SEMA s.r.o. versus EGERFISH s.r.o.

Autor diskuse: Roman C. - Profil , 18.6.2012

jurasoft - Profil | Čt 21.6.2012 7:19:05

splávkař >> taky se hlásím, že jsem koupil od semy přímo z jejich eshopu jejich výrobky s jejich logem...nicméně řekněme spotřebního charakteru a jedinou věc naviják co hned nespotřebuju..no ten když vydrží 4 sezony bez mazání a servisu pak se může rozpadnout na součástky a je zaplacenej...na záruku u takový věci kašlu...těch nervů s reklamací to si odpustím...ale to je můj případ...

splávkař - Profil | St 20.6.2012 19:24:04

Ivo >> Začnu poněkud odzadu, pokud mravencovy odpovědi korespondují s tím co bys napsal ty, tak je zcela jasné , že se se semou stalo to, čemu se v našich krajích říká, že byla vytunelována.( je zajímavé, že tyto odpovědi jsou jediným zápisem 4měsíce staré registrace člověka který odmítnul svoji identitu odhalit- obecně je takovýto na netových diskusích označen obratem za přizdisráče a tak mě překvapilo, že ses pod jeho zápis podepsal).

Napsal jsem tu, že egger.... koupila zboží od semy a ty jsi se proti tomu dost výrazně ohradil. Já tu informaci mám z tvého dřívějšího příspěvku a sám sem se divil, že jsi ji poté co jsem ji použil označil za lživou.

pak jsi napsal,že sema nedodávala zboží koncovým zákazníkům ale maloobchodům- jen tady na mrku najdeš stovky těch kteří si v minulosti coby koncoví zákazníci nakoupili v jejich značkových prodejnách nebo na jejich e-shopu kde na účtence figurovala sema jako prodávající.

To, co dnes po semě zbylo a může být použito k vypořádání s věřiteli fakt netuším, ale rozhodně tam mnoho ,z toho to co jsem v Lenešicích na vlastní oči viděl a co zajisté značnou hodnotu mělo,není. olova ,splávky... byly příměr reflektující realitu mnoha podobných ,,tunelů,, který se v mém okolí odehrály nebo které jsou díky medializaci obecně známé....

Pokud i nadále trváš na tom, že to, že ze semy nebyl vyveden ten nejhodnotnější majetek a zbyly jen ,,drobky,, a velké množství věřitelů tak jsme asi každej z jinýho světa... potom mi prosím řekni, jestli tam u vás znáte pojem ,,tunel,, i jinak, než díru v zemi kterou vedou koleje,silnice nebo se jím tahá droga z Mexika do USA ?? Pokud ano, pro co se ten výraz používá??

Ivo - Profil | St 20.6.2012 18:55:35

Jarda Š. >> Jasný Járo – to byl právě ten důvod, proč se tady ta bleskovka objevila. Já chápu, že mezi lidmi koluje celá řada fám na toto téma. Chápu i to, že si sem tam i někdo něco přidá a pak je asi obtížné se v tom orientovat. Ale hned tunel ? Hned lži ? Hned „zaručené tvrzení“ o tom, jak to v Semě nyní vypadá ? Hned teorie , že by měla za pasiva Semy nést zodpovědnost firma, která od jejího nového majitele pouze koupila zboží ? To je trochu moc.

Ivo - Profil | St 20.6.2012 18:27:41

splávkař >> To , co je v bleskovce popsáno a zveřejněno jsou fakta.
V této diskusi to bylo navíc i několikrát podrobně rozebráno a vysvětleno – a to nejen mnou.

A ty tady znovu – již poněkolikáté - napíšeš tuto tezi : ale to co je popsáno a co se ve skutečnosti zřejmě fakticky událo je zcela ukázkový příklad nejprimitivnější formy českého tunelu...
Prosím (a ne poprvé) – máš –li v tomto konkrétním případě jakýkoli relevantní důkaz pro své tvrzení, tak sem s ním. Doposud zde píšeš jenom spekulace. Viz tvůj popis „toho, co v Semě dle tvého tvrzení zůstalo“ … Je evidentní, že jsi v Semě nebyl, ale přesto tvrdíš, že v Semě zbyly dle tebe : Pikc-upy, krmení plné molů, plavoucí olova, stovky lehátek použitelných lidmi do 25kg a hromada věcí u kterých se dá jen hádat na co asi jsou..... atd. Můžeš vysvětlit, proč to píšeš ? Máš pro tyto verbální fabulace nějaký racionální důvod ? Já vím, že to co píšeš není pravda, neboť jsem v Semě byl. Ty také – že sem píšeš taková „ moudra“ ?
Jak jsem angažován v Egrfish jsem zde několikrát vysvětlil (žes to nečetl je tvůj problém). Navíc Tomáš Anděl je můj kamarád, a proto se mi fakt nelíbí, když na něj někdo hází špínu jen na základě domněnek a „zaručených informací „v duchu JPP s absencí jakýchkoli důkazů.. To předpokládám chápeš.
Na tvé otázky ti už odpověděl kolega „mravenec“ a ve stejném či obdobném duchu bych ti odpověděl i já. Možná asi trochu obsáhleji, bo to většinou v bodech nedělám. Ale fakticky by to bylo obdobné. Čili – jsem schopen ti odpovědět ,ale bylo by to duplicitní. Jak píšeš - fantastu kterej tu vymýšlí komploty – to z tebe nedělám. Na to stačíš ty sám. Jen si po sobě přečti , co jsi tu napsal .
Prosím – jakéže používám lživé informace ? Zatím jsi nevysvětlil ani neobhájil žádné ze svých tvrzení. Nicméně - že používám lživé informace – to bys asi vysvětlit měl.

K mé identitě – píši sem pod svým jménem již deset let a nemám důvod cokoli tajit či zastírat. Jistě vnímáš ten rozdíl mezi formou písemné konverzace mezi mnou a Ferdou ….Jak tě to mohlo jen napadnout ….

Ivo - Profil | St 20.6.2012 17:55:23

jurasoft >> Tady jenom souhlasím.

splávkař - Profil | St 20.6.2012 16:54:10

Ivo >> Nemám žádnou osobní zkušenost jakto oběť ani jako účastník nějakého tunelu ale to co je popsáno a co se ve skutečnosti zřejmě fakticky událo je zcela ukázkový příklad nejprimitivnější formy českého tunelu.
Nevím jak jsi angažován že se za ně tak biješ ale mrzí mě, že jsi nebyl schopen odpovědět na pár jednoduchých otázek čímž jsi mohl mou verzi snadno vyvrátit. Namísto toho tu ze mě děláš fantastu kterej tu vymýšlí komploty a používáš k tomu i naprosto lživé informace.

V tom co píšu víše předpokládám, že jsi mi neodpověděl coby ferdamravenec .

Jarda Š. - Profil | St 20.6.2012 14:50:27

Ivo >> K tomu, že EgerFish koupila zboží Sema, se v bleskovce T. Anděl přiznává. Vysvětluje ovšem, že není právním nástupcem Semy a ani nenese odpovědnost za případné "tunely" v Semě Lenešice.

jurasoft - Profil | St 20.6.2012 14:45:48

Ivo >> Ivo, především ta nová firma musí přesvědčit obchodníky, ne nás drobné rybáře a navíc jen slabý vzorek počtu rybářů v ČR. Obchodníci musí od nové firmy odebírat zboží. My můžeme zamáčknout slzu po krmítkách od Semy, po jejich olovech. To jsou drobnosti které rychle trh nahradí. Vysvětlení dobrý, už jsi mi ho objasnil co jak a chápu, ale my novou firmu s objednávkama nevytrhneme.

Ivo - Profil | St 20.6.2012 14:41:32

Jarda Š. >> OK tomu rozumím. Pokud má nějakou osobní - negativní zkušenost v tomto směru, tak bych pochopil, kdyby napsal něco v tom duchu, že sám v minulosti naletěl, že je od té doby obezřetný a že je tudíž od té doby opatrný a skeptický. To bych pochopil. Ale když si přečteš jeho texty, tak je to spekulace za spekulací, fabulace za fabulací. A navíc bez logického vysvětlení a bez podpory argumentů.
Firma Egerfish zde záměrně zveřejnila tuto bleskovku ve snaze objasnit , že nekoupila SEMU s.r.o., ale pouze zboží Sema. Což je – jak většina pochopila- velký rozdíl. Důvodem pro tuto bleskovku byly reakce v této otázce : http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=644365
No a kolega Splávkař tady reaguje stylem pro mne nepochopitelným: V bleskovce jsou uvedena informační fakta. On však z celého textu bez jakéhokoli relevantního argumentu vydedukuje, že jde o tunel,která já údajně dle něj obhajuji. Neví, nezjistil si, nezná – ale tvrdí. Pak to odůvodní tím, že čte mezi řádky (co a kde je „mezi řádky“ napsáno – to ví asi pouze on..)
Ta jeho imaginární obchodní kalkulace je rovněž velmi úsměvná – navíc- Sema nedodávala zboží koncovým zákazníkům, ale maloobchodům. A on pořád tvrdí, že Egerfish koupila zboží od Semy s.r.o.- což není pravda. Jeho argumenty typu – plavoucí olova, ojetá auta, tuny plesnivého krmní atd. jsou velmi úsměvné a svědčí o jeho neznalosti věci a pouhé střelbě od boku. Nabízí se jen jedna otázka : Proč to dělá ?

Jarda Š. - Profil | St 20.6.2012 13:55:46

Ivo >> To je zcela běžný scénář u insolventních firem, "splávkař" coby živnostník možná sám už někdy něco podobného zažil s některým bývalým obchodním partnerem, po kterém mu zůstala nedobytná pohledávka.

PTR - Profil | St 20.6.2012 13:51:40

Ivo >> OK, díky

Ivo - Profil | St 20.6.2012 13:22:43

PTR >> Obchodním zástupcem f. Zebco pro ČR je opět bývalý zaměstnanec Semy. Ten , který měl v Semě Zebco na starosti.

Snad jen - kdyby se tu Splávkař snažil rozvíjet své teorie i na toto téma - tak ho neber vážně ..:-))

splávkař - Profil | St 20.6.2012 11:48:48

ferdabrabenec >> jmenuješ se nějak, bydlíš někde a narodil jsi se vůbec??

ferdabrabenec - Profil | St 20.6.2012 9:29:04

splávkař >>
1,Sema byla prodána jinému majiteli. Ten ukončil činnost firmy, propustil zaměstnance. Tento jiný majitel se o závazky firmy Sema stará "po svém". Je to jeho věc a do toho nikomu nic není, respektive s tím nic neuděláme.
2, Nezajistil - myslím nový majitel.
3, Ne, zaměstnal bez výhod od ÚP.
4, Netušil a ano sehnal, vyřídil a dohodl.
5, Kdyby byly vedeny jako jeho vlastnictví, nemusel by je logicky kupovat. Je vedený jen jako autor.
6, Je a je jich mnoho, ale s tím člověk který dostane výpověď, založí jinou firmu, půjčí si peníze, které musí vrátit, těžko něco udělá i když mu to třeba i vadí.

PTR - Profil | St 20.6.2012 8:56:57

Ivo >> Díky. A kdo to je? Neznám je, tak se raději ptám.

splávkař - Profil | St 20.6.2012 8:52:54

Ivo >> Dobře, mluvme o podstatě věci. jelikož jsi jak je vidět dobře seznámen s tím co se odehrálo odpověz mi na jednoduché otázky:
1.Sema ukončila svou činost, prodala vše oč byl zájem, propustila zaměstnance, vyrovnala všechny pohledávky státu, věřitelů,dodavatelů.??

2.Sema zajistila svým zákazníkům veškerý naslibovaný i ze zákona povinný (záruční) servis??

3.Eggerf..... nezaměstnal bývalé zaměstnance Semy kteří na to čekali za výhodných podmínek na ÚP??

4. Ten tvůj kamarád do poslední chvíle netušil, že se něco děje, po obdržení výpovědi během tří měsíců sehnal prachy,dohodl podmínky a vyřídil všechny potřebné náležitosti??

5´. Ty patenty který od Semy koupil byly vedeny na ÚPV jako jeho vlastnictví??

6. Není člověka,firmy,instituce kterému by celou transakcí vznikla nějaká škoda která nebyla ze získaných prostředků řádně kompenzována??

Ivo - Profil | St 20.6.2012 8:11:39

jirkazez >> některý lidi sou rozbitý ....(M.Špalek promine...)

Ivo - Profil | St 20.6.2012 8:08:38

splávkař >> :-))))))))

A tos mne fakt pobavil. Nikdy bych nevěřil ,kam až může člověka dovést bujará fantazie v kombinaci a se spekulativní paranoiou. Obzvlášť lehce po půlnoci ….

jirkazez - Profil | St 20.6.2012 7:05:05

Ivo >> Obdivuju tvou trpělivost, já už bych to asi nevydržel.

splávkař - Profil | St 20.6.2012 0:02:48

Ivo >> Tak jen z toho prohlášení mezi řádky vyčtu: Sema nakoupila od dodavatele týden před ukončením činnosti 2 pruty á 150kč, jeden si stihl koupit koncový zákazník se zárukou dva roky za 700 a druhý byl po ukončení činosti odprodán Egger.sro za 99kč. Kdosi ze Semy sro tedy má v ruce 799 kč, dodavatel prutů zaplakal-jeho fakturu na 300kč nemá kdo zaplatit, zákazníkoj prut zmoknul a opadala očka-záruka je nevymahatelná a tak s vděkem přijme, že mu ho egger...sro za 350kč zprovozní a jako bonus mu za akčních 659kč nabídne i ten druhej.
Za čas se sejde autobus věřitelů, v Lenešicích si prohlédnou honosnej areál ve kterým Sema sídlila a kterej už obývá někdo jinej ač to na první pohled nevypadá- vše je jako dřív,stejní lidé, stejné zboží které si vesměs poznávají a za které jim ten kterému ho dodali stále dluží ač ho smahem prodal dál, když dorazí ten kdo má za úkol se s nimi vypořádat, vybalí na ně metry sjetin na kterých se nakonec taky najdou, sic za všemi přednostními pohledávkami.... a nakonec jim otevře někde v rohu dvorku sklad, ve kterým je vše co po Semě zbylo- 3 pic upy co maj dohromady najetej milion,500kusů holinek z toho 400levých a do zbylé stovky teče, pak je tam tisíce splávků co neplavou a tuna olov co plave, deset tun moly prožranýho krmení, stovky lehátek použitelných lidmi do 25kg a hromada věcí u kterých se dá jen hádat na co asi jsou.....

A pekaře si zaměstnavatel drží,podporuje a platí za to aby pek rohlíky, ten tvůj kámoš myslím jako pekař zaměstnanej nebyl.......
A pak, když zítra uplácáš z modrého boilie těsta taťku šmoulu tak s ním můžeš pozítří běžet do Bubenče na ÚPV, tam jim ho ukážeš, popíšeš do jejich formulářů, dáš jim měšec mincí a rok času aby obešli kapry v čechách, popřípadě na celém světě jestli jsi jsi byl fakt první, co je chytal na šmoulie a už si neseš domů patent č:..........