MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách

Diskuse k článku: Kukuřice tak trochu jinak

Diskuse k článku Kukuřice tak trochu jinak

Autor diskuse: Fishky ®19.3.2014

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 27 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N Pikin - ® St 7.9.2016 16:04:37
Chtěl bych se zeptat jestli pod háček dáváte tuhle kukuřici, kterou jste krmili nebo jestli tím jen krmíte a pod háček dáváte nějakou jinou kuku, třeba kupovanou ze skleničky?
N JirkaV - ® Čt 10.3.2016 15:12:08
Krl >> Po dvou měsících už to nekvasí petka vydrží tlak několik atmosfér vždy vyleju vodu ještě se mi nestalo že by to bouchlo někdy to mám schované i týden u vody a nikdy se nic nestalo.
N Krl - ® St 9.3.2016 13:07:41
JirkaV >> Nebouchne to,když je v létě teplo?V autě by to nebylo nic příjemného.
Jinak ale dobrý,jednoduchý nápad.
N JirkaV - ® Čt 3.3.2016 11:29:01
Já uchovávám fermentovanou kukuřici v pet láhvích i s nálevem mám to ve sklepě .Když jdu na ryby
vezmu jednu nebo dvě petky.
N Heršvec - ® Út 23.2.2016 20:43:31
Takže jsem provedl hokus pokus s uskladňováním fermentovaného partiklu mimo nálev, konkrétně v pytlíkách ze silnější fólie. Mám takovou mašinku na vakuování a zavaření takové fólie. Takže jak to bylo doopravdy. Na konci listopadu jsem si naložil vařenou kukuřici do jednoho kýble a do druhého kýble jsem si naložil řepku a konopí. Oboje se fermentovalo v nálevu kefíru a vody v poměru 2:1 (2 díly kefíru, 1 díl vody). Před 10 dny jsem se odhodlal zkusit si menší množství z každé várky zavařit do pytliku a sledovat co se bude dít. Řepku s konopím jsem ještě zalil trochou chilli omáčky, myslím, že by to mělo přispět lehce jako konzervant, omáčka sama jich pár obsahuje. Kukuřici jsem zavařil jen s trochou nálevu. A výsledek? Po 10 dnech nikde stopy po plísni nebo opětovném kvašení. Pytlíky se nenafukují, ba naopak se smrskávají. Skrz pytlík s kukuřicí byl cítit takový divný zápach jako by se chystala plesnivět tak jsem pytlik na zkoušku otevřel. Puch najednou zmizel a jediné co bylo cítit byl nasládlý pach mlíka a musim říci, že jsem z toho i lehce cítil máslo. Pytlík s řepkou a konopím stále smrdí jako chilli omáčka. Takže odpověď na mojí otázku: "Dá se skladovat fermentovaný partikl mimo nálev při pokojové teplotě?", je: "Ano, dá", ale nevim jestli to bude dlouhodobá záležitost, to ukáže jen čas. Třeba jsem tímto pomohl i někomu dalšímu. Lovu zdar.
N LudoO - ® Po 18.1.2016 19:30:33
Pro kvasitele kukuřice možná malá vychytávka.
Nakládám kukuřici do této nádoby :
http://www.prohopo.cz/cs/p-2579-konev-50l-ph-s-uchy​-kosh-50/
a pořídil jsem si na ni náhradní vnitřní uzávěr za 14,- Kč.
Do něho teď navrtám díru a dám kvasnou trubici a kolem zaleju voskem.
Takže 100 % jistota správného kvašení jak u vína.
No a na přepravu v autě dám druhou zátku. Nevyrtanou. Takže žádný zápach ani vylití do auta nehrozí.
Již nastal kvasný čas.
N king76 - ® Čt 31.12.2015 18:43:49
Danny B >> Měli by to dělat v kilovkách a né 800g.Jinak ty koule šlapou na amury.
N Smrtak - ® Čt 31.12.2015 13:05:22
Danny B >> 800g balenie? To sa u vas producenti predniehaju kto viac ojekabati zakaznika? To by som nekupil uz len z principu.

Aby oms nebo luplne mimo temu, Pohodak: kvasit to nebude, ak to vysusi uplne. ak to osusi a zavakuuje, tak mu to zhije/skvasi/splesnivie. Vyber si, vysledok bude zrejme zavisiet od toho, kolko tam ostane kyslika a ktoremu organizmu sa bude darit. Tepelena sterilizacia je riesenie, hodit to do tlakaca tak na 40min. minimalne a ma to sterilizovane na rioky.
N Danny B - ® Čt 31.12.2015 8:43:19
já mam 800 g boilie na amury v příchuti vodní rákos takže vpoho :-)
N pohodak - ® Út 17.11.2015 13:46:54
Heršvec >>
Ja by som to riesil v tvojom pripade 2 moznostami
1 Zavarit napr do flias a vysterelizovat a mas pokoj.
2 Daj to do mrazaku a mas pokoj ale bez vody na sucho inac sa to dlho rozmrazuju
Ale ked mas doma nejaku tu masinku na vakum tak treba odskusat a pochvalit sa. Pokial to bude suche a bez vzduchu nebude to kvasit.
N Dart Ness - ® Ne 15.11.2015 11:52:29
haldorádo >> Díky.
N Starc55 - ® So 14.11.2015 19:22:42
Heršvec >> Díky.
N drvoštěp - ® So 14.11.2015 19:18:06
Heršvec >> A to mám ještě zbytky dipů a tím si na jaře vylepším kuku podle chuti ryb ;)
N Heršvec - ® So 14.11.2015 19:12:15
drvoštěp >> No konečně jsem se někam dostal. Díky ti.
N drvoštěp - ® So 14.11.2015 19:05:33
Heršvec >> Já bych se toho nebál.Protože sám jsem menší množství(2kg) nechal v dóze v ryb.tašce a po měsíci to bylo stejný jako v sudu.
N Heršvec - ® So 14.11.2015 18:26:35
LudoO >> Jak řikám, já mám fermentaci odzkoušenou, takže o tu mi nejde, mě jde o uskladnění po malých částech mimo velkej kýbl kde to kvasilo. O nic víc mi nejde.
N Heršvec - ® So 14.11.2015 18:24:18
Starc55 >> Přijímám, budiž ti odpuštěno.
N LudoO - ® So 14.11.2015 17:58:01
Heršvec >> Nevěř Starcovi 55. Neustále opakuje tu svou mantru, že to musí vonět. Je to nesmysl. Může to smrdět, pokud to nebude po acetonu, a amuři ti budou brát jak diví.
Mám to osobně vyzkoušené. Dál již nebudu reagovat.
N haldorádo - ® So 14.11.2015 11:56:17
Dart Ness >> čavko,,,, kolega od vody ,,,kludne môžeš postupne pridávať,, nič sa tomu nestane ,,,tiež tak robím,, ale vždy si pridam tak 2 dcl kefíru treba si dať pozor, aby kukurica bola stále pod vodou ,zostala mi kukurica už vykvasená,,, tá pôjde do pivnice a na jar len uvarím ďalšiu várku a doplním sud,,,,,,,,,, žiadné strachy,,,,prajem Ti vela krásných úlovkov
N Starc55 - ® So 14.11.2015 10:11:50
Heršvec >> Čtu všechny příspěvky velice pozorně. Nechápu tvoji negativní reakci. Bereš to moc osobně. Přijmi moji hlubokou omluvu chlapče.
N Dart Ness - ® So 14.11.2015 8:18:58
Kvasaři , měl bych dotaz. Mám asi 50 kilo kukuřice,ale nemám jak a kde a v čem to uvařit najednou. Je možné to vařit "po trochách" a bečku postupně plnit vždy další uvařenou várkou kukuřice? Jde mi o to, jak se to asi bude v bečce chovat,kdyby 1. uvařená várka kukuřice začala pomalu kvasit a do toho bych přidával čerstvě uvařenou? Díky za případné info (jestli to tak už někdo zkoušel)...
N Heršvec - ® So 14.11.2015 5:24:21
Starc55 >> Díky za přednášku, ale zcela zbytečnou. Kdyby sis přečetl můj první příspěvek zde, tak bys zjistil, že fermentaci už jsem prováděl a zcela úspěšně. To co píšeš o hygieně jsem ani nedělal když jsem potřeboval odebrat tak jsem část vylil přes cedník, vysbíral zrnka a zbytek dolil studenou vodou z kohoutku a posadil do rohu pokoje kde zima opravdu nebyla a vše bylo ok. žádnej smrad, žádná plíseň. Moje otázka zněla zda se s tim něco stane pokud tu zakonzervovanou kukuřici vemu a rozpytlykuju jí po částech, zavukuuju ji a někde uskladnim (v teple, chladu, ve tmě). O fermentaci jako takovou jsem se nezajímal, za 1. jsem ji už dělal Xkrát a za 2. umim číst.
N Starc55 - ® Pá 13.11.2015 21:40:15
Heršvec >> Mě vloni na podzim zbylo asi 10 l kvašený kuku, tak jsem to dal do kybla od malbytu, zalil lákem v kterým to kvasilo (musí to být ponořené) a ve sklepě mě bez problémů vydržela do jara bez jakékoliv změny a vůně. Zdůrazňuji vůně, ne smradu, jak tady někteří píší. Pokud to nepříjemně smrdí, tak je to na vyhození. Vykvašením buď mléčným nebo alkoholovým je to zakonzervováno a pokud tam nezaneseš nevhodnou nečistou manipulací nežádoucí bakterie, tak se to nezkazí a vydrží to pod tím deklem třeba rok. Ono si to v tom kýblu nebo v sudu nebo v jakýkoliv uzavřený nádobě vytvoří svoje klima a tím je to vlastně zakonzervovaný. Vodu dolejvat jen studenou převařenou a nedávat do tepla, aby to nezačalo znova kvasit, pak vznikají acetony a další sračky. Pak to můžeš vyhodit. Ale zdůrazňuji zde již po několikáté: Po vykvašení dát do chladna v uzavřené nádobě, odebírat např. čistým žufanem (naběračkou)a musí být vždy potopené. Na povrchu se z toho kefíru vytvoří takový až sametově našedlý povlak a voní to sladce navinule a příjemně. Žádnej smrad. Klidně by se to i dalo jíst, když to přeženu, určitě by to chutnalo docela dobře. Je tam cukr, kefír, který zajistil to mléčné vykvašení a tím konzervaci. Kysané zelí je taky konzervováno mléčným kvašením a jak si na tom pochutnáváme k husičce nebo ke kačence s knedlíkem. Hlavně se toho nebát a nehledat v tom nic složitýho. Bez problému ti to v tom kyblu od malířský barvy a hlavně bez smradu vykvasí doma v kuchyni nebo v obýváku někde za skříní. Pokud se na povrchu objeví plíseň v podobě modrozelených fleků, je třeba to posbírat naběračkou a doplnit hladinu převařenou vychladlou vodou. Pokud se tam ta plíseň objeví, tak je to ale jen a jen špatnou nehygienickou manipulací při odebírání k lovu. Takže tak. Další řeči na toto téma jsou už fakt zbytečné, už to zde bylo řečeno mnohokrát a pořád stejné problémy. Pokud se dodrží správný postup tak bude vše jak má být a kaprům a amurům bude šmakovat. Tak ať se daří.
N Heršvec - ® Pá 13.11.2015 20:20:14
LudoO >> Tak to seš vysmátej. V paneláku moc šancí nemám, sice na zahradě sklep máme, ale pochybuju, že bych tam narval sudy s kvasícim partiklem. O zabrání místa už se postaraly brambory, řepa, zavařený okurky, kompoty, myší rodina, vana na nástražky, věci k banézu atd. atd. atd.
N LudoO - ® Pá 13.11.2015 20:00:14
Heršvec >> Jo to mě nenapadlo. Já mám sklepy jak na hradě.
N Heršvec - ® Pá 13.11.2015 19:34:23
LudoO >> Protože nemám prostor a ani nádoby na to to skladovat ve velkym množství najednou a je pro mě taky pohodlnější, když si to rozpytlikuju po 0,5 nebo po 1kg, a když někam jdu čapnu pytel a valim a nemusim se někde furt hrabat.
N LudoO - ® Pá 13.11.2015 19:22:53
Heršvec >> A proč jí chceš extra skladovat ? Mám ji v 50 l sudech doma ve sklepě i déle než rok - podle toho jak jí odebírám i od od jara do dalšího jara a léta a nepozoroval jsem žádné problémy. Pouze jednou když mě chytla opačné kvašení asi díky častému otvírání. Pokud je, podle mě, stálá chladnější teplota tak vydrží dlouho.
N Heršvec - ® Pá 13.11.2015 19:05:51
Glasy >> Taky si myslim, že teoreticky by to mělo dát pokoj, když to projde tou fermentací tak by to mělo bejt teoreticky "zakonzervovaný". Je fakt, že budu muset udělat test co to provede. Kdyžtak se pochlubim výsledkem.
N Glasy - ® Pá 13.11.2015 6:03:26
Heršvec >> no teoreticky by to nemělo...pokud to uchováš v chladu(stálá teplota) a temnu...já osobně bych již žádné aroma nepřidával,ale pokud na to trváš,udělej nejprv test s trochou,aby to neprovedlo nějakou neplechu
N Heršvec - ® Čt 12.11.2015 17:23:56
Mám takovej dotaz, možná se to tu už probíralo, ale v příspěvkách jsem to nenašel, tak se optám. Kukuřici jsem takhle zkoušel, vše vyšlo bez sebemenšího problému, ale napadla mě taková věc. Kvašení po nějaké době ustalo, a ikdyž jsem odebíral kukuřici a dolejval vodou, tak byla stále pěkná, nechytla žádnou plíseň a ani nepokračovala ve kvasení. Napadlo mě toto. Co když bych tu kukuřici vzal a i s částí toho "láku" ji zavakuoval do pytliku společně s aromatem a nechal někde uskladněnou doma. Má s tim někdo zkušenosti? Nesplesniví to? Nezakvasí to nějak špatně? Neshoří to? Díky.
N Glasy - ® Po 19.10.2015 8:03:56
mikhail >> já to mám beztrestně v bytě....pokud ti to neshnije tak to zas tak hrozný smrad není....smrdí to jen když to otevřu a odebírám jinak nic cítit není...
N mikhail - ® Pá 16.10.2015 23:12:51
a teda ma to z vas niekto beztrestne v panelaku na logii ? ;-)))
N drvoštěp - ® Pá 16.10.2015 12:10:23
LudoO >> Jasný, to je foto před akcí. Jinak to mám bez obručí. V létě v těch vedrech jsem na to zapoměl a večer byl ten malý soudek kulatý jak míč. Otvíral jsem ho dlouhou rukou (násadou) na volným prostoru. Naštěstí nic nebouchlo :)))
N LudoO - ® Pá 16.10.2015 8:05:13
drvoštěp >> Pěkný. Ale když to kvasí tak plyn někam musí jít. Mám podobný sudy a kři kvašení nechácám víko pouze položené nepřišroubované. A když je potřeba tak si plyn to víko nadzvedne sám. A po kvašení zašrubuji a odebírám jak ty.
N drvoštěp - ® Čt 15.10.2015 22:53:40
Já od dubna jenom odebírám a nic se neděje.Žádný kvasný zátky atd.Jenom stále pod vodou...
N psí dědek - ® Čt 15.10.2015 21:07:25
mi to máme zavřený do výka sem navrtal díru od gumaře sem dostal pár ventýlků ty sme tam natáhly vnitřek sme vyšroubovaly nasadily hadičky a ty ponořily do sklenice s vodou a máme klid .
N LudoO - ® Čt 15.10.2015 21:00:41
mikhail >> S tím zmrznutím nemám zkušenosti. Ale pokud to budeš mít po vykvašení zavřené (používám takové umělohmotné sudy - 30 nebo 50 l s uzávěrem) nemůže to nikomu nikde smrdět. Pokud to tedy neotevřeš. A jak se tady již mockrát psalo po vykvašení moc neotvírat nebo ti to chytne opačné kvašení s acetonovým zápachem a pak to můžeš vyhodit. (vlasní zkušenost)
N mikhail - ® St 14.10.2015 20:39:10
Ahojte. Stane sa tomu nieco ked to zmrzne ? A potom rozmrzne ? Smrdi to moc aj ked sa spravi ta kvasna zatka na to ? Som dumal ci je to mozne mat v panelaku na lodzii len neviem co by ma nevystahovali ... ;-)
N Piškothonza - ® St 14.10.2015 19:03:27
Maila >> ten sladkej smrad,je to správný....nesmí to smrdět po acetonu,jak to tu píše Ludo....

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 27 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všechny ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Podpora mládeže.

V průběhu závodu Method Feeder Cup proběhne sbírka rybářských věcí, které následně věnujeme rybářským kroužkům v našem okolí. Jestliže nepotřebujete staré pruty, splávky, háčky a další věci, které vám...

Čest Tvé památce..

Ivoši, přeji Ti tam nahoře splnění snu, který si přetvořil do textu své písně: "Jedno přání na srdci mám, tak mě poslouchej. Může se zdát trochu pošetilý, přesto ho mám.
Chtěl bych být řekou,...

pozdrav

Posílám pozdrav tam nahoru Ivošovi S........nikdy nezapomenu :-(

Odešel Rybář

Dnes nás náhle opustil kamarád, rybář a skvělý muzikant Ivo Sláma
Všichni,kdo jste ho znali, věnujte mu tichou vzpomínku…

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniPatrik Thermo

Za 1 172 Kč s DPH.
Model doplněný termo potahem pro zlepšení tepelných vlastností a pohodlí. Výška 42 cm, hmotnost 3,70 kg. Nosnost 100kg.


akce, rybareniPrologic Hrazdy New Green (SLEVA 63 %)

Za 989 Kč s DPH.
Kvalitní hrazdy od firmy Prologic. Šířka hrazd 46,5 cm. Délka vidliček 60 cm – 90 cm


Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
SUMCI.COM SUMCI.COM

Pojeďte s námi na Ebro na sumce!