Diskuse k článku: Rybolov v zemi půlměsíce 7.díl

Autor diskuse: Alabalik - Profil , 26.9.2013

Flypegasus - Profil | Pá 6.11.2015 10:07:11

Ahoj,mohl by se mě ozvat autor článku o rybaření v Turecku,Rád bych probral podrobnosti.Pracuji pro Pegasus airlines a chystám se příští rok na několik výprav po Turecku.Děkuji.

Alabalik - Profil | Po 30.9.2013 21:10:33

Děkuji za všechna upřesnění - zejména pokud jde o správné jméno zmíněné slovenské řeky. Nenapadlo mne, že v názvu uvedeném ve starém čísle Rybářství bude překlep... Mimochodem, více o této řece je zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Hnilec_%28%C5%99eka%29​

G.Lubin - Profil | Po 30.9.2013 18:51:12

Alabalik >> díky za odpověď, já nikoho nepodezříval, jen jsem se chtěl tak nějak ujistit, že to bylo spíše o poznávání než o úlovcích. A parma mě netáhne:-), ti salmonidi zní daleko zajimavěji ;-). Ještě jednou dík! Lovu zdar, L.

Alabalik - Profil | So 28.9.2013 22:31:37

G.Lubin >> Pravdu se dozví všichni! Pravdivě je totiž popsána celá výprava ačkoli to možná není v kraji zvykem, nevím... O tom, že jsme prakticky nic velkého nechytli a žádné pohádky si nehodlám vymýšlet, byla řeč hned na úvod seriálu. Kdo chce číst story borců, co vždy naloví kapitální ryby a ještě při tom stihnou zachránit od lidožravého predátora vesnici nové objeveného kmene Indiánů, tak určitě najde dost podobných materálů od schopnějších (a možná i všeho schopných) "profíků". Tento seriál berte spíše jako inspiraci. V Turecku rozhodně jsou velké a zajímavé ryby - stejně tak jako u nás. To však neznamená, že je chytí každý během několika dnů. Neříkám, že by mne nějaká trofejní parma nepotěšila, ale hlavním cílem byly "objevitelské zážitky". To by bylo na delší filozofování... Prostě mi jen přijde zajímavější jít vlastní cestou někde na Eufratu, než za pomoci průvodců na předem provnaděném místě třeba na Ebru zdolávat sumce na pelety. Je to stejný rozdíl jako stoupat na vrchol hory po značené cestě nebo po opačném svahu divočinou. Věřím, že mnozí čtenáři tohoto serveru brzy z Turecka přivezou fotky zajímavých úlovků. A snad jim k nim trochu pomůže i tento seriál. Každopádně až bude jednou technika lovu gigantických parem zmáknutá a chytí každý jouda, který k Eufratu přijede, tak už to nebude ono. Nyní máte všichni možnost být průkopníky a to je myslím na tom to nejlepší!

G.Lubin - Profil | Pá 27.9.2013 13:18:31

Článek zajímavý, dávám 1, ale rovněž to na mě působí, že jste dohromady nic nechytili, je to tak?? Rád se dozvím pravdu, i kdyby to mělo být jen přes SZ :-). Díky!

JaLi - Profil | Pá 27.9.2013 9:34:15

Alabalik - >> Opět krásně napsáno, dávám za jedna. Ale po přečtení sedmého dílu začínám mít trošku pocit, že se buď jednalo o velice krásnou, ale rybami příliš neoplývající výpravu, nebo tomu bylo naopak a ty jen nechceš, abys svým seriálem vyvolal expanzi českých rybářů :)

ferdoz - Profil | Pá 27.9.2013 9:12:50

Veľmi zaujímavý je celý seriál. Klobúk dole. Len chcem aj ja upozorniť na jednu nepresnosť. Spomínaná slovenská riečka sa volá Hnilec, nie Hnilka. V slovenčine - na rozdiel od češtiny - majú rieky názvy aj v mužskom rode (Váh, Hron, Dunaj, Hornád, Bodrog . . .) ale aj v ženskom rode (Orava, Kysuca, Ondava, Latorica . . .)

P.S. Jarin ma predbehol :-)

Jarin - Profil | Pá 27.9.2013 9:10:21

Članok som si prečítal hlavne zo zvedavosti a absolutne som netušil že v Turecku sú
takto zastúpené salmonidy = páčil sa mi, dal som za 1.

PS Pravostranný prítok Hornadu je rieka Hnilec ( nie Hnilce) len pre upresnenie.

glánis - Profil | Pá 27.9.2013 6:31:50

Články jsou to zajímavé, jen upozorňuji autora, že se pěstují rostliny, zelenina,brambory atd..Všechna hospodářsjá zvířata včetně ryb se chovají. Viděli jste tedy chov pstruhů. Stejně tak je po odborné stránce nepřesné nazývat klecové odchovny jako sádky. Sádky jako odborný termín, tak jak jsou v oboru rybářství chápány jsou něco jiného. Primárně slouží k přechovávání ryb před další manipulací ne k chovu.