Ochrana Krumlova proti vodě prý víc uškodí, než pomůže

Autor diskuse: Rybatorstr - Profil , 26.2.2013

douša 23 - Profil | Čt 28.2.2013 4:14:40

Ohledně toho nábřeží - udělali z řeky " betonový zavlažovací kanál". Dříve to byl krásný meandr lemovaný stromy,řeka měla různorodý profil, kde se střídali tůně s proudy, na dně balvany různých velikostí ... A teď ? Vybagrované kameny ze dna hyzdí opěrnou zeď pod zámkem, po zeleni ani památka a dno je jako jednolitá cesta. Chápu , že po povodních se muselo něco udělat ale tohle řešení je nevkusné. Jako občan tohoto jinak krásného města zásadně nesouhlasím s již provedenými protopovodňovýmí opatřeními. Ale je to jen můj názor a nikomu ho nevnucuji.

Sintrix - Profil | St 27.2.2013 11:01:17

Rybatorstr >> Proti uplynulým letům se mnoho domů opravilo, dostaly nové kabátky, Vybudovalo se (v rámci protipovodňových úprav) nábřeží, kde se dá pěkně procházet kolem řeky. Nahoře je hezký městský park na odpočinek a posezení v klidu. Spousta hospod a hospůdek. Jen ty ceny by mohly být nižší. V sezóně je všude plno turistů a hlavně vodáků. Hezké bývají koncerty v zahradách u řeky, nebo divadelní vystoupení na točně. Každý si zde může najít své. Jen ten Kachní ostrov je mnohem menší. Původí odbabrovali. Nový je uměle nasypaný.

Rybatorstr - Profil | St 27.2.2013 10:15:57

Sintrix >> Byli jsme tam, když už šla voda dolů.... Každopádně moc hezké město - historické centum. Moc rádi tam jezdíme :-))

Sintrix - Profil | Út 26.2.2013 16:51:53

Napřed plakali, že se město na vše vykváklo. Pak, že jim praskají baráky kvůli poklesu spodní vody. Teď zase proti povodňovým zábranám. Jsou drahé, jaké záruky ... , kdo zaplatí když nevydrží .... Kruci tyrkl !!!! Nic není zadarmo, vše stojí peníze !!! Nikdo nemůže zaručit ochranu na 100%. Každá technické zabezpečení má své hranice a voda je silný živel, prostě si najde cestu všude. Jestli město odstoupí od výstavby 3. etapy a nedejbože přijde zase 100 letá voda, obávám se že aktivisté budou křičet mezi prvními.