Po havárii na táborském Jordánu zůstalo 15 tun mrtvých ryb

pfly - Profil | Po 7.1.2013 23:22:55

valcha186 >> Já ti to řeknu-každej se na to vys....O to víc mě zaráží přístup ČRS.Nikdo nepodal podnět k šetření policii,ptal jsem se na to i na JÚS a budou jednat jen o náhradě škody za ryby.Na přírodu každej se...Notabene když se podívám na některé svazové revíry,tak se vlastně divím,proč mě to ještě rozčiluje.

valcha186 - Profil | Ne 6.1.2013 10:59:55

masař00 >> Už jsem to psal, nejde jen o ryby, jde o vše co je živé ve vodě. Jde o přírodu celkově. Zabahnění potoků, zápach. Už pohled na tu katastrofu je zdrcující. Rybáři si mohli ryby slovit před započetím stavby. Hráz je jen odvedení pozornosti od další devastace při bagrování. Ryby budou padat po částech a firma je bude nenápadně likvidovat. Hráz je výmysl ochránců přírody a už je nezajímá jak byla provedena. Je to podvod na lidi, jejich oblbování.

masař00 - Profil | So 5.1.2013 12:54:47

P!F >> Nejsem právník, ale dle mého názoru by mněl trestní oznámení okamžitě podat uživatel revíru, případně MO která tuto vodu obhospodařuje jde hlavně o její ryby.

nofish - Profil | So 5.1.2013 12:19:19

computerfish >> ryby byly na horní část rybníka umístěny schválně a to proto, že tam měly odnahňování přečkat. A nejen ryby, ale i škeble, možná nějaký rak, atd...
Myšlenka dobrá, 20ha, nebo kolik z té vodní plochy zůstalo na vodě bylo pro 150q ryb naprosto dostačující. Ovšem když se šetří tam kde nemá (nemyslím si, že by hráz nešla udělat lépe - v dnešní době), tak to takhle dopadá.

valcha186 - Profil | So 5.1.2013 12:13:02

P!F >> Na to fackování je jich více. Majitel, město, stavební úřad, měst. policie, PČR, stavební dozor, projektant, MO ČRS, ryb. stráž, občané kolem, ČIŽIP, veterina, správce povodí, ale i myslivci a kdo o tom ví a nic pro to neudělal. Rybí majitelé se mohli podívat na způsob budování pomocné hráze a hned to měli slovit a přestěhovat. Bohužel to je ale práce. Toto jsou všichni viníci a možná ještě několik dalších. Bohužel. Je třeba vše dát do soukroma majitelům a možná by to bylo lepší. Kdo neplatí, neváží si toho.

computerfish - Profil | So 5.1.2013 1:38:32

Nejsem odborník, ale dumám, zda nebylo lepší ty ryby zkusit odlovit například sítěmi a přemístit je jinam ještě před stavebními pracemi. Stejně byl zřejmě život v půlce Jordánu pro ně peklo a nějaký hromadný úhyn by zřejmě nastal tak jako tak.

MAXXSKATER - Profil | So 5.1.2013 1:14:43

Co dodat ? Neuvěřitelná škoda i spousta kapitálních ryb a jak už tu psal pode mnou kolega ze Slovenska, tak to bude zase nějakou dobu trvat než se to vzpamatuje. :-X

P!F - Profil | So 5.1.2013 0:52:03

Je to na dve facky. Jednu firme ci konkretnej zodpovednej osobe a druhu domacim rybarom, ze s tym nic nerobia... Treba si raz uvedomit, ze ked mi nieco vadi co sa ma osobne dotyka, musim s tym nieco robit, tento pristup ovcieho stada ci u nas alebo v CR je uz fakt neuveritelny. " Budem dufat ze ten vlk nezozerie mna osobne, radsej sa budem tvarit nenapadne".... Kua je vas ako hadov, aky je problem podat hromadne anonymne oznamenie na neznameho vinnika? Ved s tym je safra menej prace ako vyplakavat na MRKu.

Tie ryby by som este oplakal, ale ved tam je ta riecka prakticky uplne znicena na x rokov... A nikomu to nevadi natolko aby pohol prstom?

valcha186 - Profil | So 5.1.2013 0:35:36

Jarda Š. >> Poškození nejsou jen rybáři, poškozena je i příroda, zabahnění odtoku atd. Každý zainteresovaný orgán si dělá své šetření a ne jen někdo. Myslím tím PČR, povodí, jako správce, ČIŽIP, hasiči, veterina. Pokud si berou rybáři své vzorky, je jim to k ničemu, nemá to hodnotu. I odběry mají svá pravidla. A ne každý to umí. Padlé ryby, škoda, to je o ničem. Hradí se každý kus prokazhatelně padlý v důsledku havarie. Škoda následná, to je též o ničem. Základ je oznámení a je jedno kdo ho podá. Škodu nikdo neuhradí bez soudního projednání. Má na to ČRS, čí je to voda ? Majitel může nechat zrušit revír a dát vodu i jinému.
Znovu, podal někdo to tr. oznámení ? Rozbor 3 ks kaprů
jsem platil 1800,- Kč. Trvalo to 3 týdny.

Rybatorstr - Profil | Pá 4.1.2013 18:17:10

retrívr >> :-))

retrívr - Profil | Pá 4.1.2013 18:15:31

Rybatorstr >> Jo, o tom žádná, přežití je jinde.

Rybatorstr - Profil | Pá 4.1.2013 18:12:52

retrívr >> Necháme se překvapit :-))

retrívr - Profil | Pá 4.1.2013 18:09:12

Rybatorstr >> Ale to je směr, to já osobně cením.Pozitivní je dnes velmi hledané zboží.A jestli můžu, vrátí se Ti to věř, mluvím ze své zkušenosti.

Jarda Š. - Profil | Pá 4.1.2013 18:05:10

nofish >> Ano, chápeš to dobře. Ještě by tam mohly být např. náklady na rozbory vody a veterinární vyšetření uhynulých a odlovených přeživších ryb a zpracování posudků na jejich základě.

Rybatorstr - Profil | Pá 4.1.2013 18:04:24

retrívr >> Rád dělám lidem radost ( zvláště pokud smýšlí podobně )

retrívr - Profil | Pá 4.1.2013 18:00:44

Rybatorstr >> OK. Potěšil jsi mne.

nofish - Profil | Pá 4.1.2013 17:58:46

Jarda Š. >> Tak mi ale řřekni, o jaké důsledky jde. Beru jako náklady na posbírání mrtvol a na kafilerii. Pak beru nějaké náklady na zarybnění nějakým určitým množstvím ryb. Pokud se ovšem z rybníka stane opět revír, to se taky stát nemusí.
Chápu to dobře?

Mimochodem. Ono je to jedno. Stejně o zaplatíme my všichni. Oni ty firmy ty prachy nějakým způsobem dostanou zpátky...
Edit: A podle mě osobně se to hodí na "vyšší moc" a nikdo nemůže za nic.

Rybatorstr - Profil | Pá 4.1.2013 17:57:12

retrívr >> Myslím, že rozumím velmi dobře..... Díky a tobě také :-))

Jarda Š. - Profil | Pá 4.1.2013 17:54:06

nofish >> Uživatel revíru může požadovat náhradu škody ve výši nákladů, které již vynaložil nebo bude muset vynaložit na nápravu důsledků havárie.

retrívr - Profil | Pá 4.1.2013 17:52:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rybatorstr >> A víš co je špatný? My se masírujem, spousta závidí. RS někde i funguje a nedej bože, chytí i pytláka po dvanáctý.Vidím, vím, znám u myslivců. Téměř každej a to vím dost dobře, si něco picne, možná přesněji si picnou dohromady. Tedy mluvím o těch slušných.Ale nikdy myslivec , myslivce nedá. To si pamatuj.Je to určitá kasta, myslím to pozitivně, to samé je u hasičů. Je ta naše skupina je jiná. Je to dáno historickým vývojem a těžko se to bude měnit.Předpokládám, že mě půlka lidí bude kousat za živa. Já ale s tímto názorem nemám vůbec žádný problém. Jsi možná jeden z mála, který chápe.Neřeším, svazoproblémy, MO a jiné.Řeším soudržnost. To ostatní pak musí následovat.Ať se Ti daří.

nofish - Profil | Pá 4.1.2013 17:49:53

Jarda Š. >> technická. Ryba v revíru je věc ničí. Nebo jak to je přesně. Jak pak někdo může požadovat nějakou náhradu?

Rybatorstr - Profil | Pá 4.1.2013 17:44:11

hraji >> Ono už rybáři jednat začali - pokud jsem četl pozorně : Rybáři zatím začali zjišťovat, kdo vlastně za protržení hráze může. "Po kom budeme požadovat škodu, bude ještě předmětem jednání," řekl jednatel jihočeské pobočky Českého rybářského svazu Jan Štěpán.
Dále : Na pátrání po viníkovi havárie jsou zatím rybáři sami, žádný z kontrolních orgánů se protržením hráze nezabývá.
Dále : Inspekce životního prostředí ale nedostala žádný podnět. Její zástupce nicméně dnes České televizi řekl, že závažnost havárie a případnou odpovědnost prověří státní inspektoři i bez něj. -----
Pokud tedy minimálně inspekce Živ. prostředí shledá nějaké porušené zákona - sama by měla podat tr. oznámení. Tady si myslím, že i to snad udělají i místní rybáři viz výše - pokud se tak již nestalo.

Rybatorstr - Profil | Pá 4.1.2013 17:39:18

retrívr >> To ano.

petr616 - Profil | Pá 4.1.2013 17:38:11

Ja teda nevim, ale to jako fakt nikdo zatim nepodal trestni oznameni ? myslim tim hospodare, atd, proste mistne prislusne uredniky a cinovniky co by automaticky tohle mely udelat ? to se me nejak nezda, ikdyz taky je mozne opravdu vsechno...

retrívr - Profil | Pá 4.1.2013 17:36:29

Jarda Š. >> Myslím, že je to jednoznačné.

Jarda Š. - Profil | Pá 4.1.2013 17:32:32

valcha186 >> Nejvhodnější by ale bylo, aby trestní oznámení podal příslušný rybářský hospodář, protože ten pak může vystupovat v trestním řízení jako poškozený, tedy má daleko víc procesních práv, jejichž využitím může řízení ovlivnit, než jiný oznamovatel (ten má pouze právo na vyrozumění, jak s oznámením bylo naloženo, tedy jestli bylo zahájeno trestní stíhání anebo byla věc odložena či postoupena k přestupkovému řízení a pokud má za to, že policie s trestním oznámením naložila nesprávně, může podat stížnost, na základě které postup policie přezkoumá státní zástupce).

retrívr - Profil | Pá 4.1.2013 17:19:40

Rybatorstr >> Jedna moc velká pravda.Myslivcům by se to nestalo, pokud ano, tak jsou na léta zahojení. Nic víc, nic míň.

valcha186 - Profil | Pá 4.1.2013 16:55:38

valach45 >> Připadám si jak v blbákově. Vymýšlíte jak sepsat trestní oznámení, což je nesmysl. Podle zákona to může každý, kdo má a nebo se domnívá, že došlo k podezření z nezákonného jednání. Stačí dojít na Policii, nejlépe místně příslušnou a tam jsou odborníci, kteří se vyznají. Jedná se o výslech na předepsaný protokol a ani to nemusí být nějaké dlouhé. Kdo chce být více aktivní, může být a nebo požadovat, být přítomen u ohledání místa činu a také se k tomu vyjadřovat. Nic to nestojí, jenom čas. Policie musí zajistit odběry sedimentu, padlých ryb, vody. Vše se vyfotí, natočí a provede se řádné šetření. Jde jen o to, chtít. Každopádně to měl udělat majitel, ryb. stráž, hospodář a ze zákonnné povinosti už to má šetřit i Policie. Došlo ke škodě a někdo něco porušil. To je evidentní. Nikdo z Policie si to nedovolí zatlouct a nebo nepřijmout tr oznámení a je jedno zda je to podáno na známého, či neznámého pachatele. To jsou jenom pohádky kolem a snahy dělat z policajtů negramoty. My jsme se takto tahali skoro rok, včetně odběru sedimentů z přítoku, i po záporných reakcí povodí. Policie na to má. Kdo jste z místa, skočte tam a podejte zprávu, jak to vypadá.

Domino222 - Profil | Pá 4.1.2013 14:20:53

Rybatorstr >> minimálne..

hraji - Profil | Pá 4.1.2013 13:59:13

Ono totiž nestačí jen psát na MRKu, ono to chce jít a něco konkrétního udělat, kolegové.
Nečekt až někdo neco udělá, neptát se, kdo umí sepsat trestní oznámení. Chce to jít udělat.
Na libovolném oddělení PČR.

Rybatorstr - Profil | Pá 4.1.2013 13:57:45

valach45 >> To by mělo stačit podat na OO PČR....

petr616 - Profil | Pá 4.1.2013 13:53:21

Rváč >> presne tak...

Rybatorstr - Profil | Pá 4.1.2013 13:49:43

petr616 >> Je fakt, že rybáři mají v mnohém slabé zastání.... Jaká škoda....

Rváč - Profil | Pá 4.1.2013 13:49:28

si to mely lidi posbirat a byl by klid. Skoda jich:-( Kdyby to byl jeden pes nebo kocka tak se o tom mluvi ve vcernich zpravach o tyrani a ze pujde nekdo sedet atd. Takhle se nikdo ani nepozastavi

petr616 - Profil | Pá 4.1.2013 13:48:18

Tahle to vidi jenom rybari, obycejnej clovek co nebyl u vody si rekne "chudaci rybyL a tim to konci, kdyz uz moc tak jim dejte nejaky odskodny aby si koupily ryby nove a to je strop, maximalne se nekdo pozastavi kolik to bude zase stat to cele delat znova....leda tak o financni skodu...ale za pokus by to stalo !!!

Rybatorstr - Profil | Pá 4.1.2013 13:44:33

Domino222 >> Za to by měl někdo viset za koule v průvanu...

Domino222 - Profil | Pá 4.1.2013 12:38:36

Pozeral som o tom aj video... Čo je moc, to je moc.. A nemalo by to ostať bez následkov!!

valach45 - Profil | Pá 4.1.2013 12:36:35

to už je vrchol k.urva!!!!! KDO UMÍ SEPSAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ NA NEZNÁMÉHO PACHATELE,AT SE OZVE. Jdem do toho. Pokud to nikdo neudělá,tak to vyšumí dostracena.