Diskuse k článku: Změna je život

Diskuse k článku Změna je život

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 10.5.2014

mirmen - Profil | Ne 18.5.2014 15:47:39

Nelze než souhlasit.

Na oblíbeném místě, kde znám perfektně profil dna a mám "horké místo" , krmím osvědčeným krmením pro bílou rybu s přídavkem partiklu. Prokrmuju podle potřeby, snažím se místo nezasytit a přidávám krmení dle toho, jak četné jsou záběry a jaké ryby najednou.
Většinou lovím jen na jeden prut, protože obsluhovat dva feeder pruty často nelze.
Zažil jsem, že aktivita ryb uhasla z okamžiku na okamžik, jakoby vypnutím vypínače a následovalo několikahodinové období bez záběru.

I když jsem zkoušel prochytávat další místa nebo jsem přešel např. na boloňku a lov v proudu u protějšího břehu, tak "ryba jakoby nebyla".

Něco podobného se stalo na letošním Labském poháru v HK , kdy v sobotu několik desítek závodníků bylo bez jediné rybky a na předních místech se ten den umístil i rybář, který měl jen několik ouklejí. Přitom profi směsi, profi vybavení, návazce 0,08 - 0,010, nástrahy červi či patentky .. vnadění na úrovni ... .
Druhý den byl o něco lepší, přesto ale řada závodníků nestáhla ryby ke břehu a vyhráli chlapci, kteří sjížděli stopu na odhoz několik desítek metrů od břehu s cca 7 kg ryb za 4 hodiny.

Mnozí asi vědí, ža na průměrně zarybněných vodách se při závodech dá nachytat mezi 4 - 10 kg za dobu lovu a ti, kteří mají štěstí na vylosované místo a zvolí správnou strategii a taktiku, se mohou dostat i nad 15 kg.

Den před závody jsem chytal na místě o kus níže, ze stejného břehu.
Přestože jsem měl celkem slušné krmení, ryba mi najela na místo až za cca 1,5 hodiny a dostal jsem pouhé 4-5 ryb ( skalák a menší cejni ).
V podvečer jsem byl na jiné řece opět s tím, že cca 1 hodinu trvalo , než přišel záběr a chytil jsem jen několik ryb.
Jsou dny, kdy to nejde a kdy je možná vhodnější změnit místo lovu ( jít do proudu, pod peřeje ... ) .




marek_maly - Profil | St 14.5.2014 10:57:24

Super článek, nedavno jsem začal s rybolovem - kaprařím na těžko, začínám koketovat s feederem a angličákem a tento článek mne v tom jen utvrdil , díky

Jarda Š. - Profil | Po 12.5.2014 14:32:28

tym >> Milan Tychler - >> Výborný článek, vysvětlující mj. třeba to, proč jsem v sobotu nezachytal (čekal jsem intenzivnější braní kaprů na RMV kaprem dobře zarybněném, proto jsem dal hrubší futro a ještě nastřelil kukuřici prakem, jenže kapři hlad neměli, takže jsem si tím naopak flek "zazdil").

Levandulak - Profil | Po 12.5.2014 14:07:31

Docela mě překvapila ta část, že když není ani náznak záběrů, že měnit dílku návazců je zbytečné. Mě to zase naopak docela funguje :-)
Já si myslím, že je to vždycky o rukách co to tam házejí. Ikdyž dva dělají totéž výsledkz jsou trochu jiné .-)

WOLF 1980 - Profil | Ne 11.5.2014 18:40:27

Parádní článek jako vždy. Dole to kluci psali perfektně. Já jsem taky jako kluk chytal na těžko na plavku. Pak přišla doba kaprového šílenství v podobě stojanů hlásičů a všeho ostatního. To jsem kupoval různé časopisy a slintal nad velikostí ryb. Pak jsem našel upoutávku na MRK, zaregistroval se, shlédl první videa a pak to přišlo. Feeder Tychler Maťák a byla změna od slintání k rybám. Díky

Luckyman - Profil | Ne 11.5.2014 14:16:48

V době svých začátků jsem navštěvoval stále stejný revír a chytal vždy na těžko, obvykle sestava vlasec 0,28, krmítko, háček1/0. Bylo i pár slušných ryb. Jenže pak přišlo období kdy jsem měl několik docházek bez ryby. Změnil jsem revír a objevil plavanou - většinou na odhoz z angličákem a výrazně zjemněnou sestavou. A opět jsem chytal, a více ryb a slušnějších než předtím. Od té doby se nebráním změnám a uvažuji o nich kdykoliv když to nejde podle mých představ.

ropušník - Profil | Ne 11.5.2014 12:54:37

Já to mám jako Blue. Začínal jsem chytat na plavanou dlouho jsem na ni chytal ale pak jsem uviděl video o vláčení a mě se to hrozně líbilo tak jsem si koupil menší přívlačový naviják s přední brzdou a prut 2,4 m max. zátěž 5-25 g silon 0,18 mm a dále nějaké woblery,rotačky,plandavky,gumy a nějaké blbosti k přívlači a dodnes to všechno používám a nelituji toho že jsem vyměnil prut na plavanou za vláčák právě na opak jsem rád že nyní se zabývám jenom přívlačí.

Blue - Profil | Ne 11.5.2014 12:33:58

Já hrozně nerad měnim,nikde není psaný že každá změna bude vždy k lepšímu a tak jsem dlouho otálel a nechtělo se mi měnit kaprové pruty za přívlač..Ale po dvou letech přemýšlení a sledování vláčkařů :) jsem se na to dal taky a nelituji sice mě pořád bolej nohy ale ten adrenalin stojí za to kaprař to má jednoduché- příjde hodí a čeká kdežto vláčkař musí dravce najít a vydráždit je to prostě aktivnější lov..Ted se už dva roky řadim mezi vláčkaře a nelituji -stále se ještě učim ale záběry už jsou sice jsem se nesetkal a nejspíš ještě nějaký čas nesetkám s bájnou metrovkou ale kdo ví co bude až začne sezona :) krom rybolovu se mi na vláčení moc líbí ty věci kolem vody by jste se divily co je všechno vidět když jdete 3-4km. podél řeky...

Hackl - Profil | Ne 11.5.2014 12:04:23

to se mi stalo včera chodím se sousedem na ryby a vždycky jak s ním jsem tak on chytá a já se jen dívám a když jdu sám tak mám špony.byl jsme 3dny na rybách a uspěch..příjdu s ním a on tahá amury kapry a já sedím...nechápu

kohzu - Profil | Ne 11.5.2014 11:53:40

Pekni clanek 1

Husajn - Profil | Ne 11.5.2014 11:50:39

Opět padádní článek :) děkuju