MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách

Cejn na pánvě

Diskuse k rybímu receptu Cejn na pánvě

Autor diskuse: 25525 ®2.6.2014

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 3 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N aguirre - ® St 24.8.2016 21:51:16
joch >>
To poznam, dik.
N joch - ® St 24.8.2016 21:44:16
aguirre >> nevim nasel jsem nejake video treba to nejak pomuze:https://m.youtube.com/watch?v=hdHgfPJ3iho
N já 2 - ® St 24.8.2016 21:37:38
aguirre >> Učil, ale mile rád a rychle zapomněl! Když rybu děláš bez kůže rychle se vysouší, to už je lepší kůži dát zvířeti sloupnutou z upravené ryby. Někde níž v diskuzi jsem psal, jak zpracovávám ryby...
N computerfish - ® St 24.8.2016 20:59:35
Takto je to správně. A šum s filetem na pánev. Někde kostru použije na salát. Já ne.
N aguirre - ® St 24.8.2016 20:56:03
já 2 >>
Ty si sa to predsa tiez ucil a o kozu prichadzas dobrovolne:-)
N já 2 - ® St 24.8.2016 20:17:24
aguirre >> To se neuč, přijdeš o spoustu dobrého masa a hlavně kůži...
N aguirre - ® St 24.8.2016 19:53:56
joch >>
O.k. To chce asi vela cviku. Zatial to nedam.
N joch - ® St 24.8.2016 13:53:34
aguirre >> polozim si tu půlku cejna pred sebe v miste kde byl ocas si ho chytnu vidličkou a od ní filetovacím nožem seříznu i kůži i šupiny
N aguirre - ® So 20.8.2016 20:33:33
joch >>
A.co supiny? Davas ich dole? Ako?
N švadlen - ® St 25.5.2016 20:56:52
Dnes jsem kuchal cejna 45 z Litické přehrady,už byl vytřený
N švadlen - ® St 25.5.2016 20:53:12
Sa(l)micka >> Když ten ocas nezatáhne tak použít rozbrušovačku.
N Anýzový dědek - ® St 25.5.2016 20:23:28
marmyš >> ..... -:)))
N Anýzový dědek - ® St 25.5.2016 20:21:53
švadlen >> Nádhernou klidně sežer.to je škodná. Bahenní je chráněná....a záleží na výskytu....)))
N já 2 - ® St 25.5.2016 19:47:05
Sa(l)micka >> V jedné knížce psaly, že nejlepší ze člověka je předloktí.
N Sa(l)micka - ® St 25.5.2016 19:46:03
já 2 >> Tak si připrav smyčku a Marmyš prej zatáhne ocas. Pánský přední je kvalitní maso, je brzy měkký, málo stojí, pouští šťávu, rychle se udělá a neleze mezi zuby.
N já 2 - ® St 25.5.2016 19:42:57
Sa(l)micka >> Začínám mít hlad!
N Sa(l)micka - ® St 25.5.2016 19:37:34
švadlen >> Nu, návod ze starý kuchařky je sice na karety (kuchařka, kterou napsal V. Vrabec vydaná v roce 1965), ale funkční by byl.

Návod zní takto:
Želvu pověsíme za zadní nohy hlavou dolů a jakmile hlavu vystrčí, dáme kolem ní smyčku a touto smyčkou jí hlavu co nejvíc vytáhneme z krunýře, načež ji u samého trupu odřízneme ostrým nožem. Po odříznutí hlavy necháme želvu dobře vykrvácet, k čemuž je zapotřebí celého dne. Krev zachytíme do podstavené nádoby, abychom ji mohli dále zužitkovat.
Usmrcenou želvu položíme hřbetem na prkénko a buď ostrým nožem vjedeme mezi vrchí a spodní část krunýře a spodní krunýř oddělíme, anebo sekáčkem odsekneme po stranách spodní krunýř od horního a potom ostrým nožem odřízneme želvu od spodního krunýře.
Při kuchání dbáme, abychom nepoškodili žluč. Odstraníme všechny vnitřnosti kromě jater a malých žlutých vajíček, pokud je v útrobách želvy najdeme. Krev, byla-li zachycena, upotřebíme k výrobě knedlíčků, a malá žlutá vajíčka vkládáme do polévky neb ragů krátce před jeho dohotovením.
Nakonec v krunýři zbydou čtyři nohy a ostatní maso želvy. Nohy želvy vložíme na 5 minut do vařící vody, abychom z nich pak mohli stáhnout kůži. Nejhodnotnější je maso z nohou, zbylé použijeme při přípravě polévky. Takto očištěné a dobře opláchnuté želví maso je připraveno k tepelnému zpracování.

Ale takhle Bohouš ani Žoržína neskončejí.
N švadlen - ® St 25.5.2016 19:14:09
Sa(l)micka >> A jak se kuchají ,rozbrušovačkou ?
N Sa(l)micka - ® St 25.5.2016 19:10:07
marmyš >> Zatáhne i vocas? To aby se to od nosu po ocas vešlo do metru?
N marmyš - ® St 25.5.2016 18:59:49
Anýzový dědek >> Nesmíš vše brát doslova,pánvička to srovná:-)
N marmyš - ® St 25.5.2016 18:59:03
Sa(l)micka >> Kdybys měřila mě,zatáhnu i ocas:-)
N Sa(l)micka - ® St 25.5.2016 18:57:24
švadlen >> Jo, už jsem chytla dvě želvy - elegansky, tak právě proto si dělam srandu :) Samo že jsem je zapsala do úlovkáče a na svaz to půjde, protože ty povolenky i pak kontroluju a opravuju celej MO. Ať spočtou i želvy. Jen holt je neměřim od hlavy po konec ocasu, ale jenom krunýř, neb palici vždycky zatahnou.
N švadlen - ® St 25.5.2016 18:52:23
Anýzový dědek >> Ta bahenní je vzácná a asi bude někde v bažinách,ta nádherná se ani nemá pouštět protože je to predátor. jenom nevím jestli by se měla změřit a zapsat do přehledu o ůlovcích,to by na svazu koukali.
N Anýzový dědek - ® St 25.5.2016 18:33:11
marmyš >> Nevím, ale je přísně chráněná (si myslím) :-)))
N marmyš - ® St 25.5.2016 18:29:07
Anýzový dědek >> Ta bahenní je jedovatá?
N Anýzový dědek - ® St 25.5.2016 18:22:46
Sa(l)micka >> Pokud je to želva nádherná (americká) , tak klidně, ale pozor na záměnu s přísně chráněnou želvou bahenní (naše).... :-))
N Sa(l)micka - ® St 25.5.2016 17:56:38
Anýzový dědek >> Teď mi vrtá hlavu, jestli pečenou želvu, nebo želví polívku. Neb tady je kapř, cejni a želvy.
N Anýzový dědek - ® St 25.5.2016 15:26:47
marmyš >> tak tak. .. zase tu máme líny, které rád s křenem... :-))

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 3 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všechny ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Podpora mládeže.

V průběhu závodu Method Feeder Cup proběhne sbírka rybářských věcí, které následně věnujeme rybářským kroužkům v našem okolí. Jestliže nepotřebujete staré pruty, splávky, háčky a další věci, které vám...

Čest Tvé památce..

Ivoši, přeji Ti tam nahoře splnění snu, který si přetvořil do textu své písně: "Jedno přání na srdci mám, tak mě poslouchej. Může se zdát trochu pošetilý, přesto ho mám.
Chtěl bych být řekou,...

pozdrav

Posílám pozdrav tam nahoru Ivošovi S........nikdy nezapomenu :-(

Odešel Rybář

Dnes nás náhle opustil kamarád, rybář a skvělý muzikant Ivo Sláma
Všichni,kdo jste ho znali, věnujte mu tichou vzpomínku…

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniFOX Bivak RETREAT XL Euro se slevou 37% !

Za 12 975 Kč s DPH.
Pro registrované zákazníky za: 11 951 Kč Retreat XL Euro má vnitřní ložnici s pevnou podlážkou, která je na pevný zip a dá se kompletně oddělat. Tato ložnice je upevněna na vnějším plášti bivaku pomocí poutek, takže se dá lehce namontovat i demontovat.


akce, rybareniŠpičkové čelovky zn. PETZL včetně novinek

Největší devizou značky PETZL je vysoká kvalita používaných materiálů, kvalita výroby, jedinečný vzhled výrobků a jejich funkčnost, jednoduchost, praktičnost a pohodlnost.


Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
DORADA atlantic, s.r.o. - BIG GAME FISHING DORADA atlantic, s.r.o. - BIG GAME FISHING

Mezi rybáři z celého světa se už ví, že otevřené moře za průlivem mezi ostrovy Santo Antao a Sao Vicente a otevřené moře za ostrovem Sal je...