Za milion korun bude Horní Pekelský rybník patřit českolipským rybářům

valcha186 - Profil | St 12.12.2012 10:34:53

Věcné břemeno nevadí, pokud budou peníze, odbahnit a provozovat. Pak není důvod k dalšímu prodeji. Prodeje rybníků už tak moc nebudou a nebo úplně za jiné peníze. Je to pro radost. Horší je nájem, makat na cizím a pak o to přijít.

Chosé 2 - Profil | St 12.12.2012 1:26:45

Česká Lípa - Na pravém českolipském kaprovi by si mohli lidé pochutnat příští Vánoce. Tak glosoval zastupitel České Lípy Petr Skokan (VV) prodej městského tzv. Horního Pekelského rybníka.

Zaujala mně slova výše. Petr Skokan dělá opravdu čest svému jménu. Přechod od ODS do VV, ho sice vyhoupl do předních míst politické sféry, ale o kaprovi ví asi tolik jako Peak o armádě.
Zato však projevil znalost, jak se lze dostat k penězům určeným na podporu rybníkářství, jež by mohly od roku 2014 putovat na účet firem, které budou provádět revitilizaci části bahnitého rybníka do kterého každoročně na jaře přitéká jílovitá půda z chráněné oblasti údolí kvetoucích bledulí.
Město nevynaloží finanční prostředky žádné, odpovědnost za stavbu hráze přebírá MO společně s ČRS za milion Kč a ještě má právo na souhlas převodu k možnému novému majiteli rybníka. Takže černý Petr se přesunul a českolipskej kapr bude nakonec "pekelně drahej" !!!

Kreja - Profil | Út 11.12.2012 23:45:09

valcha186 >> Ty okolní pozemky bývá dost velký problém

valcha186 - Profil | Út 11.12.2012 9:48:51

Tak to je jedině správné. Jeden majitel, jeden hospodář. Měla byto být záruka dobré péče o vodu, ryby a ještě ale chybí co s okolními pozemky. Přístup k vodě, manipulační prostory. To bývá zdrojem svárů. Jiný vztah je k vlastnímu, než najmutému.