V Ohrazenickém potoce hynou raci, může to být mor

Autor diskuse: mates202 - Profil , 10.8.2012

Nerodia - Profil | Po 20.8.2012 2:13:37

Ono totiž opravdu nejde o život.Jen o malinký problém a jednoho rakaře který Vás jen chce informovat že se tu něco děje a že i svůj díl na tom má ČRS. A kdo udělal dotaz na tento problém? Nikdo.A přitom všichni se tváří že dělají co mohou. Hold jsem si naivně myslel že lidé kteří jsou u vody tak i mají zájem o to co tam žije nebo mohlo žít. Nakonec sem se poučil že je lepší jen koukat než na něco upozornit.Tak mi promiňte že jsem tento problém sem nadnesl.

Nerodia - Profil | Po 20.8.2012 2:10:30

donald5 >> Nepatřím k těmto lidem.

donald5 - Profil | Ne 19.8.2012 20:02:07

Nerodia >> takže snad patříš mezi lidi, co blokují stavbu obchvatu kvůli nějaké rostlině a snad i nějakému hmyzu? :-O

tuzemak - Profil | Ne 19.8.2012 19:24:41

Nerodia >> no abych to shrnul,věř,že dělám pro ryby co je vmých silách,už od plůdku okolo nich lítám,aby až vyrostou,měly masařky co dávat do mražáku,na házení hrachu na stěnu,teda na ústředí věř,že čas nemám,zajímá mě,co dám do vody,tím tuto zbytečnou debatu uzavírám.....

Nerodia - Profil | Ne 19.8.2012 19:20:15

tuzemak >> Nejsem nepřející člověk ,ale když čtu takovéto reakce tak si říkám kdy začnete Vy ( kteří si vše splníte) si zoufat že nejsou ryby .A děti začnete vodit do zoo a muzeích aby se podívaly co vy jste splnily.Nejsem mimo mísu, ale problém to je který se nám všem brzo vymstí .Ano nějaká daň civilizace tu je ale ještě si zadělávat na další ( kterou si i svým dílem zapříčinily sami rybáři to mě hlava nebere ).Kdyby jste Vy co vše plní začaly se ptát na ústředí jak tento problém který zavinily chtějí řešit ,tak by se za čas ledy pohnuly ,ale to za Vás nikdo neudělá.

tuzemak - Profil | Ne 19.8.2012 18:02:50

Nerodia >> nechápu co má rybář,obyčejný,který si splní veškerý svoje povinnosti společnýho s rakem,třeba červeným??tak se prostě někde vyskytne,můžeš být rád,že tam nějaký bude a nebudeš moci svým vnoučatům ukazovat raka v ZOO či na obrázku,už to neřeš a buď rád,že nějaký život ve vodě je.P.S.ty vlastně taky ničíš přírodu,jezdíš autem,používáš prací prostředky,poradím ti,sedni na strom a čekej až přijde velká voda,třeba donese více života:o))))

Nerodia - Profil | Ne 19.8.2012 6:53:23

tuzemak >> A co říkáte této zprávě ?
http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sampionem​-v-preziti-je-rak-v-pripade-nouze-se-uzivi-i-na-sou​si
Opravdu si myslíte že to není problém každého rybáře?
Možná si řeknete že se jedná o raka červeného a že u nás není ale oni to jsou stejní raci co u nás již jsou ( myslím lokalitu v Americe),a bohužel už i v okolních státech se volně vyskytuje v přírodě ( tak je otázkou času kdy se u nás objeví ).

tuzemak - Profil | Po 13.8.2012 12:59:32

Nerodia >> to bys musel třeba i kačenám zakázat lítat aby ten mor nepřenesly jinam,hodně článků je napsaných jen aby bylo vidět,že dotyčný pisálek něco dělá,a přitom o daný věcí ví kulový,moc to dramatizuješ,někde je raků hafol,jinde nejsou vůbec vidět,nevěř tomu,že každá strouha musí být narvaná k prasknutí,jen aby děti viděly raka,bohužel to tak je,příroda to má nějak zařízený,i když je pravda,že lidstvo to ničíí...

Nerodia - Profil | So 11.8.2012 20:31:53

tuzemak - 11.8.2012 Možná je to moje zbožné přání,ale každý rybář má možnost ulovené ryby (i nástražné) nepřenášet na jiné lokality a vyvarovat se i přenosu vody ( i ta je možným zdrojem račího moru).
A právě když se nikdo nebude o to zajímat a upozorňovat tak se může stát že opravdu budeme vodit děti do muzea abychom jim ukázaly naše raky .
Jestli si myslíte že blbnu tak takovéto články jsou dosti výmluvné a hlavně nejsou mé dílo .
Jen je mojí snahou aby si rybáři uvědomily že v tocích nejsou jen jejich ryby ale i další tvorové kteří si také zaslouží naší pozornost a i ochranu ( jak se říká vše souvisí se vším).

tuzemak - Profil | So 11.8.2012 18:05:30

Nerodia >> no hezky si to napsal,neznám jedinýho šílence co dojede z rybačky dom a hned či později oplachuje vercajk octovým roztokem,to je jen tvý zbožný přání,pravdu máš v jediným,o týto nemoci vím doslova houno,lístek mám,a věř,že pro ryby toho dělám určitě dost,ale neblbnu jako ty.....

Nerodia - Profil | So 11.8.2012 18:00:07

tuzemak >> On by jen stačilo kdyby každý rybář po příchodu domů omyl své lovné náčiní ve vodě s trochou octa ,tak by minimalizoval možný přenos této nemoci na jiné lokality .Když někdo nechce nic dělat tak si vždy najde jak to nejde .Až budete mít takové znalosti o této nemoci a jeho šíření jako já tak budete také takhle psát .Jinak nepatřím mezi žádné ochranářské šílence, ale i laik pochopí že by se s tím mělo začít již něco dělat.
Hold Vy asi patříte mezi ty co si zaplatily lístek tak jen loví a nic jiného je nezajímá.
Jinak i ČRS vydal k tomuto problému první vlaštovku je to málo ale alespoň něco.
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=5762

tuzemak - Profil | So 11.8.2012 17:46:08

Nerodia >> pokud umíš číst,tak se v článku píše,že proti moru se nedá nic dělat,tak nevím proč píšeš,že se to někomu líbí,připadáš mě,že patříš k těm poblázněným ochráncům přírody,kteří se snaží pro přírodu něco dělat,leč bohužel dělají více škody než užitku....

Nerodia - Profil | So 11.8.2012 17:39:53

Jen tak dále, za krátký čas nebude ve vodě nic než pustá voda bez života.Asi se Vám to opravdu líbí.