Malí lososi vypluli z inkubátorů

Autor diskuse: JaMi - Profil , 13.4.2014

Honza7 - Profil | Út 13.5.2014 16:00:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

JaMi - >> Ahoj, možná že by jsme se mohli poučit a zkusit takovým způsobem zarybňovat i pstruha potočního. Mělo by to několik výhod. Vyloučíme přenos virových onemocnění ( viz v poslední době MORAVA A SLEZSKO s VHS ). Použili bychom původní genetický materiál. Nedocházelo by k vypouštění ryb o jedné generaci. Po čtyřech letech by zase plavaly v tocích různé ročníky pstruha potočního.
Nejpodstatnější se mi ale jeví, že ryba která je svém revíru od vykulení si zvykne v té vodě na daný potravní řetězec. V případě pstruha, který byl odchován na granulích nastane problém s přizpůsobením. Nejdříve bude z větší části vychytán a to co zbude pouze přežívá, nevím zda-li taková ryba držena po několik generací v umělém chovu je se schopna plnohodnotně vytřít.

ouskin - Profil | Ne 13.4.2014 23:35:00

Ať z nich jsou pořádni macci !

hering - Profil | Ne 13.4.2014 23:15:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

95% je hezký,ale je třeba taky dodat,že letos netekla Kamenicí žádná sněhová,velká voda.Dále,že se do schránek umísťují jikry již ve stádiu pokročilého a dostatečně vyvinutého očního bodu.Tedy již s téměř nulovou mortalitou.Těch 95% je v líhní téměř jistota. Ono by to procento bylo asi jiné kdyby Kamenicí šly jarní povodňové vlny,které se letos nekonaly.