Obor tolstolobik chytený za chvost

Autor diskuse: JaMi - Profil , 28.5.2013

Gandy - Profil | Pá 31.5.2013 9:11:45

bremic >> Osobně jsem to nezkoušel a vůbec mě takový způsob lovu neláká :-! Tak se chodí pro maso a ne si zarybařit. Ovšem jinak než podseknutím (chtěným i nechtěným) jsem ulovit tolstoje neviděl. Sranda byla, když ho zapřáhnul kamarád na feeder. Nahodil, než se vzpamatoval, měl nehezkej zářez do prstu a půl cívky pryč.

bremic - Profil | Čt 30.5.2013 20:03:17

Gandy >> Když to jinak neumíš :)

Gandy - Profil | Čt 30.5.2013 19:52:06

bremic >> Ano, to jsem viděl, že to není problém. Stačí vědět kde jsou, větší olovo, šňůra, pořádný trojhák a podsekávat...na Hostivaři před vypuštěním velmi oblíbená metoda :-(

bremic - Profil | St 29.5.2013 9:29:13

1)Tolstolobik má výborný maso.
2)Jejich lov není zas tak těžký jestliže člověk ví kde jsou. Dokonce se nemusí používat ani technoplankton. Najede spolehlivě do kdejakýho zákalu.
3) tolstolobik nejde vysedět jako kapr :)

pajagogo - Profil | St 29.5.2013 8:39:53

Pedro1 >> nebo tak :-))

Pedro1 - Profil | St 29.5.2013 8:38:29

pajagogo >> Hodit na katrovačku,pod ní udělat z igelitu trychtýř,dole díra,pod dírou kýbl s pilinama a máš červů každý den 2 litry:-))))

pajagogo - Profil | St 29.5.2013 8:35:03

v týhle velikosti asi opravdu mňamka, dokážu si ho představit snad jen na výrobu mejdel, nebo svíček :-))

Gandy - Profil | St 29.5.2013 8:28:32

Opsha >> Já ho ještě nečapnul, ale do Globusu chodím skoro každý den. Tak kouknu zda ho tam mají, ať mám také vlastní zkušenost :-)

Pedro1 - Profil | St 29.5.2013 8:07:39

MAXXSKATER >> Tohle jsem četl.Tuším že se taky někde chytaj na nějaký "patrony" z planktonu.Ale myslím že ve většině případů tu nástrahu (i třeba ten rohlík na hladině) nasaje "omylem",tím jak filtruje tu vodu a má obrovskou tlamu.

Ale možný je všechno,když candáti normálně žerou foukanou kuku,proč by nemohla tahle ryba žrát třeba kuku.Naučit se dá spoustu věcí:-)

MAXXSKATER - Profil | St 29.5.2013 0:45:15

Pedro1 >> Hádat se nechci, ale četl jsem, že při masivním krmení v létě třeba kukuřicí si na to může navyknout a pak jich není problém v tom místě chytit i více regulérně seknutých do tlamky (ne do ocasu, ploutve, břicha atd). :-) Jednou jsem viděl chytnout 2 během pár minut na stejném místě po sobě jedním rybářem na rohlík z hladiny a to by musela bejt fakt haluz, kdyby to bylo omylem. V Maďarsku je chytají cíleně tamní rybáři, alespoň se o tom píše na netu. Celkem zajímavý je i tento článek přímo na MRKu a i komentáře pod ním - http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=996&kw=tolstolobik​

Opsha - Profil | Út 28.5.2013 23:49:11

Gandy >> Jedl jsem, ale kupovaného. Cca tak pět let nazad býval za pár šupů v Globusu uzený - a šmakoval mi tedy zatraceně moc - dobré, jemné, tučné a dost slané maso.

Pedro1 - Profil | Út 28.5.2013 23:37:34

Jinak tolstoji kolem 60 cm jsou vyuzeni docela dobří.

Pedro1 - Profil | Út 28.5.2013 23:36:30

MAXXSKATER >> Nezabere.Nasaje háček omylem při filtrování vody.

Gandy - Profil | Út 28.5.2013 20:41:57

Já ho nejedl nikdy, takže nemohu soudit. Ale věřím, že každá ryba se dá udělat dobře. Třeba žralok, kolik lidí nad ním mlaská a přitom je to taková podivná hmota. Je to o přípravě. Kamarád tolstoje ho chytil (12kg), udělal z něj škvarky a chválili mu to všichni. Faktem je, že od něj jsem nikdy neměl špatně ukuchtěnou rybu (ať už třeba karbanátky nebo uzené líny). A není to vyučený kuchař. Zato jsem jednou u známých dostal úhoře na smetaně a je mi špatně i teď, když si na to vzpomenu. Tučná ryba volá po udírně :-)

masař00 - Profil | Út 28.5.2013 18:30:03

Gandy >> jo a vážil něco přez 5 kilo

masař00 - Profil | Út 28.5.2013 18:29:18

Gandy >> jednou jsem ho koupil a vyudil, tchyně si mlaskala, ale mně to nějak nešmakovalo. Nikdy více.

TomK78 - Profil | Út 28.5.2013 17:42:06

Gandy >> Jedl jsem jej uzeného a nic moc... kapr je stokrat lepsi...

Darcy - Profil | Út 28.5.2013 17:31:21

Četl jsem, že tuk z tolstolobika je o hodně zdravější než tuk z mořských ryb. Proč je všechno zdravé tak hnusné? Od kolegy jsem dostal k ochutnání karbanátek z této ryby. Asi jsem měkký,stačilo mi do karbanátku kousnout a měl jsem po chuti. Natáhlo mě na zvracení a pochoutka skončila v křoví.

lobotomie (fanik) - Profil | Út 28.5.2013 17:16:45

jen ať ho zmasí... tyhle ryby patří vůbec k těm nejškodlivějším nejen v našich "stojatých" vodách
jsou to boostery na populační explozi sinic

MAXXSKATER - Profil | Út 28.5.2013 17:06:37

Až na tu chybu v článku, že se tolstolobik nedá lovit na udici, je to pěkné. Čas od času regulérně zabere. Když už se píše takový článek, tak by to mělo být přesné, že se loví obtížně, ale že se to přeci jenom čas od času dá a přihodí.

Pedro1 - Profil | Út 28.5.2013 16:56:00

Gandy >> Já jo.20 kg ryba se vykuchala,neporcovala na 30 dkg kousky a dala se do trouby.
Peklo se to asi 4 hodiny,každou hodinu se sebral litr tuku.Nakonec se to obralo aby zbylo jen čisté maso a udělal se rybičková pomazánka.Z té 20 kg ryby bylo cca 2 kg obraného čistého masa.
Velká paráda:-)))

Gandy - Profil | Út 28.5.2013 16:25:15

Kdo z vás vlastně tolstoje jedl? :-)

Chosé 2 - Profil | Út 28.5.2013 15:36:25

Pedro1 >> Možná lojové svíčky, ale i s nějakou hodně voňavou esenci :-))

vokounek - Profil | Út 28.5.2013 15:34:15

Pedro1 >> Keby ho zakopal mohol by dopestovať chutnú zeleninu :)
To je jediná možnosť ako z neho mať niečo chutné..

zdenek3689 - Profil | Út 28.5.2013 15:34:00

RSA >> Taky jsem se smál :D Masárovci :D

Kapr555 - Profil | Út 28.5.2013 15:32:01

RSA >> :DD

SlavnýLovecPampalini - Profil | Út 28.5.2013 15:31:46

přeji dobrou chuť :-D :-D

RSA - Profil | Út 28.5.2013 15:29:19

rodina už to má ve jméně :) s tímdle příjmením snad nejde pustit nic .-)

Pedro1 - Profil | Út 28.5.2013 15:27:09

To jsem zvědavej,jaký špeciality z něj připravý.Kromě asi tak 20 kg loje.