Úpravám koryta Berounky brání spory s vlastníky

Autor diskuse: JaMi - Profil , 2.2.2014

Vincent Vega - Profil | Po 3.2.2014 12:54:09

mě to taky ničí tohleto 2002 nás ta voda sundala důkladně v řevnicích máme baráček(80m od náhonu)-sklep a první patro komplet..byl to extrém.... barák bolel to jo ale i z pohledu rybáře to byla rána...na řece na který sem vyrost se to změnilo neskutečně.... když nastoupil bagr srovnal to od jezu k jezu dno do rovinky, teď nedávno poroběhlo kácení a hlavně....cyklostezka zas... na náhoně postavená zas se semnou bude někdo hádat ale prostě ten náhon kvuli ní snížily pleskly na to beton a je to.... a teď minulej rok zas povodně a na fotce je krásně vidět že metr půl zbýval ..takže mi to zázračný bagrování nepříjde jako veleuspěšný byla to totiž rozhodně menší dávka vody než 2002..a teď minulý rok listopad 2013 jdu s ekouknout k řece a ejhle zas si tam krtek dělá hromádky.. no když už teda tak doufám že to stihnou aspoň odvézt než se trochu zvedne voda a ty prachy za bagr zas doslova spláchne voda......

šmudla007 - Profil | Po 3.2.2014 12:29:31

jak můžou úpravy koryta vyvolávat spory s vlastníky? Tak kurnik jednou má povodí koryto řeky tak at se hrabou ve vlastním=to znamená v korytě.. a to co je mimo koryto není jejich tak se tam nemají kde co hrabat někomu v zahradě nebo na dvorku.
Silničáři si taky hrabou silnice na silnici a ne sto metrů kolem silnice zdevastovat. Když se bude každý starat o to svoje tak budou všichni heppy.
Ps. Bydlet u řeky = počítat s tím, že sem tam bude voda v baráku, tak to bylo a bude.

Chosé 2 - Profil | Po 3.2.2014 12:20:57

Pinďa2 >> Dle mého názoru ten novinářský článek mi připadá zavádějící.
Zástavba na pravém břehu je až v samotné obci Srbsko. Jinak kolem Berounky železniční násep mezinárodní tratě. Kromě louky před Berounem, na které nikdo dříve nehospodařil z důvodů možného rozlití Berounky. Jestliže by měla těžká technika čistit koryto řeky od usazenin a narovnávat tok řeky, zpevňovat břehy protipovodňovými hrázemi jako na Litavce, tak o to rychleji mají velkou vodu v dalších obcích, potažmo na soutoku s Vltavou. Jinak mezi tratí a řekou křoviska a pár desítek metrů. Zabýval bych se spíše tím, jak zadržovat dešťovou vodu na přehlížených stráních, nevhodně obdělávaných polích, správným výběrem vysázené dřeviny v lesích, tak aby se rychle nedostávala do údolí a následně do řeky Berounky. Jenže to je běh na poněkud delší traťi, než jsou bagrovací práce pro vybranou firmu za peníze daňových poplatníků a finančních dotací z EU schovávající se za vznešené pojmenování, jakým je rekultivace krajiny.

Poušťák - Profil | Po 3.2.2014 12:01:58

Pinďa2 >> To víš,krást už je máloco a kde,a tak se vymýšlejí projekty kde to půjde obejít.Viz u nás na Labi betonové lobby v podobě jezů a lhaní lidem že to splavní řeku.Ta EU snad musí být totálně tupá,když dává na tyhle podvody prachy.

Paul Delpiaz - Profil | Po 3.2.2014 11:59:48

Ježiš to bude nádhera... povodí se chystá s bagrama rubat dno řeky a SŽDC nám zase okolí řeky od Karlštejna až k Berounu vylepší XY hektarů zasíťovaných a vykácených skal všude v blízkosti kolejí. Zase zbylo moc peněz a neví se, jak je rozumně využít.

Pinďa2 - Profil | Po 3.2.2014 11:39:50

Tak tomuto už opravdu nerozumím. Jsem natolik nasrán, že mě to až zvedá ze židle. Co vše si tu ještě necháme zničit? Nemusím být rybář, ale třeba vodák, turista, tramp, vyznavač cyklistiky atd., ale pořád musím nějak tu přírodu ctít.
Co se má chránit na úseku Tetína a Srbska? Kdo to zde znáte, musíte mi dát za pravdu. V Berouně je to to samé. Od "nové" vodní elektrárny v Berouně není žádná zástavba, která by byla vyloženě ohrožena, max. restaurace U Štiky. Od železničního mostu směrem k Tetínu, což je pro neznalé obec na kopci po pravé straně toku více jak 130 m nad hladinou Berounky, není žádná zástavba krom drážního domku a po levé straně soukromý statek. Dále do Srbska se nachází pár rekreačních objektů, které jsou od vody dostatečně daleko. Tak nevím. Asi to tak bude správné se opět s těžkou technikou vyřádit na jedné z posledních nedotčených vod.