Opäť sme boli pri testoch mrazených rýb

Autor diskuse: Domino222 - Profil , 25.12.2012

nofish - Profil | St 26.12.2012 14:18:24

LosPafkos >> já ti dám průměrnou mzdu ty .... :-) Kdyby v tomhle státě měli všichni tu průměrnou mzdu, kdyby jenom 75% lidí, to by si obchodníci mnuli ruce.

LosPafkos - Profil | Út 25.12.2012 23:54:49

nofish >> jelikož je průměrná mzda nějakých 24 tis,není co řešit,každý si toho kapře může dát jak je libo :-)) Dobrou noc kolego

nofish - Profil | Út 25.12.2012 23:18:17

LosPafkos >> S tou poslední větou musím souhalsit.
A kapra jako takového bych neřešil. Maso má kvalitní, ale většina lidí má prostě problém s cenou, kostma a s jeho úpravou jakkoli jinak než smažením. A jen tak se to nezmění.

LosPafkos - Profil | Út 25.12.2012 23:12:01

nofish >> miluju při dovče u moře courání po rybím trhu po ránu,to je ta pravá čerstvost,našim prodejcům nevěřím. Když chci čerstvé krevety,tak jedině tržnice Sapa,tam si nikdo nelajzne prodávat fejk a tam to platí co se týká potravin pro jejich etnikum ve všem. Náš národ bude jíst srágoru za potlesku EU,ale hold tak to máme nastavené.

nofish - Profil | Út 25.12.2012 23:02:20

LosPafkos >> to je právě ono. To co píšeš. Oni lidi ty ryby jíst nechtějí. Jediné co by je k tomu dokopalo, je teoreticky nějaká fakt nízká cena. No a to zas nejde z jiných důvodů... A o tom je celá ta diskuze.

Chlazené ryby se prodávají několik dní a pak vyhodí. Ti lepší to zamrazí. Ti nejlepší ti ji kuchnou na počkáni z živé, když je to povoleno. Mrazit asi jo, ale ne mrazit když už je surovina na nic. Když máš odbyt do hospody tak se toho zbavíš i v mraženém, ale musí to být furt kvalitní maso. Ani hospody nejsou na prachy tolik, aby nakupovaly hnusy. Třeba pstruh se dá prý v šupinkovém ledu uchovat až 5 dní aniž by se masu něco stalo. Já to teda nikdy nezkoušel. U kapra jsme to viděl a byl fakt ok.

LosPafkos - Profil | Út 25.12.2012 22:48:52

nofish >> kupuju hodně věcí na farmářském trhu,kuřata,krůty ze soukromého chovu, mohu si to zatím dovolit,ale to procento populace která tam nakupuje je tak na hranici gayů. Mají tam i chlazené ryby,za ranec a nevím co se s nima děje po zavíračce. Hele telecí maso koupím za cenu vykoštěného kapra,takže u mě jasná volba-vídeňský řízek. Hold si tu povolenku s příslušenstvím koupím i na další rok.

nofish - Profil | Út 25.12.2012 22:40:28

LosPafkos >> Jo. No já vím, že nechytat ryby tak si dám kapřa jednou za čtvrt roku, candáta 60cm tak jednou za pět let :-) Je to prostě drahé.
Když budeš vycházet z toho že "ven" je cena 50 (plácnul jsem) To máš 150 za čisté maso. To zas nikdo nekoupí, když v tescu mají akci na zmrzlá kuřata za třetinu a v hypernově krkovičku za 80... Češi žerou podle ceny, ne podle toho co jim chutná, co by rádi. Je pravda, že část prostě tohle dělat musí no...
Tohle je o ničem. My s tím nic neuděláme. Stát se nesnaží s tím nic dělat. Rybáři zatím žijí a fungují. Uživí se exportem a vánocema. Co s tím udělat? Podle mě se nic dělat nedá. Ne ze dne na den.

LosPafkos - Profil | Út 25.12.2012 22:29:46

nofish >> právě,ven jde cena nižší. Vepřové koupíš v akci kolem 100,- tak proč jíst kapře. Půlky jsem viděl nejlacinější za 170,- by jsi to koupil ? jestli ano tak jsi hýřil a floutek :-)

nofish - Profil | Út 25.12.2012 22:23:37

LosPafkos >> no to máš 70-80kč/kg. Výtěžnost na filety cca 30%. Něco za obala a práci. Cena je teda cca odpovídající (kdyby se brala maloobchodní, filety z kapra koupeného na ulici). Otázka je proč němá interspar cenu jinou, velkoobchodní. A nebo má a chce si nahrabat? ....

edit: ale jak jsem psal. Tady to vidíš. Ryby jsou drahé a mají kosti. Češi je prostě jen tak žrát nebudou. Proto jde většina produkce za hranice. Bohužel za nižší cenu, za kterou by je lidi u nás zase možná i kupovali. Ale to už není otázka na nás, my dva neděláme kalkulace cen.

arnošt - Profil | Út 25.12.2012 22:12:40

nofish >> S tím,čím to je,že na to lidi prostě nemají je to bohužel pravda. o(
Myslím,že pokud by v globálu měli Angláni nebo Němci jako národ takové prostředky,takovou životní úroveň jako teď my,sklouzli by do úplně stejného marastu,do stejné spirály,kde na jedné straně je zákazník,který na nic nemá peníze a na straně druhé obchodník,který chce přežít a vydělat.A obě strany hledají způsob,jak z toho ven... To je ale bohužel na úplně jinou diskusi,někde úplně jinde.
A jak to tak sleduji rok za rokem,nevidím to do budoucna zrovna růžově... :(

LosPafkos - Profil | Út 25.12.2012 22:12:28

nofish >> hele kapří filet chlazený v akci v interšpáru za 25.90 za 100g ti připadá v pohodě ?

nofish - Profil | Út 25.12.2012 22:08:23

LosPafkos >> to nebyla dotace ceny masa. To byly jenom vyhozené prachy za reklamu. Reklamu která byla zbytečná a všem to muselo být jasné už v počátku celé akce. Prostě EU dala prachy na rybařinu a u nás se jejich část nasypala reklamkám, místo toho aby se našlo rozumnější využití. On si prostě někdo řekl, že národ co žere sladkovodní ryby z 99% jen jednou ročně je po reklamě začne žrát víc. A výsledek je mu u zadnice, nebyly to jeho prachy.- vítej v realitě.

Byly to reklamy v rádiu, plakáty, balónky, propisky, pexesa, batohy. Ale pozor, ani ti dva "kuchaři" kluci v akci to netočili zadarmo a tv prý dostala zaplaceno za odvysílání. Tyhle věci kdysi paltilo rybářské sdružení, takhle to zaplatili z nějaké části z těch dotací.

LosPafkos - Profil | Út 25.12.2012 22:01:46

nofish >> byla dotovaná reklama-žerte kapře tak to beru celkově. Asi teda opět vyhozené prachy,škoda,že nevlastním bilboardy na D1 :-((

nofish - Profil | Út 25.12.2012 22:01:37

arnošt >> kdyžtak mrkni na ten odkaz, co jsem dal níže.
Ono je to těžké, lidi nemají prachy. To je základ. 50% lidí nedosáhne snad ani na půlku průměrné mzdy... a tak si je obchody naučily. Naučily na nákup srač*k za pár korun... Kdo má peníze "navíc" a už si může vybírat, nakupuje u soukromníčků kde je alespoň nějaký předpoklad kvality potravin. O pár malých firmách vím, v jedné jsem dělal a fakt nemají problém se uživit. Ale mají defakto stabilní klientelu, která se k nim vrací. Lidi co mají peníze na to aby si připlatili a uznali, že zboží je kvalitnější než třeba v tescu.

nofish - Profil | Út 25.12.2012 21:57:18

LosPafkos >> kde jsi přišel na to že MZE dotuje cenu kapra? Nic takového nikdy nebylo.
Ryby jsou drahé a mají kosti. Češi je žrát nebudou. I toho lososa žerou jen proto že je to prý něco extra. 90% lidí co ho žere ti nepřizná, že jim to vlasně ani nechutná víc než ten kapr, nebo duhák. Oni to žerou protože je to něco "víc".

nofish - Profil | Út 25.12.2012 21:54:41

takže kolegové, zaznělo to tu a já něco našel. Kdo chce ať študuje odkud ten odkaz je. Kdo nechce, ať si to prostě stáhne a může v zimě číst. Nejsem lakomec a tak se podělím :-)

http://jdem.cz/w62e5

Fero123 - Profil | Út 25.12.2012 21:53:43

nofish >> Záleží na nátuře.Mám tři kapitoly a to nejlepší mi zřejmě ještě čeká.

arnošt - Profil | Út 25.12.2012 21:52:25

nofish >> Nebo minimálně o pokusu okrádání lidí legální cestou.
Jinak souhlas,radši se neptat.Problém ovšem dneska je,že drtivá většina lidí si není ochotná nebo spíš schopná za kvalitu potravin a zboží vůbec něco připlatit.Vidí v nákupním centru salám za padesát korun kilo a 2 l. limču za tři pade a byli by schopný se o to u kasy porvat.Ale už nikdo nepřemýšlí,jaké složení v tom vlastně může být,když někdo musel zpracovat,prodat,přivézt,teď obchod chce svojí marži...Taková cena nevoní ušetřenými penězi,ale smrdí pořádným průšvihem v podobě páchání násilí na vlastním zdraví... o((

LosPafkos - Profil | Út 25.12.2012 21:51:44

hoši co jsem zkoukl cenu za chlazený filet z kapře tak se rovná ceně lososa. A proto se ptám,toto je dotovaná cena za podpory MZ jak naučit lidi žrát kapře ?

nofish - Profil | Út 25.12.2012 21:48:12

Fero123 >> viděl jsem to tam a uvažuju, jestli je rozumné, to shánět.

Fero123 - Profil | Út 25.12.2012 21:41:50

nofish >> Peklo na talíři je slabý odvar,Knížka Doba jedová je pravé maso,jen pro silné povahy.

nofish - Profil | Út 25.12.2012 21:37:14

arnošt >> no buď si vše pěstovat a vykrmovat sám, nebo se radši neptat co jím... Ale je pravda, že to s těmi rybami, není o nekvalitě potravin, ale prostě o "okrádání lidí legální cestou".

arnošt - Profil | Út 25.12.2012 21:30:00

nofish >> Otázka je,co potom vlastně jíst? :(

nofish - Profil | Út 25.12.2012 18:32:08

arnošt >> to máš jedno... rybu si chytíš, ale co zbytek? Mrkni se na cyklus "peklo na talíři" na steram.cz - třeba...

Domino222 - Profil | Út 25.12.2012 18:30:07

arnošt >> presne tak..

tuzemak - Profil | Út 25.12.2012 18:13:18

pořád dokola,nekupovat a je po starostech,čerstvá se už dnes sežene skoro všude...

arnošt - Profil | Út 25.12.2012 18:10:22

Zlatá vlastnoručně chycená! :)
Sám sebe člověk neošidí...