Jak kapra zbavit téměř všech kostí?

Diskuse k rybářskému videu Jak kapra zbavit téměř všech kostí?

Autor diskuse: mates202 - Profil , 25.3.2013

marmyš - Profil | Po 29.4.2013 13:44:02

Lauri >> Já to chtěl slyšet od tebe:-)

bremic - Profil | Po 29.4.2013 7:34:43

Kapra zbavuju kostí snězením jeho masa...v podstatě je to nejlúčinější metoda :) Zárověň je to nejméně pracná metoda...

Lauri - Profil | Po 29.4.2013 7:04:44

marmyš >> vím co je filet z kapra, na gůglu máš dost a dost odkazů. Líp bych ti to nevysvětlil

rover - Profil | Ne 28.4.2013 22:13:54

nofish >> No tak dobře, ...máš to mít :-)

sportsmen - Profil | Ne 28.4.2013 22:11:22

Na to, že se s tím chlubí v televizi, tak kvalita zpracování hrůza. Při seřezávání slyšíte jak překrajuje konečky žeber, při seřezávání kůže, když mu ujede nůž a nechá na kůži maso, tak to raději střihnou. A ani neukáže případné rozřezání drobných kůstek ve tvaru Y. A o to nám při přípravě ryby bez kosti jde nejvíce. Proč to nenechají odborníkům? Nezlobte se na mě, ale kdo ví o čem je řeč, jistě se mnou bude souhlasit. Hrozné!

nofish - Profil | Ne 28.4.2013 22:02:15

mazar >> To video je určitě daleko lepší než ty dvě. a to o 100% minimálně. Tohle je postup, který učí střední škola, víc bych nekomentoval. Prostě to tak asi lidem vyhovuje takhle. Můj osobní názor je, že to jde jinak a jednodušeji. Ale to usuzuju podle těch lidí, které jsem to učil, stejně jako to tak naučili mě. Asi je to o zvyku. V tom videu to není špatně, to zas ne :-)

nofish - Profil | Ne 28.4.2013 21:57:55

rover >> proto jsou tam ty uvozovky :-)
Nazveme to pak třeba "klub pravých rybářů" - pracovní název :-)

mazar - Profil | Ne 28.4.2013 21:55:39

nofish >> Je to možné já jsem to ještě nezkoušel, tak vůbec nevím, každopádně se na to chystám, tak hledám nějaké rady, mi to takhle nepřišlo složité a video více přínosnější než ty dvě co tady byly:).

rover - Profil | Ne 28.4.2013 21:55:37

nofish >> Ty už také, ...jak "masařskou" !? Herrgoot, vzchop se chlape ! :-)

nofish - Profil | Ne 28.4.2013 21:49:18

mazar >> Zbatečně pracné a co jsem zkoušel, když jsem ukazoval klukům z učňáku jak na filety, tak taky složitější na naučení. Deset lidí najednou nemohlo být tak nešikovných aby jim to takhle šlo hůř :-)))

Asi je na čase na mrku založit "masařskou" sekci a fakt začít jak ten seriál o feederu. Tedy od začátku.

mazar - Profil | Ne 28.4.2013 21:32:23


rover - Profil | Ne 28.4.2013 20:55:22

Přiznávám, že jsem tuto diskusi dopodrobna nestudoval, nicméně, ...ryba bez kostí, je jako ženská bez ku..y, víc asi dodávat nemusím.

marmyš - Profil | Ne 28.4.2013 20:47:32

Lauri >> Já to chtěl číst od tebe--tvými slovy. Ten odkaz mě nějak neučinil chytřejším.

marmyš - Profil | Ne 28.4.2013 15:07:44

Lauri >> Tak prozraď,co je filet z kapra. Budu chytřejší.

Lauri - Profil | Út 23.4.2013 6:37:59

nofish >> netvrdím , že je fileťák na nic. Taky ho používám, mám jich několik. Už jsem též něco vyfiletoval. Ale jen si myslím, že si ho rybář nemusí pořizovat kvůli jednomu dvoum kaprům. Moc rybářů kteří vědí co je filet z kapra neznám :)

Lee-Haney - Profil | Po 22.4.2013 22:22:52

nofish >> Tak jak efektivně zpracovat rybu by bylo pro společnost větším přínosem jak trika s logem pouštěním ryb a vymývaní mozků mládeži .)

nofish - Profil | Po 22.4.2013 22:09:05

Lee-Haney >> vím s kým bych do toho šel. Byla by to sranda. Dneska jsem o tom přemýšlel. Není kde. Video ze zahrady by asi nebylo to pravé. Aby to bylo na úrovni, chtělo by to dostat se na zpracovnu, případně někam na nějakou linku z nerezu. Proberu to s jedním kolegou o víkendu na rybách. Že by kdyžtak foto, když ne video? Ale steně nám to ztatrhnou a nezveřejní... I když podle mě teda, když rybář zabije rybu, má ji umět maximálně využít. V hlavě to je. Protože když můžou rybáři řešit jakou kuličku pověsit pod hák, proč by nemohli řešit, jak nevyhodit půlku úlovku. Máš zbytečné ztráty masa? Je to škoda :-)

Lee-Haney - Profil | Po 22.4.2013 21:51:29

nofish >> No snad natočíš to video.:) Mě to zajímá hlavně ze zvědavosti.

marmyš - Profil | Po 22.4.2013 15:59:10

nofish >> Čím delší nůž,tím méně citu ve špici a více vynaložené síly.Na podřezávání šupin mám na druhém noži upravenou špici.

nofish - Profil | Po 22.4.2013 15:43:13

Lauri >> Učil jsem cca deset až patnáct lidí filety z kapra. Tak deset z nich mělo v ruce fileťák co si na to vzali (různé) a prd, nervy, děs. Dal jsem jim do ruky vykošťovák a najednou jim to šlo. Takže něco na tom prostě bude. Osobně si o sobě myslím, že ryby kuchnout umím a je jedno jakým nožem. Zkoušel jsem různé fileťáky a všechno to stálo ve srovnání s řeznickými noži za prd. Jsou prostě nože, se kterými to jde daleko lépe. Ale jak tu psal včera jeden kolega. Možná když budeš dělat nějaké extra velké ryby, nebo nebude tak moc záležet na výtěžosti, tak bude ten fileťák v něčem lepší. Já jim na chuť nepřišel, největší ryby jsem dělal amury okolo metru a sumce cca 130 a v klidu.

marmyš - Profil | Po 22.4.2013 11:45:58

Malda512 >> Se tu chechtám--nerad používáš násilí,když jdeš zabít prase:-) Vím jak jsi to myslel-násilí navíc.

Malda512 - Profil | Po 22.4.2013 11:36:21

marmyš >> krev se chytá do misky .. ANO ale jen když ji potřebuješ. když dotyční nechtěli dělat výrobky tak nebudu trapasit s miskou ale flágnu tam rovnou kýbl.
ANo. prase se uvazuje i za rypák ( bud provazem nebo na brzdu).. ale jen když je divoké . Jinak to je zbytečný. Já nerad používám násilí když to není nutné.

pista85 - Profil | Po 22.4.2013 9:19:10

chcete rybu bez kosti ? tak si stačí koupit kuře z polska smrdí stejně..........

FOUSATEJ HAT - Profil | Po 22.4.2013 9:10:57

mates202 - >> No ty vykojený žebra mi u ryby zrovna nevadí, ty kosti co mě v mase ser...ou, tak tam vlastně zůstanou :-) tak nevim no, řikám to pořád, hovězí je hovězí :-))

marmyš - Profil | Po 22.4.2013 9:08:22

Malda512 >> To vím taky,že po raně prase padne. Často se taky váže za rypák.

Lauri - Profil | Po 22.4.2013 9:04:35

nofish >> na filetování jednoho dvou kaprů bych si fileťák ani nepořizoval. Ve zpracovně ryb je to o něčem jiném to je fakt

marmyš - Profil | Po 22.4.2013 4:34:11

Malda512 >> Krev se chytá do misky nebo lavoru a rovnou se rukou míchá. Tady to vypadá,jako když berou vodu z vodovodu. :-)

pista85 - Profil | Ne 21.4.2013 22:21:50

Malda512 >> KDS mam taky jsou to dobré nože ale jen ty staré ty nové co dělají ted tak už nic nevydrží což je škoda ale kvalita už u nich není bohužel........

Malda512 - Profil | Ne 21.4.2013 22:16:42

nofish >> není nad stare zlaté KDS :-)) ty nože jsou skoro nezničitelné. Ten stačí jen přetáhnout na kamínku a na ocílce vyhladit a líce jak zběsilej. A jak jsi psal.. stojí pár peněz

nofish - Profil | Ne 21.4.2013 22:12:16

Malda512 >> V tomhle si rozumíme. MI ty filetovací nože taky nesedí. Metrák ryb, ten "vyosený" vykošťovák od KDS (zdá se mi lepší) a naučíš filety i toho, kdo sotva vykuchá kapra. Pak si dá dalších deset metráků a jede kapra za minutu max :-)

Malda512 - Profil | Ne 21.4.2013 22:09:08

nofish >> přesně tak. drticvá většina blbů si myslí, že když si koupí fileták v rybářském obchodě na 500 kč že to bude řezat samo. Ale omyl. Protože nůž musí do ruky sednout . A navíc filetáky mají moc dlouhou čepel a jsou příliš měkké . na veliké ryby Ok na menší kapry k hounu. pak je maso dořezané a kostí obalené svalovinou. je to především o cviku a o vhodným nožu

nofish - Profil | Ne 21.4.2013 22:04:57

Malda512 >> Podle mě na tom filetování záleží. Když vidíš ta videa a vezmeš v úvahu, že hromada lidí ani nedělá vývary a podobné věci, tak proč nechávat a skeletu hromadu masa a vyhazovat to? Naučit se to prořezávat aby ty kosti "zmizely" není těžké, to už je pak sranda.
Stejně je největší problém že lidi vymýšlí samé kraviny s kuchyřskými noži a speciálnníma fileťákama a kdo ví čím ještě. Nikoho nenapadne, koupit si na to blbý vykošťovák za stovku a zkusit to s ním.

nofish - Profil | Ne 21.4.2013 22:01:43

Lee-Haney >> Tak to je těžké. Ono se to totiž dobře popisuje, ale člověk to musí dostat do ruky, aby to nevypadalo jak na těch videích na netu :-)
Takže jenom teoreticky. Je lepří kapra nechat s kůží, když si nejsi jistý že to neprořízeš. Nařežou se ty filety a ty se pak prořezávají tam cca řekněme pom 3mm kolmými řezy. Když řežeš tak cítíš jak praskají kosti a hlouběji nejdeš. Pak, po správné úpravě to můžeš dát komukoli a kosti jako by tam nebyly :-)))
A k tomu jak dospět k těm filetům... Někdo to dělá z půlek kapra. Někdo z trupu. Já pořád tvrdím, že nejlépe se to učí na celé, nevykuchané, rybě. Stejně jako stahování kapra.

Malda512 - Profil | Ne 21.4.2013 22:01:05

http://www.cerstveryby.cz/Sladkovodni-ryby-filety-p​orce/Kapr-filet-s-kuzi-bez-kosti.html



Dobrou chut všem co se bojí kostí :-))))))))))))))))))))))))

Malda512 - Profil | Ne 21.4.2013 21:58:18

Lee-Haney >> :-)) dobře jsi to rozebral. :-)) dávám libí :-)

Malda512 - Profil | Ne 21.4.2013 21:57:01

nofish >> reakce na vykoštění kapra bez páteře :-)
Hele nic natom není. Stačí pořádně ostrej nůž a trochu cviku. pak zůstane jen hlava .. hrudník,, ocasní a prssní ploutve a ocasní ploutev po hromadě a mám dvě čisté filety masa. Ale celkově vzato vůbec nezaleží jak kdo vykostí rybu. Důležité je aby se zužitkovala celá. Zbytek co zůstane putuje do hrnce na polívku :-)