V Máchově jezeře se přemnožily ryby, hrozí znečištění sinicemi

redhead - Profil | Po 1.4.2013 20:08:38

Od 1.5 2013 začne v Máchově jezeře odchyt bílých ryb za pomoci 60ti kusů větších pastí na ryby, tzv vrší. Do konce roku by se mohlo touto metodou odchytit až 20 tun bílé ryby, která bude po odchytu vysazena do soukromích rybníčků na Mladoboleslavsku a Nymbursku a tyto rybníčky slouží ke sportovnímu rybolovu pro děti ze širokého okolí a je zdarma. Odchyt provádí Rybářský Cech Nymburk. Kdyby měl někdo zájem a chtěl se účastnit těchto odchytů, je možnost se domluvit. Je to vždy na celý víkend a klidně i přes týden. Vše je na dohodě. Je to spíš o legraci, pohodě a zábavě. Více informací dostanete na www.rybarskycech.cz, kde se můžete domluvit. Meily tam jsou uvedené i telefony. Ale jak jsem uvedl, ryby se smějí chytat jen do vrší. Takže pruty zůstávají doma. :)

fišlák - Profil | Po 2.7.2012 17:45:37

Mě to handrkování okolo Mácháče začíná docela nudit. V Doksech jsem se narodil, více jak dvacet let jsem tam bydlel a chodil na ryby. Sinice se tam vyskytovaly vždy, co mi pamět sahá a mikdo to nijak výrazně nehrotil. Prostě hygienici vyhlásili bud varování, nebo zákaz. Každý na to kašlal, nikdy to nikdo nehrotil. Ryb tam bylo jako sraček. Pokud se tomu někdo jenom trochu věnoval, tak nachytal. Je pravda, že tam vždy byla veliká síla cejnů. Taky se mi stalo, že jsme s kamarádem nachytali tolik, že jsme to na kole nedokázali odvézt a museli jsme odsypat a nejednalo se o žádná zrcátka. Průměr se pohyboval okolo 30 cm a největší kolem 50cm. Díky těmto cejnům se musely používat na tehdejší dobu selektivnější nástrahy na kapry jako byla kukuřice, nebo hrách ale kdo chtěl a nakrmil, tak nachytal. Můj největší kapr měl v době, kdy mi bylo 12 let 7,5 kilo. Štiky 70-80 cm, když člověk věděl, kam na ně taky nebyly až takový poblém. Poslední ryba, o kterou jsem se zajímal a která se dala nachytat ve slušném množství, byli úhoři. Tato vo da byl jejich ráj. Pravda, měli období, kdy brali ale pokud had z Mácháče neměl 80 cm, tak byl považován za tkaničku. Můj největší měl 105 cm a měl v sobě raka. Bohužel tohle všechno jsou už vzpomínky ale ty se mi z paměti nikdy nevymažou. Podle mého názoru by z Mácháče mohl být top revír, jen kdyby se někomu chtělo.Takže, když poslouchám ty zprávy, co s touto vodou různé instituce zamýšlejí, tak se mi otvírá kudla v kapse. Asi jsem se rozkecal více, než by bylo zdrávo. Pokud bude mít někdo zájem pokecat, nemám problém, pokud někomu přijde, že mlátím starou prázdnou slámu, tak se mu omlouvám.

Venca888 - Profil | So 30.6.2012 19:18:24

Marfi >> myslíš, aby tam rybáři vysekali všechny dravce a mohlo tam bejt ještě víc bílý ryb (=sinic)? to asi neprojde...

Kreja - Profil | So 30.6.2012 19:13:22

narvat je do kamiónů a do Těrlické s nima tady zase máme naopak nedostatek bílé ryby

Jiří Š. - Profil | So 30.6.2012 0:58:11

fotojakes - >> jako jediné východisko vidím kontrolní odlov(samozřejmě že bych ho prováděl já :) to se dalo čekat)... pár háků v noze koupačů ještě nikoho nezabilo... jinak s těma sinicema je to krásná kravina...co se pamatuju tak tam bývalo hafo candátů tak ti by to regulovali snad ne..

Jiří Š. - Profil | So 30.6.2012 0:05:49

Mrknato >> :-)))

valcha186 - Profil | Pá 29.6.2012 23:48:51

Ono to o tom asi není. Je to spíše od zabahnění, pak kosmetika z lidí a jejich výkaly. Po tolika letech se to někde musí projevit. Domnívám se, že když ta, nebudou ryby, bude stejný problém.Ty tisíce lidí se na tom musely podepsat. Jediné řešení je odbahnění a začít znovu. To se ale nikdy nestane, neboť nejsou peníze.

Mrknato - Profil | Pá 29.6.2012 13:30:40

Marfi >> Prosadit K70, lín 50...., nebo Mácháč prodat Kubovi Vágnerů a ten určitě zase zaznamená nový svěťák v lovu sinic.....

Marfi - Profil | Pá 29.6.2012 13:25:59

Povolit rybolov....