelety,do jedneho mista nehažu jen rosptylim na větši ploše,Mam nachystany kibl nastřylam prakem a potom raketou Spomb mimi a začnchystat pruty,kapřyki jak přyplavou tak je vidět jak voda se vařy tolik bublin,a ja idu do akcji.Krmim tak uš leta a pohoda.Zanim to vyssaji tak dostanou dalši varku,Bez přenicy na ryby nehodim je to super krmeni.

splavek - Profil | Čt 7.8.2014 18:28:31

Krmné místo musí být dostatečně široké a daleké, aby se tam vlezly ty kvanta ryb. :-):-):-):-):-):-)))))

ráky - Profil | Čt 7.8.2014 18:03:33

Šlapeto >> A hlavně tam vydrží déle.

Šlapeto - Profil | Čt 7.8.2014 16:39:24

Naopak jsem se při chytání velkých kaprů na koule naučil krmit do prostoru, ryby tzv. hledají a jsou méně obezřetné.

rommi - Profil | Čt 7.8.2014 13:31:09

I ♥ shimano :-)))