Diskuse k článku: Partikl, 1. díl – Zrna, zrnka, zrníčka…

Autor diskuse: Miras - Profil , 2.8.2012

Čudlamudla - Profil | Pá 28.2.2014 21:14:31

Možná to bude hloupá otázka, ale je možné použít i slunečnicová semínka, třeba i ty určené pro ptactvo? Neobsahují také nějaký toxin?

Gudaska - Profil | St 8.8.2012 12:58:20

fotojakes - 3.8.2012 20:35:21 >Já bych vynechal to "mladým". Je mi už něco přes 60, ale vždycky najdu něco nového (nebo něco co díky stavu paměti znovu za nové považuji).

Miras - Profil | Út 7.8.2012 16:13:15

Zhruba polovina z kg pytlíku brazilského ořechu skutečně plave. Fotka, která se příliš nepovedla a do článku se nevešla.

: vydrák - Profil | Po 6.8.2012 15:49:27

Miras >> Já jsem sice citoval blábol,který si napsal,ale rozhodně jsem nemohl vědět jak si to myslel! Chápeš ten rozdíl??

Ale jinak v pohodě,nebudem se hádat.

Soulfish - Profil | Po 6.8.2012 11:03:35

Miras >> díky

Miras - Profil | Po 6.8.2012 11:01:58

Soulfish >> Tady máš fotku nastražení brazilského ořechu - žádná věda:-)

rover - Profil | Ne 5.8.2012 23:39:17

Naházet do vody se dá z blbosti ledasco, ...dokonce i "šrot" z ledasčeho ...

Miras - Profil | Ne 5.8.2012 23:19:50

: vydrák >> Poposedni si a myslím, že se dohodneme.
V první větě cituješ můj blábol a v tom zbytku vlastně vysvětlíš, jak jsem to myslel. Kapišto?

fotojakes - Profil | So 4.8.2012 23:09:26

nofish >> jj, ale není to jen o vztahu k rybám, ale přírodě a svému okolí vůbec. Není to jen problém rybařiny, ale celé společnosti. Raději už to necháme plavat, je to nekonečné téma:-)

fotojakes - Profil | So 4.8.2012 20:58:53

: vydrák >> to není blábol, ale vyjádření toho co jsi teď napsal ty, akorát trošku jinak:-)

TWIN 69 - Profil | So 4.8.2012 17:51:10

Super článek.Partikly používám pořád a ve velkém.Takže ode mne máš velkou 1.

jak.23 - Profil | So 4.8.2012 17:41:59

super příšpěvěk! některé druhy jsem ani ještě neviděl...dobrá inspirace!

: vydrák - Profil | So 4.8.2012 8:48:56

Miras - >> Co to je za blábol,cituji: Dnešní doba partiklu coby nástraze zkrátka nepřeje......
Co s tím má doba společného,že chytáš na bolelíz a ne na hrách?

Valná většina kaprařů je zpitomělá a ovlivněná reklamou,která říká,že jedině na to či ono boilies berou ti největší kapři.Chytám už pěknou řádku let a dobře si pamatuju,co krásných kaprů se nachytalo na Orlíku na bramboru,kukuřici,hrách nebo naklíčenou pšenici.

nofish - Profil | So 4.8.2012 8:00:56

fotojakes >> Právě jsi to vysvětlil. Kdo pouští, nepotřebuje někde napsaná hesla. Taky žeru ryby, ale oproti tomu co chytnu je to jen nějaké to %. LIdi pouštěli ryby vždycky, jen teď s tím musí někteří "machrovat" :-)
Ad články. Jo, to je jen, ale druhý pan "rybář" neustále lže a další zas přehání, nebo prosazuje jen to a tamto. Prostě se z rybařiny stala komerční věc. Pčipadá mi to, že teď chodí na ryby každá kdo uslyší "je to super a ještě si odneseš ryby". Prostě lidi bez vztahu k těm rybám. Jenom je zajímá nachytat a je jedno jestli to nosí/nenosí domů.
A mizím na ryby.

fotojakes - Profil | Pá 3.8.2012 23:20:37

nofish >> vím na co narážíš s těma osobnostma a lží, ale takových článků je naštěstí minimum. Ten rozhovor s Karlem v Rybářsví mě také překvapil. Už je to takovou dobu a stále se o tom mluví, což jasně potvrzuje jak málo těch případů je:-) Jinak já se chystám na smršť, protože tu mám první díl seriálu o focení a ten jsem věnoval zacházení s úlovkem:-)

Vcelku často se bavím s rybáři, kteří ryby pouští a pouštěli ač chytají dvakrát déle jak já a nikdo je k tomu nenaváděl. Prostě jim přijde normální, že lapne deset kaprů, ale vezme si tak jednoho za týden. Ale máš pravdu, čísla z povolenek mluví jasně, že absolutních pouštěčů je mizivé procento:-)

nofish - Profil | Pá 3.8.2012 22:50:18

bednaa >> No kukuřici si natrhej dokud je malá a měkkoučká. Zavař na kyselo jako okurky :-)
A pokud to chceš pro ryby tak vyloupat a usušit. Uvař to v tlakovém hrnci (bacha bobtná, dej tak půlku maximálně, vařím max 45minut) a zalej vodou - do kýble, nech ve sklepě kvasit. Bude to smrdět po mléku a vydrží dlouho. Případně zamraz. Na sladko by šla zavařit, ale to nedělám a plechovky v lídlu stojí 12Kč.

nofish - Profil | Pá 3.8.2012 22:46:36

fotojakes >> taky jsem to zkoušel přečíst a nedošel jsem ani tak daleko jak ty :-) Máš pravdu. I když netvrdím že 100%. Protože když někdo vysloveně lže, nebo známá osobnost veřejně vysloví něco co nemá říkat ani před známými, no tak je jasné, že to není článek, ale blábol. A tam se dá čekat jak to skončí, když se to objeví na mrku :-)
Zbytek je spíš o tom kdo hledá "chyby" v názoru/textu autora. Ale ta věta mi tam stejně nesedí. Vidím prosazování pouštění za vším, ale nevidím nikoho, kdo by ty ryby pouštěl. O to jde. Klávesnice toho snese, ale praxe u vody je jiná...

bednaa - Profil | Pá 3.8.2012 22:41:06

zajimave napsany clanek,pro mne za 1

ja si dost zvykl pouzivat partikl ve slozeni kukurice konopne seminko s kroupama,oves.vlockama nebo kolinkama zatim dost uspesne

jinak chtel bych se zeptat jak nejlepe upravit kukurici ktera nam roste za barakem na poli? Hledam nejaky recept ale nemuzu zadny najit jak to presne a s cim uvarit poradite mi vase zkusenosti nebo poznamky?chtel bych si ji udelat do mrazaku dopredu a vzdy cast vyndat abych nemusel nic kupovat dekuji

fotojakes - Profil | Pá 3.8.2012 22:25:47

nofish >> články jsou jen střelivo pro extrémní interpretaci:-) Lidi co přemýšlí nemůže rozhodit žádný článek. Já se musím přiznat, že jsem byl zvědav a chtěl jsem vědět jaké zlo se skrývá v knize Mein Kampf, ale na 53 strně jsem to zavřel, protože to je hromada politických blábolů. Dle mého ta kniha není nebezpečná, ale vytvořil se z ní symbol zla ke kterému mnozí vzhlíží a tím je nebezpečná.

nofish - Profil | Pá 3.8.2012 22:11:16

fotojakes >> tak ástečně je to články. Článek, rozhovor v tv/rádiu, ono je to jedno. Člověk musí s těmi informacemi pracovat, ne je tupě vstřebávat. A jak píšeš, to je doménou/problémem doby. Nemyslet, všechno mít hned a snadno atd atd...

fotojakes - Profil | Pá 3.8.2012 21:34:06

nofish >> ano, remcat se musí, ale mě vadí, že ti co extrémní názory vytváři to neustále svalují na články:-)

Tupost, respektive lenost je doménou doby a skladba článků to asi neovlivní.

nofish - Profil | Pá 3.8.2012 21:14:57

fotojakes >> S těmi fanatiky bych to viděl tak, že jsou na netu. Prostě kecají (všichni furt pouští) a přehání. To zahánění do extrémů je pak jednoduché. Jeden napíše, další napíše to damé a přidá. Však to znáš ne, jak si jeden zlomí nohu a ve vedlejší vsi už je po smrti, než se tam ta zpráva dostane.
Články o obyčejném chytání nepište, je to na nic, pak na to ještě lidi začnou chytat a bude to v pr... Jsem zastáncem názoru že by se lidi měli učit a zkoušet sami. Pak nejsou tak "tupí", umí si poradit. Ne jako když se jim všechno vykecá :-)
Remcat v diskuzích se musí, od toho jsou. I když někdy je to až moc, to je pravda.

fotojakes - Profil | Pá 3.8.2012 20:35:21

nofish >> díky:-) JJ, fanatiků je čim dál více a většinou to pramení z neznalosti a absence vlastních názorů, proto příjmou ten nejkřiklavější názor za svůj, aby jako někam patřili. Akorát by mě zajímalo kde to čtou, protože já se v té branži pohybuji už nějaký rok a na článek, kde bych našel ty extrémní názory si nějak nepamatuji.

Tak to jsi prošvihl, protože tu mám suprový článek o obyčejném chytání na chleba a jsem za něj moc rád:-D Já si myslím, že skladba článků v mediu by měla být pestrá a i ty "obyčejné" metody tam mají místo. Všichni nadávají, že to je samá reklama, propagace boilie, ale kde si má ta nová generace rybářů přečíst o tom rohlíku, či žížale, když zkušení rybáři, kteří na tom vyrostli napíši to co ty?

Remcat v diskusích o tom co se dělá špatně umí každý, ale proč ti největší remcalové jen kritizují, ale sami neukáží těm mladým cestu třeba právě s rohlíkem? Jediné čeho remcalové excelentně dosahují je právě stupňování extrémních názorů, protože ty vznikají hlavně v těch diskusích a ne v článcích jako takových.

Tohle není mířeno proti tobě, ale nahrál jsi mi:-)

nofish - Profil | Pá 3.8.2012 20:07:29

fotojakes >> si ho použij, tímto ho vydávám pod licencí WTFPL - akorát ta je obecně myšlena pro sofrware, to ale nevadí :-)
Ale jo, jen už mě to docela štve, fanatici jsou všude a kolikkrát jen kvůli tomu že si někde něco přečetli.
Článek psát nemůžu, jsem lepl pokud jde o chytání. A strašně zaostalý. Chytání na rohlík nemá cenu v dněšní době popisovat :-)

fotojakes - Profil | Pá 3.8.2012 20:01:03

nofish >> tohle je heslo autora a já to ctím. Jeho význam tu sám vysvětlil, tak není co řešit:-). Miras není žádnej fanatik a ani to heslo tak nezní. Je to jen o toleranci a pochopení názorů druhých i když se nám nemusí líbit. Skutečný problém jsou extrémní názory a jedno zda pouštěcí, či rabovací a věř, že takové bych nepustil:-)

Toto heslo můžeš napsat pod svůj článek, rádi ho uveřejníme:-) A vlastně to můžu použít i pod jeden svůj článek, který mám v plánu:-)

nofish - Profil | Pá 3.8.2012 19:41:59

fotojakes >> hele pocem ty redaktore. Když už tě vidím. Co dělá na konci článku to poušťácké heslo? Vy fakt budete lidem cpát tyhle hesla do palice pořád dokola? :-(
V tom případě trvám na dopsání hesla " a co nechytíš, tomu neublížíš"........

Jinak počteníčko fajn :-)

Miras - Profil | Pá 3.8.2012 14:29:24

meteor >> náhodou jo:-)

meteor - Profil | Pá 3.8.2012 14:21:15

Miras >> neděláš náhodou taky ekonoma? :-) Pokud bys(te) chtěl(i) být světový(-í), tak "výhledům" říkej(te) "forecasty", z "uklízeček" udělej(te) "manažerky úklidu" a budeš(-te) tam kde naše firma :-)

Jinak díky za ozřejmení (i rychlejšímu "fotojakesovi"), budu se těšit na další díly...

Sven - Profil | Pá 3.8.2012 14:06:16

Miras >> Pěkně zpracovaný přehled, hodnotím 1***
Přehršel hodnotných informací, ukládám mezi "oblíbené", do mého výběru zlatého fondu MRKu a budu se k němu vracet. :-)))
Díky Míro !
Btw. pro neznalé:
Přehršle - „ruce obě dvě ku brání něčeho žlábkovitě složené, obě hrsti v jedno spojené“

Miras - Profil | Pá 3.8.2012 13:57:53

meteor >> Věštění z křišťálové koule sice patří mezi mé běžné pracovní aktivity (sestavování budgetů, výhledů apod.), přesto jsem variantu s uvedením ceny zamítl.
Způsobu přípravy partiklu je věnován celý následující díl, takže se dočkáš. Třetí díl pak bude o vylepšování partiklu.
Snažil jsem se toto téma pojmout komplexně - čas ukáže, zda se mi to podařilo.

fotojakes - Profil | Pá 3.8.2012 13:56:06

meteor >> to je v druhém dílu, který se zpracovává:-)

meteor - Profil | Pá 3.8.2012 13:38:03

Miras >> OT: namísto mediánu jsi mohl použít "kvalifikovaný odhad" - stačí se kouknout z okna, na 5 sekund jakože zapřemýšlet a výsledek je na světě :-)

Jinak článek je docela solidní, také jsem (jako "šmudla007") netušil, co všechno se dá použít... Drobná připomínka: mohl jsi do článku zakomponovat i způsob přípravy jednotlivých druhů partiklu (nemyslím tím něco na způsob kuchařky "vemte kilo kukuřice, 3 lžíce medu a 3 litry vody atd.", ale jen obecný popis ve smyslu "kukuřice se namáčí 3 dny anebo se hodinu vaří" apod.) a bylo by to téměř dokonalé ;-)

Miras - Profil | Pá 3.8.2012 8:51:49

Reeaper >> Na fermentaci dojde v příštích dílech.

Miras - Profil | Pá 3.8.2012 8:51:24

Starc55 >> nevím, přidat mléko jsem nezkoušel a ani mě nenapadá, v čem by to mohlo být lepší. Lupínky samy o sobě vytváří silný mléčný zákal. Přidat nějaký atraktor do lupínků se určitě dá, stejně tak třeba drobné peletky nebo drobnější partikl.

Reeaper - Profil | Čt 2.8.2012 23:49:54

šmudla007 >> ahoj, můžeš trochu přiblížit ten fermentovaný partikl?

Starc55 - Profil | Čt 2.8.2012 16:25:40

Miras - >> Ty kukuřičný lupínky jsou dobrej nápad, určitě vyzkouším. Šlo by to namočit i mlékem a byl by v tom nějaký výrazný rozdíl? Případně i něčím provonět. Máš i s tímto zkušenost? Jinak velmi dobrej, přehlednej článek.

Rytíř - Profil | Čt 2.8.2012 15:26:47

Miras >> moc hezky to máš napsaný.

rozbora - Profil | Čt 2.8.2012 13:34:54



Článok v pohode. Až na to konopí z ktorého aj ryby majú určite povznesenú náladu s háčikom v papuli :-)

Miras - Profil | Čt 2.8.2012 13:31:11

Paul Delpiaz >> Průměrná cena je vcelku neřešitelný problém. Průměr z ceny od zemědělce a firmy s logem megakarpa na sáčku je nicneříkající. A s mediánem jsem se drbat nechtěl.