Březnový lov kaprů 1

Diskuse k rybářskému videu Březnový lov kaprů 1

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 1.4.2014

Jurašek - Profil | Út 30.12.2014 23:59:42

Zdravím pánové,
Myslím si že je jedno jestli se chytá na svazové vodě nebo na soukromé revíru. Jde o to že rybaření by se mělo brát jako odreagování od každodenní rutiny. Náš revír je velmi kvalitně zarybněn ale přesto si s kamarádem 2x za sezónu vyrazíme na soukromý revír zalovit. Jde o to abychom si zpestřili rybaření. A další věc je ta, že i přes to že se může jednat o soukromý revír, který je velmi kvalitně zarybněn tak záleží na mnoha faktorech aby člověk nachytal spoustu ryb. Je to o člověku jak si to chytání připraví.
Pokud tam někdo do vody nahází " tuny " šrotu, koulí atd. na zakrmení místa, tak je větší pravděpodobnost, že chytí více ryb, než ten co zakrmuje pouze krmítkem.
Letos jsme byli na 3 dny na soukromém revíru a každý jsme chytily 34 ks kapra tak jsme byli rádi za každého že jsme ho vytáhli. Jeli jsme si za chytat tak jsme si zachytali.
Mě osobně se video líbilo a zrovna letos jsem v kempu Brodský byl a bylo to super.

S pozdravem Jirka

JanK - Profil | Út 28.10.2014 17:41:07

Každému, co jeho jest...
Za dětských let jsem proseděl týdny u vody, chodil na brigády, obíhal svazovky a na zadku měl mozoly.
Nyní mám čas 4x do roka maximálně na jeden den. Pokud mi soukromý revír je schopen nabídnout pěkný zážitek, díky za něj. Dám za to zhruba to samé, co za roční povolenku na svazovku.

Pozval jsem kamaráda na Hrušovský rybník, vytáhl a vrátil vodě krásné kapry a jesetery kolem 80cm, byl nadšený. Když strávil následující víkend na jihočeské svazové přehradě s pár cejny, je jasné, kam ho to táhlo. Pokud je nabídka, bude i poptávka.
Za tento rok jsme na soukromém Hrušovském rybníku viděl na břehu kolem 30 ryb ani jedna nebyla potlučená nebo s rozpíchanou tlamou, tekže níže uvedený argument je nesmysl.

Jak vidno i po půl století tu mohou být tak pitomé spory, jako jestli lepší je kanec se zelím nebo na šipkové omáčce.
Petrův zdar!

Smrtak - Profil | Pá 18.7.2014 1:37:16

Bullteriér >> Hadzat v dnesnej dobe odlišný názor na závisť je v móde. Viac k tomu písať nebudem.

Porovnávať nejaký prerybnený sukromak v CR/SR, kde ryba nema co zrat, a anglicku vodu kde je par ryb je trochu mimo.

Bavil som sa s chlapikom co prisiel z prvej navstevy sukromaku niekde v madarsku, resp. pri hraniciach so Slovenskom. Za cca tri dni chytili dvaja 27 kaprov cez 10kg. Prvym kuskom sa tesil, potom to bola rutina.

Ale nie, mas recht. proste vam zavidim uzasne rozpichane ryby co nemaju co zrat :D Co je uz len az umenie chytat na uzivnej vode kde plava par velkych ryb v porovnani s hadzanim do prerybneneho bazena.

Aimtop - Profil | Čt 17.4.2014 17:59:48

Snad se nikdo neurazí, když tady uvedu, že to je natáčené na http://www.campbrodsky.cz/ Dělá se tady reklama jiným soukromkám, tak nevím proč se tato tají. Jak tady bylo řečeno, všichni ti strhaní a unavení podnikatelé, těžce pracující nemají čas čekat na svazovce, tak ať si na ten Broďák zajedou splnit svůj kaprařský sen.

FOUSATEJ HAT - Profil | Út 15.4.2014 20:44:16

mzxy >> No osobně nejsem moc velkej zastánce soukromáků, ikdyž jsem to byl prubnout. Neni to tak jak povídáš. jedinej rozdíl mezi soukromákem a svazovkou je ten, že na soukromce nepřevládá bílá ryba. ale ty nálady ve žravosti kaprů jsou uplně stejný jak na svazovce, nemůžeš přeci bejt nechci říct tak hloupej, aby sis myslel že někdo vysvětlil rybám že jsou na placený vodě a že museji žrát aby vydělali majiteli peníze :-))
Něco jinýho by bylo, kdyby tam majitel měl ty ryby na nějakou smlouvu a pracovali tam za mzdu, to pak asi jo, to by museli žrát furt :-))))

petr07 - Profil | Út 15.4.2014 14:30:53

mzxy >> Ber to tak,někdo na to prostě má.

Zajda - Profil | Po 14.4.2014 18:48:47

Martin M. - >> Martine, bude zítra nové video? Dík...

Lexoun - Profil | Út 8.4.2014 23:32:23

Mogulovec >> ano,většinou stačí 5gr torpila a broček.L

mzxy - Profil | Út 8.4.2014 21:38:16

soukormý revír, to je situace jako když chlap musí jít do bordelu...zaplatí si a má to jisté...

Petekol - Profil | Út 8.4.2014 21:29:34

Hezký video.Jak jednoduchá je ta kaprařina.

štěda - Profil | Út 8.4.2014 19:54:55

Co to tady vubec řešíte je snad jedno kde chytá ne je to jeho věc! Jste někteří jen banda zavistivců! A neni to jen tak že se odnašejí ryby jen z svazových vod ale taky i ze soukromých prostě lidi jsou hovada a pro peníze udělají vše! Míro má super video a ví co děla, tak nezavidte! :-)

Piškothonza - Profil | Po 7.4.2014 20:59:46

standis >> ahoj,už jenom tím,jak si vynucuješ pozornost jak malej kluk,hledáš chyby na druhejch,abys obhájil chyby svoje,jsem rád,že jsem to napsal...takovejch rybářů jako jsi ty nebo já jsou mraky...jinak video Kratěnů,je pěkný...

Merglis - Profil | Po 7.4.2014 15:17:31

uvítal bych video, kde bude popsáno jak lovit pomocí boilies na větší řece, např. Labe nebo Vltava
pokud je tu někde video/článek, o kterém nevím, budu rád, když mi ho někdo zašle do pošty :)

fotojakes - Profil | Po 7.4.2014 9:12:38

FRANK71 >> zavádějící? Já napsal svůj názor a na rozdíl od mnohých, kteří soukromé vody odsuzují to mohu i porovnat. Jinak ta půlhektarová voda má hektary skoro dva a také tam plave lysec, kterého ještě nikdo nelapl:-) Stejně jako tam plave vysoký šupináč, kterého jsem chytil 4x.

FRANK71 - Profil | Ne 6.4.2014 23:57:13

fotojakes >> je vidět, že máš klubovku a proto co uvádíš je zavádějící. Až na tom půl hektarovým rybníčku budeš mít tři kapříky, pak to bude umění je chytit.

standis - Profil | Ne 6.4.2014 23:46:30

Piškothonza - To jsem nějak nepochopil tu větu:"zatímco, tito dva pánové vědí co dělají,u tebe si tím nejsem tak jist". Tím jsi myslel to video? To se samozřejmě srovnávat nedá (psal jsem o mých začátcích). Ale pokud jsi tím myslel pouštění ryb, tak to opravdu nechápu. p.Kratěna ví co dělá, takže s rybou může klidně v náruči k vodě, a u mě si nejsi jist? Že to zvládnu, nebo co? To jsi z toho videa poznal? Myslíš, že za 40 let rybaření neumím pustit rybu?

O tom, že jsem dával kůži na trh, o tom se nepřu. Ale když někdo (p.Kratěna) dělá stejnou chybu, (podle tebe strašný prohřešek) takže jemu nic nevytkneš? Proč? Kvůli jménu? Myslím si, že by Ti to asi tak lehce, jako v diskusi u mého videa neprošlo, a to Ty nechceš!

arnošt - Profil | Ne 6.4.2014 16:00:31

S těmi kapry je to jak píše kolega fotojakes.Na Vrbenský jezdím tak 3x do roka a od kluků správců vím,že tam jsou kapři,které nikdo nechytl třeba 3-4 roky.Naopak jsou tam trotlové,kteří jsou venku alespoň 10x za rok.
Pak chodím na svazovku,kde jsou největší kapři nějakých 15-18 kg,rozlohou revír podobný jako Vrbno a ty nejtěžší kousky už měl venku také kde kdo.
Jen jeden rybník se jmenuje svazovka a druhý soukromák.Jeden je za 1000 na den a druhý na povolenku.Ale těm kaprům v nich je to jedno,chovají se stejně.Jednou berou a jindy ani omylem...:))

arnošt - Profil | Ne 6.4.2014 15:46:13

hanýz 1 >> Mě se to samozřejmě líbí asi jako Tobě,ale zabránit se tomu nedá.
Dneska ho přetáhneš klackem a zítra jí chytí a prodá někdo jinej.Je to věc nabídky a poptávky.
Horší by ale bylo ,pokud by ho místo odvozu čekala rána kladivem do hlavy... :((

molca - Profil | Ne 6.4.2014 15:24:50

hanýz 1 >> no vidíš a věř tomu kdybych tam seděl, já tak ryba plave ve vodě a ten pán už chodí bez hlavy. :-))

blboun - Profil | Ne 6.4.2014 11:28:10

hanýz 1 >> Tak tohle je pěkná blbost, kvůli tomu, že je někdo jezdí na soukromé revíry, podporuje tahání trofejních ryb z revírů? Haha stejnou logikou vám řeknu, že když chodím rád po horách tak podporuju obsazení Tibetu Čínou...........to že se někdo nějak chová já nepodporuju tím že jdu na ryby........

blboun - Profil | Ne 6.4.2014 8:05:30

Nikdo >> Přesně tak, taky chodím s přítelkyní, nemá povolenku a zatím jí to moc nejde. Takže když na soukromém prom.dá záběr nebo něco uteče tak to tak nenaštve. A má šanci se to naučit. Neřeším velké ryby, ale potrénovat na kapřících okolo třech kil to je pro nás supr. A když přijde větší je radost a fotečka........

hanýz 1 - Profil | Ne 6.4.2014 7:34:52

Byl jsem svědkem,jak rybář po chycení patnáctky,rybu zasakoval a okamžitě volal.Za hodinu tam byl poskok ze soukromáče.Vyplatil,naložil,odjel.Tohle se děje ve velkým.Kdo jezdí na soukromáče,podporuje tuhle prasárnu!!!!

fotojakes - Profil | Ne 6.4.2014 0:48:30

Fishky >> napsal jsi to přesně, jediným rozdílem mezi soukromkou a svazovkou je ta mlha kolem obsádky dané svazovky (na soukromkách mlha není, majitel se snaží informace šířit). Jenže pokud se zaměříš na určitou vodu, budeš sbírat informace, zjistíš, že to je jedno a to samé, i ty trofejní ryby se na svazovkách lapou opakovaně, jen tam není ten člověk, který by ty informace sumíroval a šířil dále, aby dělal té vodě reklamu.

Ryby ani příroda moc nevnímá jestli se o vodu stará Franta, nebo MO Horní Dolní. Snad jen ta hustota obsádky, ale na druhou stranu svazovky počty kaprů často převyšují i soukromky, tedy v prvních týdnech po vysazení.

Vše je to jen o pocitech každého z nás, nelze tomu přiložit nějakou vyčíslitelnou hodnotu!!! A rybám do hlavy nevidíš, protože i na vodách jako je vrbenský se vyskytují ryby, které se podaří lapnout jedinkrát za dva-tři roky, stejně jako labe brázdí šupináči, které se za jednu sezónu otočí desetkrát na břehu.

ondraZ - Profil | So 5.4.2014 23:29:30

*Shimi* >> jj já jsem v Peci pod Sněžkou a kvůli toho taky budu brát celosvazovku a chtěl bych to poobjíždět :)

tvistr - Profil | So 5.4.2014 23:21:27

chujar >> protože se to do koulísu nezapíchne... :))))

chujar - Profil | So 5.4.2014 23:18:18

tvistr >> proč by to mělo být myšleno z prdele?

tvistr - Profil | So 5.4.2014 22:54:54

chujar >> to je myšleno jako tak z prdele ??? ne ??

Nikdo - Profil | So 5.4.2014 21:57:38

Súhlasím s Tebou Bolboun. Väčšinu mojich vychádzok tvorí zväzová povolenka a pre oddych chodím s manželkou, ktorá taktiež chytá na súkromáky pre oddych a pekné foto a čo je srande veľa ľudí sa mi smeje, lebo vianočného kapra som si bol zakúpiť na tržnici, lebo čo chytím tak púšťam späť, aby poslali starého otca . Ale ako nikde si tak neoddýchnem od ľudí a od stresu ako na rybách.

blboun - Profil | So 5.4.2014 18:29:49

Nechápu co tady řešíte, všichni na každé diskuzi nadávají jak je všude málo ryb, jak jsou všichni masaři, jak je všechno na h...o a tak dále. Když je možnost si zachytat na revíru, kde se všechno pouští a kde je spousta ryb, tak se to tady kritizuje..... nechápu
Já to mám tak z sedmdesáti procent svazovky a třicet procent soukromáky. Proč si semtam nezachytat v pohodlí a nevytáhnout si pěkného kapra nebo amura? Tady na olomoucku jsou soukromáky kde v týdnu není ani noha, takže krásná ničím nerušená rybačka......

arnošt - Profil | So 5.4.2014 17:47:40

Pro mě má ryba rozdílnou hodnotu z každého revíru.Vždyť je každý jiný,šance na chycení velké ryby v každém jiná.V každém revíru na který jezdím mám nějaký ten osobáček a ten bych pokaždé rád překonal,protože rád soutěžím,i kdybych se měřil jen sám se sebou.Je revír,kde jsem proseděl stovky a stovky hodin a největšího kapra tam mám 60 cm.A jinde třeba skoro metr a času jsem na to strávil méně.Vážím si obou stejně...
Je to prostě revír od revíru a celkem je mi jedno,jestli je soukromý nebo svazový.Voda je pro mě mokrá všude stejně.

Fishky - Profil | So 5.4.2014 17:19:46

fotojakes >> Krása lovu na svazovce je už v samotném faktu, že nikdy nevíš, co v té vodě před tebou plave, zda tam vůbec nějaká štika, kapr, candát či sumec je, zda zrovna tu o které jsi slyšel, viděl či kdysi měl na prutě zrovna včera někdo nevytáhl a neskončila na grilu. Je to mnohdy dlouhá a náročná cesta s nejistým cílem a o to víc pak těší výsledek. Soukromák, ať je to lavor či zarostlá voda, lépe či hůře zarybněná, hlubší či mělká s křišťálově čistou vodou či podkalenou je stále jen soukromák a tedy uplně jiný level. Znám hodně lidí, kterým to na soukromáku bere jako o život a na svazovky pomalu ani nejezdí, páč tam jim to nebere, ale neznám ani jednoho, kterému by to bralo na svazovce a se soukromákem si nemohl poradit ;-)
Kamarádovi, kterému se nedaří na soukromé vodě plné štik přes metr chytit jednu z nich zvedni náladu faktem, že soukromka je jen odvarem svazovky. Až poprvé půjde lovit tu metrovou štiku na svazovku, a uloví ji... ta bude mít teprve hodnotu a pak je to životní ryba (stejně jako pro mnoho jiných rybářů, kteří za rekordy nejezdí na soukromáky).

javasaki - Profil | So 5.4.2014 10:23:18

*Shimi* >> To že žiješ ve Vrchlabí neznamená že je tam někde větší voda . kdybys poslouchal tak tam říká rybník v podkrkonoší a ne v Krkonoších .Tak že to může být třeba
Brodský v Červeným Kostelci nebo Lužany je tam toho víc jen si prostudovat trochu mapu. Lovu zdar.

hit - Profil | So 5.4.2014 10:01:51

Ohledně lovu na soukromáku-je to jak jít s prostitutkou-šance něco chytit je mnohonásobně větší.Ale zkusit se má asi vše.Taky jsem jednou zkusil soukromák a už mě to neláká.Ano, nachytal jsem kapry kolem 80 cm.-ale radost mám daleko větší z 65tky na řece.Video ale celkem povedené.

*Shimi* - Profil | So 5.4.2014 9:27:31

ondraZ - >> Tak to nejsi sám, protože já žiju ve Vrchlabí a o žádné větší vodě taky nevím. Jediná velká voda je přehrada Les Království, ale to je svazovka a potom s přivřením oka Dolce u Trutnova, ale to je taky svazovka. Může mi někdo ze zde přítomných napsat o který rybník se jedná? Klidně do SZ.

s4m4n - Profil | So 5.4.2014 7:21:34

molca >> Tvrdit to s tak naprostou jistotou,s jakou to tvrdíš je opravdu sporné :-)... samozřejmě,že máš pravdu co se týče nas...o v rukách ale svým určitým způsobem to o výbavě apod. je ! A za tím si stát budu i kdyby ses na hlavu postavil :-)...

molca - Profil | So 5.4.2014 1:38:16

chujar >> Místo drceného boilie, můžeš do punčochy nasypat třeba Method mix. Samozřejmě zapíchnout se to může ale pravděpodobnost je taková že bych se stím vůbec nezabýval